preloader
Botrefin 5kg gombaölõ szer III.

Botrefin 5kg gombaölõ szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001694
  • Forgalmi kategória:
    III.
  • Gyártó:
    KWIZDA
Kultúra Károsító Dózis É.V.I
szõlõ (bor)szürkepenész0,8-1 kg/ha21
szõlõ (csemege)szürkepenész0,8-1 kg/ha35
szõlõ (fürtzóna kezelés)szürkepenész0,4-0,5 kg/ha35
dísznövényekszürkepenész0,5-1 kg/ha-

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

Szőlőben (bor-, csemege) a készítmény szürkepenész ellen használható fel a fürtzáródási és zsendülési időszakban; megelőző módon, 1-2 alkalommal. A kezeléseket fürtzáródás előtt egyéb, szürkepenész ellen engedélyezett eltérő hatásmódú hatóanyagot tartalmazó készítményekkel rotációban javasolt végrehajtani. A szürkepenész elleni permetezések során a fúvókákat nem az egész lombfal felületre, hanem kifejezetten a fürtzónára kell irányítani. A permetezéseket 0,4-0,5 kg/ha dózisban valamint 300-500 l/ha vízmennyiséget felhasználva kell elvégezni.

Dísznövényekben a védekezéseket a hajtás és a virágrészek védelme céljából legkésőbb a kezdeti tünetek megjelenésekor kell elkezdeni. A kezelésekhez nedvesítőszer használata javasolt. A további permetezéseket a fertőzés alakulása szerint, 14-16 nap múlva lehet végezni. A készítmény hideg- és melegködképző gépekkel is kijuttatható, a biológiai hatékonyság csökkenése nélkül.

A kijuttatás során törekedni kell az egyenletes és teljes permetléfedésre, még a lombozat belsejében is. A permetlé mennyiségét a kezelendő növényállomány fejlettségétől, lombfelületétől és művelésmódjától, valamint az alkalmazott növényvédelmi gép típusától függően kell megválasztani.

Hatásmechanizmus:

A fludioxonil jelátviteli folyamatokat módosító, kontakt gombaölő szer hatóanyag (FRAC kód: 12). A ciprodinil metionin bioszintézis gátló felszívódó gombaölő szer hatóanyag (FRAC kód: 9).

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagciprodinil + fludioxonil
Hatóanyag mennyiség375 g/kg + 250 g/kg
GyártóKWIZDA
RendeltetésGombaölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó