preloader
Cosavet DF 10kg gombaölõ szer III.

Cosavet DF 10kg gombaölõ szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Házikerti dózis: 30-75 g/10 l víz

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN001300
 • Forgalmi kategória:
  III.
 • Gyártó:
  KWIZDA
Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza,árpa,rozs,zab,tritikálélisztharmat3-8 kg/hank
cukorrépalisztharmat5-7,5kg/hank
alma,körte,birs,naspolya vir.e.lisztharmat5-7,5kg/hank
alma,körte,birs,naspolya vir.u.lisztharmat3kg/hank
cseresznye,meggy,õszibarack,nektarinlisztharmat5kg/hank
szõlõlisztharmat2-7,5kg/hank
málna, szamóca,ribiszke(fekete,piros)lisztharmat3-6kg/hank
köszméte,szeder,szedermálna,áfonyalisztharmat3-6kg/hank
paprika,paradicsomlisztharmat3-7kg/hank
sárgadinnye,görögdinnye,cukkini,uborkalisztharmat3-5kg/hank
sütõtök,spárgatök,patiszonlisztharmat3-5kg/hank
borsó(zöld,száraz)bab(zöld,száraz)lisztharmat2-5kg/hank
lencse,fejtõbablisztharmat2-5kg/hank
tölgylisztharmat1,5-3kg/hank
dísznövények,díszfák,díszcserjéklisztharmat0,15-0,5kg/100lnk

Leírás

Biotermesztésben is használható, magas kéntartalmú, mikrogranulált gombaölő szer.

Szőlő (bor, csemege): a vegetációs időszakban megelőző jelleggel, legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell permetezni. A virágzás előtt 5,0-7,5 kg/ha, a virágzás után 2,0-3,0 kg/ ha dózisban javasolt a kijuttatása. A védekezést 20 cm-es hajtáshossznál javasolt elkezdeni, és a szőlőfajta fogékonyságától és a fertőzési nyomástól függően 7-12 napos időközönként célszerű megismételni. A készítmény 25°C felett - az esetleges perzselés elkerülése érdekében - nem alkalmazható! További részletes információ az engedélyokiratban.

Hatásmód
Az elemi kén felvétele után a gombaspórában H2S képződik. A toxikus hatást részben azzal magyarázzák, hogy az elemi kén az enzimek SH-csoportjaival reagálva H2S-sé alakul, amely gombaölő hatású. A fémtartalmú enzimekkel – főként a citokrómok vas-ionjaival – képez vegyületet. Ez a reakció a légzés további gátlását idézi elő.

Előírt növényvédelmi technológia:

 A készítmény 25°C felett - az esetleges perzselések elkerülése érdekében - nem alkalmazható!

 • Szőlőben (bor-, csemege-)

 a vegetációs időszakban megelőző jelleggel, legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell permetezni. A virágzás előtt 5,0-7,5 kg/ha, a virágzás után 2,0-3,0 kg/ha dózisban javasolt a készítmény kijuttatása. A védekezést 20 cm-es hajtáshossznál javasolt elkezdeni és a szőlőfajta fogékonyságától és a fertőzési nyomástól függően 7-12 napos időközönként célszerű megismételni.

 • Almatermésűekben (alma, körte, birs, naspolya)

a készítményt virágzás előtt 5,0-7,5 kg/ha, virágzást követően 3,0 kg/ha dózisban kell kijuttatni. A permetezéseket egérfüles állapottól pirosbimbós állapotig 1-2 alkalommal, 7-10 napos időközönként javasolt elvégezni, majd a virágzást követően a kezelések folytathatóak további 2-3 alkalommal a fertőzési nyomástól és a fajta fogékonyságától függően 7-10 napos időközökkel.

 • Csonthéjasokban (cseresznye, meggy, őszibarack, nektarin)

 a kezeléseket a virágzást követően lehet elkezdeni és szükség szerint további 1-2 alkalommal megismételni 7-10 napos permetezési forduló betartása mellett.

 • Kalászosokban (búza, árpa, zab, rozs, tritikálé)

az első kezelést a lisztharmat tüneteinek megjelenésekor, bokrosodás végén, szárbaindulás kezdetén, a második kezelést kalászhányás végén, virágzás elején javasolt elvégezni a fertőzési nyomástól függően 3,0-8,0 kg/ha készítmény kijuttatásával.

 • Cukorrépában és zöldségfélékben (paprika, paradicsom, kabakosok, hüvelyesek, salátafélék)

 a kezelést a fertőzés megjelenésekor célszerű végrehajtani és szükség esetén meg kell ismételni. A készítmény alkalmazásakor figyelemmel kell lenni egyes növényfajok és -fajták kénérzékenységére.

 • Bogyósokban (szamóca, málna, ribiszke, köszméte, szeder, szedermálna, áfonya)

a rügypattanást követően, a virágzás előtt, a lisztharmat primer tüneteinek blokkolására 1-2 alkalommal kell védekezni a nagyobb dózis felhasználásával. A betakarítást követően a kezelés szükség szerint megismételhető.

 • Tölgyben

 a lisztharmat elleni védelmet rügypattanást követően kell elkezdeni a nagyobb dózis alkalmazásával, majd a tenyészidő folyamán kisebb dózissal - szükség szerint – a permetezéseket javasolt megismételni.

 • Dísznövényeken, díszfákon és díszcserjéken

 a lisztharmat elleni védekezést a rügypattanást követően, virágzás előtt 0,3-0,5 %-os koncentrációban javasolt megkezdeni. A készítmény a virágzás után 0,15-0,2 %-os töménységben alkalmazható az egyes növényfajok és fajták kénérzékenységének figyelembe vételével. A kezelést a fertőzési nyomástól, illetve a fogékonyságtól függően 7-10 naponként célszerű megismételni. A készítmény felhasználása előtt a fitotoxicitási próba elvégzése ajánlott.

Az engedélyezett kultúrákban a készítmény levél- és takácsatkák gyérítésére is alkalmas. A készítmény felhasználható a lisztharmat elleni felszívódó gombaölő szerek kontakt kiegészítőjeként is.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagkén
Hatóanyag mennyiség800g/kg
GyártóKWIZDA
RendeltetésGombaölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Cosavet-DF-10kg-gombaol-szer-III-2851.pdf COSAVET DF EDGE
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó