preloader
Combi protec 0,5L hatásjavító segédanyag

Combi protec 0,5L hatásjavító segédanyag

Házi kerti dózis: - Hatásjavítóként 10-20 ml/10 l permetlé - Csalétekként 500 ml/10 l permetlé, 4 l/100m2 lémennyiséggel

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
cseresznye, meggycseresznyelégy, pettyesszárnyú muslica1l/ hank
málna, szeder, köszméte, riszméte, ribiszke, szamóca, áfonya, bodza, ( fekete) kajszibarack, õszibarack, nektarin, szilva, szõlõpettyesszárnyú muslica1l/ hank
diónyugati dióburok- fúrólégy1l/ hank
homoktövishomoktövis fúrólégy1l/ hank
paradicsompettyesszárnyú muslica1l/ hank
mogyró, nektarin, õszibarack, almaázsiai márványpoloska1l/ hank

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

Szabadföldi és növényházi gyümölcs– és zöldségkultúrák esetében az alkalmazott rovarölő szer hatásjavítása céljából végzett permetezés során a segédanyag 1,0 l/ha-os dózisát az adott kultúrában engedélyezett rovarölő szer előírt dózisával tankkeverékben, az előírt permetlé mennyiség felhasználásával kell kipermetezni az imágórajzás időszakában.

Csalétek célú alkalmazás esetén a hatásjavító segédanyag 5%-os oldatával a kezelendő területen a kezelendő lombfelület 10%-át szükséges permetezni hektáronként 20 litert nagy cseppmérettel kijuttatva az imágórajzás időszakában a gyártó által javasolt mintázatnak megfelelően. Az adott kultúrában felhasználható rovarölő szer hektáronként engedélyezett maximális dózisának 10%-át szükséges a hatásjavító segédanyag hektáronként kijuttatható mennyiségű (20 l) oldatához adagolni. Olyan rovarölőszert javasolt alkalmazni, amely nincs riasztó hatással a célkártevőre.

Nem egyöntetű növényállományban, ahol a növényegyedek egymástól távolabb is elhelyezkedhetnek (pl.: szórvány gyümölcsösházikert) az eloszlástól függően a lombfelület több, mint 10%-ának kezelése is szükségessé válhat. Ilyen esetben célszerű a lombozat 25%-át lepermetezni.

A hatásjavító segédanyag táplálkozási attraktáns, amely vonzó hatású a kártevő légy-, muslica- és poloskafajok imágóira, növelve a felhasznált rovarölő szer biológiai hatékonyságát.
A permetlé készítése során a készítményt meleg, 40°C-os vízben előzetesen feloldva kell a permetlé tartályban lévő vízhez hozzá önteni és folyamatosan elkeverni.

 

Légi kijuttatás: az együtt alkalmazott rovarölő szer engedélyokiratával összhangban alkalmazható

 

 

A kijuttatás során a készítmény biztonságos felhasználásának érdekében az egyidejűleg alkalmazott rovarölő szerre vonatkozó előírásokat be kell tartani!

Gyártói ajánlás:

cseresznyelegyek és a nyugati dióburok-fúrólégy esetében az első legyek megjelenését követően 1 héttel célszerű az első csalétek célú kezelést (COMBI-PROTEC + rovarölő szer) elvégezni.

A csalétek célú kezeléseket cseresznyében, meggyben, illetve dióban általában 10 naponta érdemes megismételni, a szezonban cseresznyelegyek ellen összesen 3-4, a dióburok-fúrólégy ellen 5-6 alkalommal.

Amennyiben azonban nagyon magas – 32-35 oC – a léghőmérséklet, a kezelések közötti időtartamot 7 napra célszerű lerövidíteni.

Amennyiben 10 mm-nél nagyobb mennyiségű csapadék hullik a kezelést követő 2 napon belül, akkor a csapadékhullást követően 24-48 órán belül a kezelést meg kell ismételni. Ez a kezelés nem számít bele a programozott kezelésszámba, hiszen az előzőt korrigálja.

A csalétkes technológiánál nem cél a növény teljes lombkoronájának lekezelése.  A korona felső 2/3-ra kell nagy cseppekben kijuttatni a permetlevet.

A permetlé készítésekor először készítsünk törzsoldatot: egységnyi kézmeleg (maximum 40 C-os) vízhez adagoljunk folyamatos keverés mellett ugyanannyi COMBI-PROTEC-et. A rovarölő szert csak akkor keverjük be, ha a COMBI-PROTEC már feloldódott. A kész törzsoldatot töltsük a tartályba. A keverési sorrend mindenképpen ez legyen, mert hideg vízben a COMBI-PROTEC nem oldódik jól.

A kijuttatáshoz durva cseppképzésű fúvókákat válasszunk. Kezeléskor csak a legfelső fúvókákat kell kinyitni, a ventilátort pedig ki kell kapcsolni a kijuttatás során. A lémennyiség tartása érdekében válasszunk nagyobb haladási sebességet. Nem cél a teljes fedettség elérése; hanem az, hogy a károsító legyek által látogatott koronarészekre kerüljön ki a permetlé, lassabban beszáradó nagy cseppekben.

A COMBI-PROTEC csalogató hatását csak olyan rovarölő szerrel kombinálva tudja kifejteni, melynek nincs riasztó (repellens) hatása a károsítókra.

A COMBI-PROTEC + rovarölő szer keverékhez semmilyen más rovar- vagy gombaölő szert ne keverjünk, mert azok a kezelés hatékonyságát negatívan befolyásolhatják. A csalétek hatékonysága akkor is csökkenhet, ha az előírtnál jóval nagyobb dózisban használjuk a rovarölő szert.

 

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagnövényi kivonat, mono- és poliszaharinok
RendeltetésHatásjavító segédanyag
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó