preloader
Champ DP 10 kg gombaölõ szer III.

Champ DP 10 kg gombaölõ szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Házikerti felhasználás: 30-40 gramm készítmény/10 l víz Engedély visszavonva! Értékesíthetõ 2024.03.31-ig. Felhasználható 2024.12.31-ig.

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN000799
 • Forgalmi kategória:
  III.
 • Gyártó:
  NUFARM
Kultúra Károsító Dózis É.V.I
málna,ribiszke,szamóca,köszméte,szeder,szedermálna,bodzalevélbetegségek,vesszõbetegségek(õszi,tavaszi lemosó permetezések)3 kg/ha21
alma,körte,birs,naspolyabaktériumos és gombás ágelhullások(õszi,tavaszi lemosás)tûzelhalás,varasodás3-4 kg/ha10
kajszi,õszibarack,cseresznye,meggy,szilvabaktériumos és gombás ágelhalások,levéllyukacsosodás,tafrina,apiognomónia2-3 kg/ha21
dió,mandula,mogyoró,gesztenyebaktériumos és gombás betegségek2-3 kg/ha21
szõlõorbánc,peronoszpóra2 kg/ha21
paprika,paradicsom (hajtatott)alternária,baktériumos betegségek,paradicsomvész2 kg/ha7
uborka (szabadföldi)baktériumos betegségek,peronoszpóra2 kg/ha5
uborka (hajtatott)baktériumos betegségek,peronoszpóra0,2%3
uborka(konzerv)baktériumos betegségek,peronoszpóra2 kgha5
bab,borsó,lóbab,lencse,csicseriborsóaszkahita,baktériumos betegségek,fenésedés,peronoszpóra,rozsdabetegségek2 kg/ha21
hagymabaktériumos betegségek,peronoszpóra2 kg/ha7
burgonyaalternária,burgonyavész2 kg/ha21
cukorrépacerkospórás,fómás,ramuláriás,levélfoltosság2 kg/ha14
gyógy-,aroma- és fûszernövényekbaktériumos betegségek,peronoszpóra,alternáriás-,szeptóriás-,fómás betegségek2 kg/ha-
díszfák,díszcserjék(közterületen)baktériumos és gombás betegségek0,2%-

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

Valamennyi kultúránál az egy tenyészidőszakban felhasználható réz hatóanyag mennyisége nem haladhatja meg a 6 kg/ha mennyiséget.

 • Almatermésűekben

a készítményt baktériumos- és gombás eredetű ágelhalások ellen tavaszi és őszi lemosó permetezéssel javasolt kijuttatni. A tűzelhalás és varasodás ellen megelőző jelleggel, rügypattanástól zöldbimbós állapot végéig, 2-3 alkalommal lehet védekezni. A kezeléseket 7-10 napos gyakorisággal, nagy permetlé mennyiséggel célszerű végezni. A termés viaszosodását követően a készítmény záró permetezésre újból használható a rézérzékenység, a perzselési veszély figyelembe vételével. A faiskolai alany-, csemete- és oltványkertekben a tűzelhalás elleni védekezéseket a fertőzési időszak előtt kell megkezdeni. A fertőzési helyzet ismeretében a permetezéseket 10-14 naponként, 2-3 alkalommal, 300-400 l/ha permetlé felhasználásával ajánlott elvégezni.

 • Csonthéjasokban (őszi és kajszibarack, szilva, meggy, cseresznye)

baktériumos- és gombás eredetű ágelhalások, levéllyukacsosodás, valamint őszibarackban tafrinás levélfodrosodás ellen legfeljebb levélrügy pattanásig (őszibarack), pirosbimbós állapotig (kajszibarack) illetve fehérbimbós állapotig (szilva, meggy, cseresznye) lehet védekezni a rézérzékenységből fakadó perzselési veszély nélkül. Ősszel, a lombhullás kezdetétől a baktériumos és gombás eredetű ágelhalások ellen a kezelés ismét indokolttá válhat. Valamennyi csonthéjas kultúrában összesen 4 alkalommal végezhető permetezés, beleértve az őszi és tavaszi lemosó permetezést valamint a tenyészidőszakra vonatkozó permetezéseket is.

 • Bogyósokban

a vegetációs időszak elején és a termés betakarítása után a vessző- és levélfoltosságok ellen javasolt a készítmény lemosásszerű alkalmazása.

 • Héjas gyümölcsűekben (dió, mogyoró, szelídgesztenye, mandula)

a baktériumos és gombás eredetű betegségek (kivéve lisztharmat) ellen a védekezést az első tünetek megjelenésekor szükséges megkezdeni, és a kezelést a fertőzés erősségétől függően, 10-14 naponta ajánlott megismételni.

 • Mandulában

a rézérzékenységet figyelembe véve a kezelések tavasszal levélrügy pattanásig végezhetők, majd az intenzív gyümölcsnövekedés kezdetétől folytathatók tovább.

 • Szőlőben

peronoszpóra ellen megelőző jelleggel, az előrejelzésre alapozva kell védekezni. A permetezést általában a hajtások 20-25 cm-es állapotában javasolt megkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint, 7-10 naponként célszerű megismételni. A bogyófejlődés időszakában végzett kezelések kedvezően befolyásolják a szürkepenész elleni védekezések eredményességét. Orbánc ellen a készítményt 3-4 leveles állapottól, a továbbiakban pedig a peronoszpóra elleni kezelésekkel egybekötve ajánlott kijuttatni. A vegetációs időszak első felében végzett kezeléseknél tekintettel kell lenni a termesztett szőlőfajta rézérzékenységére.

 • Szabadföldi és hajtatott zöldségfélékben

a baktériumos és gombás eredetű betegségek (kivéve lisztharmat) ellen a kezeléseket az előrejelzésre alapozva, preventíven kell megkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint, 2-3 alkalommal, 10-14 naponként javasolt megismételni. Hagymában és borsóban a permetlé megfelelő tapadása érdekében nedvesítő szer használata indokolt.

 • Burgonyában

a permetezéseket lehetőleg előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel szükséges megkezdeni, majd a fertőzés alakulásától függően 7-12 naponként indokolt megismételni.

 • Cukorrépában

előforduló levélbetegségek (a lisztharmat kivételével) ellen megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek észlelésekor javasolt elkezdeni a védekezést. Az időjárási körülmények, ill. járványhelyzet alakulásától függően 7-10 naponként célszerű megismételni a permetezést.

 • Gyógy- aroma-, és fűszernövényekben

kamilla, kapor, konyhakömény, édeskömény, ánizs, szurokf rozmaring, bazsalikom, zamatos turbolya, orvosi csucsor, körömvirág, orbáncf tárkony, máriatövis, levendula, gyapjas gy fehérmályva, articsóka, keskenylevelű alternáriás-, szeptóriás- és fómás betegségek ellen a készítményt megel tünetek megjelenésekor kell felhasználni. próbapermetezés elvégzése indokolt!

 • Közterületi díszfák, díszcserjék

baktériumos- és gombás betegségei (kivéve lisztharmat) ellen a zetes rézérzékenység megállapítása után 0,2 %-os töménységben (20 g / 10 l víz) használható fel. A permetezéseket megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell elkezdeni. Szükség esetén a kezelést 10-14 nap múlva  meg lehet ismételni. A permetezések előtt a fitotoxicitás elkerülése érdekében próbapermetezés elvégzése indokolt!

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

 

 

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagrézhidroxid
Hatóanyag mennyiség576 g/kg
GyártóNUFARM
RendeltetésKontakt hatású szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Champ-DP-10-kg-gombaol-szer-III-281.pdf Champ-DP-MSDS
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó