A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!
Házi kerti dózis: Õszibarack, kajszi, szilva, meggy, cseresznye: 50g/6-15 liter víz/100m2, Almatermésûek: 50g/6-15 liter víz /100m2, Szõlõ: 40-50g/5-10 liter víz/100m2, Zöldségfélék (kabakosok, paprika, paradicsom, bab, borsó, hagyma): 40-50g/4-10 liter
A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.
Szabályozás:
A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.
A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.
A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.
Kultúra | Károsító | Dózis | É.V.I |
---|---|---|---|
szõlõ (csemege) | peronoszpóra, szõlõorbánc | 4-5 kg/ha | 21 |
borszõlõ | peronoszpóra, szõlõorbánc | 4-5 kg/ha | 30 |
õszibarack, szilva, meggy, cseresznye, kajszibarack | baktériumos és gombás eredetû ágelhalások, levéllyukacsosodás, monília, vörösfoltosság, apiognomóniás levélfoltosság, levélfodrosodás | 5 kg/ha | 21 |
almatermésûek | baktériumos ágelhalás, tûzelhalás, gombás betegségek | 5 kg/ha | 10 |
zöldségfélék (paprika, paradicsom) | baktériumos és gombás betegségek, fitoftóra, alternária, aszkohita, peronoszpóra, rozsda) (kivéve lisztharmat) | 4-5 kg/ha | 7 |
zöldségfélék (kabakosok, bab, borsó) | baktériumos és gombás betegségek, fitoftóra, alternária, aszkohita, peronoszpóra, rozsda) (kivéve lisztharmat) | 4-5 kg/ha | 5 |
zöldségfélék (hagyma) | baktériumos és gombás betegségek, fitoftóra, alternária, aszkohita, peronoszpóra, rozsda) (kivéve lisztharmat) | 4-5 kg/ha | 21 |
burgonya | burgonyavész, alternáriás levélfoltosság | 4-5 kg/ha | 7 |
cukorrépa | gombás levélbetegségek (kivéve lisztharmat) | 4-5 kg/ha | 21 |
Előírt növényvédelmi technológia:
A készítményt az almatermésű (alma, körte, birs, naspolya) kultúrákban a baktériumos és gombás eredetű betegségek ellen (varasodás, monília, ágelhalás, stb.) a tavaszi és az őszi időszakban, lemosó permetezés formájában javasolt kijuttatni. A tűzelhalás és varasodás ellen megelőző jelleggel, rügyfakadástól zöldbimbós állapot végéig, 2-3 alkalommal kell védekezni. A kezeléseket 7-10 napos gyakorisággal, nagy permetlémennyiséggel végezzük. A termés viaszosodását követően a készítmény záró permetezésre újból felhasználható a rézérzékenység, a perzselési veszély figyelembe vételével.
A faiskolai alany-, csemete- és oltvány-kertekben a tűzelhalás elleni védekezéseket a fertőzést megelőző időszakban kell elkezdeni. A fertőzési helyzet ismeretében a permetezéseket 14 naponként, 2-3 alkalommal, 300-400 l/ha permetlé felhasználásával célszerű elvégezni.
Őszibarackban tafrinás levélfodrosodás és ágelhalás, kajsziban apiognomónia, ágelhalások és levéllyukacsosodás ellen a permetezéseket rügyfakadástól a piros bimbós stádium végéig lehet folytatni, 2-3 alkalommal, 10-14 napos ismétlésben. A piros bimbós stádium után az őszibarackfajták rézérzékenysége miatt a készítmény további felhasználása nem megengedett. A baktériumos és gombás eredetű ágelhalás ellen a kezeléseket ősszel, a lombhullás kezdetén javasolt folytatni.
Szilvában, cseresznyében és meggyben a gombás betegségek (levéllyukacsosodás, monília stb.) ellen fehérbimbós állapotban és virágzás kezdetén lehet eredményesen védekezni. A baktériumos és gombás eredetű ágelhalások ellen a kezeléseket lombhullástól célszerű végezni.
Szőlőben a peronoszpóra elleni kezeléseket az előrejelzésre alapozva, preventíven kell elkezdeni, általában a hajtások 20-25 cm-es állapotában. A kezeléseket a fertőzés alakulása szerint 7-14 naponként javasolt ismételni. Járványos körülmények között a permetezéseket 7 naponkénti gyakorisággal kell végezni. Szőlőorbánc ellen a védekezéseket már 3-4 leveles állapotban célszerű elkezdeni, majd a peronoszpóra elleni kezelésekkel egyidejűleg folytatni.
Zöldségfélékben (paprika, paradicsom, kabakosok, bab, borsó, hagyma) a baktériumos és gombás betegségek ellen (lisztharmat kivételével) a kezeléseket az előrejelzés ismeretében, preventíven kell elkezdeni, és a fertőzés alakulása szerint 2-3 alkalommal, 7-14 naponként célszerű ismételni. Járványos körülmények között - különösen a paprikafélékben - a védekezések számát további 2-3 kezeléssel javasolt növelni.
Hagymában, babban és borsóban a permetlé megfelelő tapadása érdekében nedvesítőszer hozzáadása szükséges.
Burgonyában a permetezéseket előrejelzésre alapozva, preventív jelleggel kell kezdeni, majd a fertőzési veszély alakulásától függően, 7-12 naponként meg kell ismételni.
Cukorrépában a levélbetegségek ellen az első védekezéseket megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor meg kell kezdeni, majd a továbbiakban az időjárási körülmények, illetve a járványhelyzet alakulásától függően 7-10 naponként javasolt megismételni.
Légi kijuttatás: nem engedélyezett
Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!
Paraméter | Érték |
---|---|
Hatóanyag | réz (bordói keverék) |
Hatóanyag mennyiség | 200 g/kg |
Gyártó | UPL |
Rendeltetés | Gombaölõ szer |
Készlet | Rendelésre |