preloader
Amistar 0,2 L gombaölõ szer III.

Amistar 0,2 L gombaölõ szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Házikerti felhasználás: 7 – 10 ml / 4-10 l víz / 100m2 Szórófejes flakon kiszerelésnél dísznövényekre: 1 ml/l (0,1%)

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000247
  • Forgalmi kategória:
    III.
  • Gyártó:
    SYNGENTA
Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza,árpa,rozs,zab,tritikálélevél és kalászbetegségek0,75-1l/ha35
burgonyaburgonyavész,alternária0,75-1l/ha14
cukorrépalisztharmat,cerkospóra0,75-1l/ha10
dohányperonoszpóra0,75-1l/hank
paradicsom (szabadf.), tojásgyümölcslisztharmat,paradicsomvész,alternária,szeptória0,75-1l/ha3
újhagymaperonoszpóra,szürkepenész0,75-1l/ha7
vöröshagyma,fokhagyma,mogyoróhagymaperonoszpóra,szürkepenész0,75-1l/ha14
póréhagymaperonoszpóra,szürkepenész0,75-1l/ha21
saláta(szabadf.),endívia,rukkolaperonoszpóra,szürkepenész0,75l/ha14
spárgarozsda1l/hank
tormafehér sömör,lisztharmat,cerkospóra1l/ha10
borsó(száraz),bab(száraz),lencserozsda,lisztharmat,peronoszpóra,aszkohitás foltosság0,75-1l/ha35
fejtett bab,cukorborsórozsda,lisztharmat,peronoszpóra,aszkohitás foltosság0,75-1l/ha14
zöldbabrozsda,lisztharmat,peronoszpóra,aszkohitás foltosság0,75-1l/ha7
sárgadinnye,görögdinnye,tökfélékperonoszpóra,lisztharmat0,75-1l/ha3
uborka,cukkiniperonoszpóra,lisztharmat0,5-0,75l/ha3
uborka,cukkiniszürkepenész0,75l/ha3
fejeskáposzta,kelkáposzta,bimbós kelperonoszpóra,alternária0,75l/ha14
kínai kel,karfiol,brokkoli,karalábéperonoszpóra,alternária0,75l/ha14
paprika (hajtatott)lisztharmat,alternária,szürkepenész0,75-1l/ha3
sárgarépalisztharmat,alternária,sztemfílium,szürkepenész,,fehérpenész0,75-1l/ha10
petrezselyem,paszternák,feketegyökérperonoszpóra,lisztharmat,szeptória,szürkepenész,fehérpenész1l/ha10
petrezselyem levélperonoszpóra,lisztharmat,szeptória,szürkepenész,fehérpenész1l/ha14
zellerszeptória,lisztharmat,szürkepenész,fehérpenész1l/ha14
komlóperonoszpóra,lisztharmat1l/ha28
retekperonoszpóra1l/ha7
cékla,takarményrépacerkospóra,rozsda.lisztharmat,peronoszpóra1l/ha10
repce,olajretekalternária,fóma,fehérpenész,szürkepenész1l/ha21
dísznövényeklisztharmat,rozsda,peronoszpóra,szörkepenész,alternária0,75-1l/ha-
mák (étkezési,ipari)peronoszpóra,pleospórás betegség,lisztharmat0,75-1l/ha21

Leírás

Kalászosokban (búza, árpa, tritikálé, rozs, zab) a védekezést előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, a fertőzési helyzettől függően egy vagy két alkalommal javasolt elvégezni. A korai betegségek ellen már a szárbaindulás kezdetén célszerű a készítmény kijuttatása. A második védekezést a kalász-, illetve bugahányás végén - virágzás elején (búza, tritikálé, rozs) szükséges elvégezni a különböző táblázatban felsorolt levél- és kalászbetegségek ellen.

Rizsben a betegségek elleni kezelést előrejelzésre alapozottan, megelőző jelleggel szükséges elvégezni a zászlóslevél megjelenése és a bugahányás kezdete közötti időszakban. A fertőzésre hajlamosító körülmények között a kezelés további egy alkalommal megismételhető.

Napraforgóban levél-, szár- és tányérbetegségek ellen a kezelést megelőző jelleggel, előrejelzésre alapozva, a növények 6-10 pár leveles állapotában, majd a sziromlevelek megjelenésekor javasolt elvégezni.

Burgonyában az alternáriás betegség elleni lombvédelmet megelőző jelleggel, előrejelzésre alapozva, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor szükséges elvégezni. A fertőzésre hajlamosító körülmények között a permetezés 7-14 nap múlva megismételhető. A rizoktóniás és kolletotrihumos betegségek fellépésének megelőzésére a készítmény közvetlenül az ültetéskor az ültetőbarázda kezelésére használható fel. Az ültetőbarázda kezelése két egymást követő évben csak egy alkalommal megengedett. A kijuttatás során ügyelni kell arra, hogy a permet a barázdába és ne a vetőgumókra jusson.

Káposztarepcében, olajretekben, illetve mustárban a szklerotíniás és botrítiszes betegségek elleni permetezést megelőző jelleggel a virágzás első felében indokolt elvégezni. Alternáriás foltosság ellen szintén megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor javasolt a védekezés végrehajtása.

Kukorica vetőmagtermesztésben a készítményt előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel a virágzás kezdetén javasolt kijuttatni. A kezelés elhúzódó fertőzési időszakban három hét múlva megismételhető.

Cukorrépában lisztharmat ellen a kezdeti tünetek megjelenésekor ajánlott elkezdeni a védekezést. Cerkospórás levélfoltosság ellen előrejelzésre alapozva, preventív módon szükséges védekezni. Nagy fertőzési nyomás mellett javasolt a kezelés megismétlése három hét múlva úgy, hogy a készítménnyel végzett két kezelés között más hatásmechanizmusú hatóanyagot tartalmazó gombaölő szer kerüljön kijuttatásra.

Céklában, takarmányrépában és káposztafélékben (fejes káposzta, kelkáposzta, bimbós kel, kínai kel, fodros kel, karfiol, brokkoli, karalábé) a készítményt megelőző jelleggel, előrejelzésre alapozva, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor szükséges kijuttatni. A fertőzésre hajlamosító körülmények között a permetezés 2-3 hét múlva megismételhető.

Spárgában a védekezést a sípok betakarítását követően az első tünetek megjelenésekor javasolt megkezdeni. A fertőzésre hajlamosító körülmények között a készítménnyel végzett kezelések a kultúra öregedéséig más hatásmechanizmusú hatóanyagot tartalmazó készítményekkel váltogatva szükség szerint megismételhetőek 10-12 napos permetezési fordulót betartva.

Hagymafélékben (vöröshagyma, fokhagyma, mogyoróhagyma, újhagyma, metélőhagyma, póréhagyma) a készítménnyel a védekezést megelőző jelleggel, előrejelzésre alapozva, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor szükséges megkezdeni. A fertőzésre hajlamosító körülmények között a permetezés 12-14 nap múlva megismételhető. Vöröshagymában nagy fertőzési nyomás esetén a peronoszpóra elleni permetezéseket javasolt 7-10 naponként végezni a készítményt más hatásmechanizmusú hatóanyagot tartalmazó gombaölő szerrel váltogatva. Metélőhagymában a készítmény növényre gyakorolt hatása ismeretének hiányában a kezelés előtt próbapermetezés elvégzése javasolt.

Sárgarépában, zellerben, zamatos turbolyában, petrezselyemben, pasztinákban és bakszakállban a készítményt megelőző jelleggel, előrejelzésre alapozva, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor szükséges kijuttatni. A fertőzésre hajlamosító körülmények között további permetezések elvégzése válhat szükségessé, amelyek során a készítményt más hatásmechanizmusú hatóanyagot tartalmazó gombaölő szerekkel váltogatva kell kijuttatni, 10-12 napos permetezési forduló betartása mellett. Zamatos turbolyában és bakszakállban a készítmény növényre gyakorolt hatása ismeretének hiányában a kezelés előtt próbapermetezés elvégzése javasolt.

Tormában, retekben és fekete retekben a készítményt megelőző jelleggel, előrejelzésre alapozva, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor szükséges kijuttatni. A fertőzésre hajlamosító körülmények között a kezelés 7-12 nap múlva megismételhető.

Orvosi angyalgyökérben, lestyánban és édesköményben a készítményt megelőző jelleggel, előrejelzésre alapozva, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor szükséges kijuttatni. A fertőzésre hajlamosító körülmények között a kezelés lestyánban és édesköményben szükség szerint megismételhető. A készítmény növényre gyakorolt hatása ismeretének hiányában a kezelés előtt próbapermetezés elvégzése javasolt.

Kabakosokban (uborka, cukkini, sárgadinnye, görögdinnye, tökfélék) a készítményt megelőző jelleggel, előrejelzésre alapozva, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor szükséges kijuttatni. A fertőzésre hajlamosító körülmények között további permetezések elvégzése válhat szükségessé, amelyek során a készítményt más hatásmechanizmusú hatóanyagot tartalmazó gombaölő szerekkel váltogatva kell kijuttatni, 10-12 napos permetezési forduló betartása mellett.

Hüvelyesekben (száraz bab, zöldbab, fejtett bab, lóbab, lencse, csillagfürt, szárazborsó, zöldborsó, cukorborsó) a készítményt megelőző jelleggel, előrejelzésre alapozva, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor szükséges kijuttatni. A fertőzésre hajlamosító körülmények között a kezelés egy további alkalommal megismételhető, amelynek javasolt időpontja a hüvelyek megjelenésének időszaka.

Salátafélékben (endívia, fejes saláta, galambbegy saláta, borsmustár) a rizoktóniás betegség elleni védelmet megelőző jelleggel, a magvetést/kiültetést követő 2 héttel, vagy a négyleveles állapot elérésekor célszerű elvégezni. A kezelést javasolt 7-10 nap múlva megismételni. A kezelés során törekedni kell a fertőzésre fogékony gyökérnyaki rész megfelelő permetlé fedésére. Peronoszpóra ellen a készítményt megelőző jelleggel, előrejelzésre alapozva szükséges kijuttatni. A kezelést javasolt 7-10 nap múlva megismételni.

Sóskában a készítményt megelőző jelleggel, előrejelzésre alapozva, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor szükséges kijuttatni. A fertőzésre hajlamosító körülmények között a permetezés 10-14 nap múlva megismételhető. A készítmény növényre gyakorolt hatása ismeretének hiányában a kezelés előtt próbapermetezés elvégzése javasolt.

Paradicsomban, tojásgyümölcsben és paprikában az alternáriás betegség, a lisztharmat és a kladospóriumos betegség elleni védelmet előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, de legkésőbb a kezdeti tünetek megjelenésekor, a fitoftórás betegség (paradicsomvész) elleni védelmet előrejelzésre alapozva preventív módon indokolt megkezdeni. A fertőzésre hajlamosító körülmények között a további szükséges permetezések során a készítményt más hatásmechanizmusú hatóanyagot tartalmazó gombaölő szerekkel váltogatva kell kijuttatni, 7-14 napos permetezési forduló betartása mellett.

Komlóban peronoszpóra és lisztharmat ellen megelőző jelleggel, az előrejelzésre alapozva, az indanövekedés és tobozfejlődés időszakában szükséges védekezni. A fertőzési veszélyhelyzettől függően 7-14 naponta elvégzett permetezések során a készítményt más hatásmechanizmusú hatóanyagot tartalmazó gombaölő szerekkel váltogatva kell kijuttatni a vegetációs időben összesen legfeljebb két alkalommal.

Dohányban a peronoszpóra elleni védekezést előrejelzésre alapozva megelőző jelleggel javasolt megkezdeni, majd a fertőzési veszélyhelyzettől függően 7-14 nap elteltével, szükség szerint egy további alkalommal megismételni.

Étkezési és ipari mákban a kezelést egyetlen alkalommal, előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel (peronoszpóra, pleospórás betegség és lisztharmat), de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor (pleospórás betegség és lisztharmat) kell végrehajtani. A védekezés 10-14 napos időközzel osztott permetezéssel is elvégezhető, két alkalommal 0,5 l/ha készítményt kijuttatva. A betegségek elleni további szükséges védekezéseket eltérő hatásmódú hatóanyagot tartalmazó készítményekkel szükséges végrehajtani.

Dísznövényekben a gombás betegségek elleni állománypermetezéseket megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek kialakulásakor kell elkezdeni. Szükség esetén a kezelést 10-14 nap múlva meg lehet ismételni. Nagy fertőzési nyomás esetén, illetve nagy lomb- vagy virágtömeggel rendelkező növényállományokban a nagyobb dózis kijuttatása javasolt. A készítménnyel végzett permetezések előtti vagy azokat követő további szükséges gombaölő szeres kezeléseket eltérő hatásmechanizmussal rendelkező hatóanyagot tartalmazó készítményekkel szükséges végrehajtani. A rizoktóniás betegség elleni védekezéshez a fertőzés kockázatának fennállásakor a készítményt az ültetés előtt közvetlenül a talaj felszínére kell permetezni, majd azt követően 10-15 cm mélyen egy arra alkalmas eszköz segítségével bedolgozni. A talajkezelés szabadföldön ugyanazon a talajon történő hajtatásban két egymást követő évben csak egy alkalommal megengedett.

A készítmény növényre gyakorolt hatása ismeretének hiányában a kezelés előtt próbapermetezés elvégzése javasolt.

A készítmény felhasználásakor be kell tartani a hatóanyagcsoportra vonatkozó rezisztencia megelőzési alapelveket!

Környezeti tényezők és/vagy agrotechnikai beavatkozások következtében legyengült állományokban a készítmény kijuttatása nem javasolt

Állománypermetezéskor a permetlé mennyiségét a művelésmódtól, a védendő növényfelület nagyságától, és az alkalmazott növényvédelmi berendezés típusától függően kell megválasztani. Minden esetben törekedni kell az egyenletes és teljes permetléfedésre, még a lombozat belsejében is.

A készítménnyel végzett kezelés kalászos gabonafélékben kedvezően befolyásolja a zöld lombfelület arányát az állomány öregedése során.

Hatásmechanizmus: Az azoxistrobin sejtlégzést gátló felszívódó hatóanyag (FRAC kód: 11).

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagazoxistrobin
Hatóanyag mennyiség250g/l
GyártóSYNGENTA
RendeltetésGombaölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Amistar-02-L-gombaol-szer-III-2714.pdf amistar-sds-a12705b-20-1
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó