preloader
Blister 1L gombaölõ szer III.

Blister 1L gombaölõ szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Házikerti dózis: 8-10 ml/5-10 l víz

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN000960
 • Forgalmi kategória:
  III.
 • Gyártó:
  NUFARM

Azon műtrágyákat amelyeknek az ammónium-nitrátból származó nitrogén tartalma 16 (m/m), vagy ezt meghaladja, kizárólag őstermelőknek és mezőgazdasági vállalkozóknak áll módunkban értékesíteni!

Szabályozás:

Attól függően lehet megkülönböztetni a szakmai felhasználókat, akiknek a rendelkezésére lehet bocsátani a korlátozott robbanóanyag-prekurzorokat, és a lakossági személyeket, akiknek nem lehet a rendelkezésére bocsátani a korlátozott robbanóanyag-prekurzorokat, hogy az adott személy saját kereskedelmi, üzleti vagy szakmai, ideértve az erdészeti, kertészeti és mezőgazdasági tevékenységeket is – akár teljes munkaidőben, akár részmunkaidőben végzett – tevékenységével összefüggő célokra kívánja-e felhasználni az érintett robbanóanyag-prekurzorokat, nem feltétlenül összefüggésben azon földterület nagyságával, amelyen az említett tevékenységet végzik. Ennélfogva a gazdasági szereplők nem bocsáthatnak korlátozott robbanóanyag-prekurzort sem olyan természetes vagy jogi személyek rendelkezésére, akik vagy amelyek szakmai tevékenységüket olyan területeken végzik, ahol az adott konkrét korlátozott robbanóanyag-prekurzorokat általában nem használják szakmai célokra, sem olyan természetes vagy jogi személyek rendelkezésére, akiknek vagy amelyeknek a tevékenysége nem kapcsolódik semmilyen szakmai célhoz.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza,rozs,zab,tritikálélisztharmat,rozsdabetegségek0,8-1l/ha35
búza,rozs,zab,tritikálészeptóriás betegségek,pirenofórás levélfoltosság0,8-1l/ha35
káposztarepce(õszi)olajretekfehérpenész,szürkepenész,fómás,alternáriás betegségek1l/ha49
paradicsom(hajtatott)paradicsomvész,alternáriás betegségek0,8-1l/ha3
uborka,cukkinilisztharmat,peronoszpóra0,6-0,8l/ha3
sárgadinnye,tökfélék,görögdinnye(hajtatott)lisztharmat,peronoszpóra0,8-1l/ha3
fokhagyma,vöröshagyma,mogyoróhagymaperonoszpóra,szürkepenész0,8-1l/ha14
póréhagymaperonoszpóra,szürkepenész0,8-1l/ha21
újhagymaperonoszpóra,szürkepenész0,8l/ha14
bab(száraz),borsó(száraz) lencselisztharmat,peronoszpóra,rozsda,aszkohitás foltosság0,75-1l/ha35
cukorborsó,zöldborsó,zöldbab,fejtett bablisztharmat,peronoszpóra,rozsda,aszkohitás folt0,75-1l/ha14
fásszárú és évelõ növények,dísznövényekalternáriás betegségek,peronosz,szürkepenész,rozsda0,8-1l/ha-
spárgarozsda1l/hank
szamócaszürkepenész,lisztharmat,gnomóniás betegség,mikoszferellás levélfoltosság,antraknózis0,8-1l/ha3

Leírás

Az engedélyező hatóság hozzájárul ahhoz, hogy az ügyfél a 04.2/86-1/2014 NÉBIH  számú forgalomba  hozatali és felhasználási engedéllyel rendelkező Tazer 250 SC gombaölő permetezőszer, Blister gombaölő permetezőszer néven is forgalomba hozza.

Gombabetegségek széles köre ellen használható készítmény 

A Blister a gombasejten belül a gomba létfontosságú szervében, a mitokondriumban fejti ki hatását, ahol megakadályozza a gomba szempontjából létfontosságú energiaképzést, valamint ezzel együtt a gomba légzését is. A gombaölő szerek között – új hatásmódjának köszönhetően – olyan kórokozók ellen is jó hatékonyságot mutat, amelyek egyéb gombaölő szerekkel szemben már toleránsak. Egyedi tulajdonsága, hogy a szénhidrátok beépülését segíti, ezáltal a termésbiztonságot és termésmennyiségét növeli. Szerrotációban alkalmazva egy évben maximum kétszer alkalmazható kontakt készítménnyel kombinációban.

Előírt növényvédelmi technológia:

 • Kalászosokban (búza, árpa, tritikále, rozs, zab)

a növényvédő szer levél- és kalászbetegségek ellen használható fel. A korai betegségek ellen a készítményt már a szárnövekedés kezdetétől célszerű kijuttatni. A második kezelést a kalászhányás-virágzás idejére kell időzíteni.

 • Őszi káposztarepcében és olajretekben

a készítmény a táblázatban felsorolt betegségek ellen használható fel, maximum 2 alkalommal. Az őszi kezelés (4-8 leveles állapot) a levélbetegségek ellen hatékony, míg a tavaszi szárbaindulás – virágzás idején elvégzett permetezés a levél- és szárbetegségek ellen nyújt védelmet. Az esetleges további permetezéseket más hatóanyag csoportba tartozó készítménnyel kell elvégezni.

 • Hajtatott paradicsomban

a növényvédő szert a táblázatban felsorolt betegségek ellen előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, vagy legkésőbb a kezdeti fertőzési tünetek megjelenésekor kell kijuttatni. Járványveszélyes körülmények mellett 8, gyenge fertőzésnél 12 napos permetezési forduló ajánlott.

 • Kabakosokban

a gombaölő szert a felsorolt betegségek ellen megelőző jelleggel kell kijuttatni. A készítményt más hatásmechanizmusú gombaölő szerrel váltogatva kell használni.

 • Hagymafélékben

a növényvédő szert hagymaperonoszpóra és szürkepenész ellen lehet felhasználni. A permetezéseket megelőző jelleggel kell megkezdeni, majd a fertőzési nyomástól függően megismételni.

 • Spárgában

a növényvédő szert spárgarozsda ellen, előrejelzésre alapozva, betakarítás után a fertőzés kezdetétől célszerű kijuttatni. A készítmény 1 vegetációban maximum 3 alkalommal használható fel.

 • Közterületi jelentőségű fásszárú- és évelő növények, cserepes- és vágott dísznövények

esetén az említett betegségek ellen megelőző jelleggel, vagy legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell védekezni. A permetezés 14 nap múlva megismételhető. A felhasználás előtt fitotoxicitási próbát kell végezni! Más készítménnyel történő együttes kijuttatás esetén a permetlékészítés előtt keverési próbát kell végezni!

A fokozott rezisztenciaveszély miatt a készítmény más hatásmechanizmusú gombaölő szerekkel váltogatva kell felhasználni!

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

 

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagazoxistrobin
Hatóanyag mennyiség250g/ha
GyártóNUFARM
RendeltetésFelszívódó hatású szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Blister-1L-gombaol-szer-III-2776.pdf Blister_HU
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó