preloader
Delan 700 WG 1 kg gombaölõ szer I.

Delan 700 WG 1 kg gombaölõ szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN000329
 • Forgalmi kategória:
  I.
 • Gyártó:
  BASF

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
almatermésûekvarasodás0,35-0,5 kg/ha21
csonthéjasoklevéllyukacsosodás,tafrina0,75 kg/ha21
szõlõperonoszpóra0,35-0,5kg/ha28

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia

 • Almatermésűekben (alma, körte, birs, naspolya)

varasodás ellen a kezeléseket megelőző jelleggel, előrejelzés alapján (az aszkospóra szóródás megindulásától) szükséges elkezdeni. A készítmény legfeljebb 3 alkalommal juttatható ki, legalább 12 napos időtartam beiktatásával. A fertőzésre különösen hajlamosító körülmények fennállásakor két kezelés között közbenső permetezés elvégzése válhat indokolttá a betegség ellen engedélyezett egyéb készítményekkel. A növénykárosító hatás elkerülése érdekében a készítmény kijuttatása 25°C hőmérséklet felett nem ajánlott. A Golden típusú almafajtákban a kisdió nagyságú gyümölcsállapotot követően szintén kerülendő a permetezések elvégzése az esetleges gyümölcsperzselés kialakulásának veszélye miatt.

 • Cseresznyében, meggyben, őszibarackban és nektarinban

a sztigminás betegség ellen a fertőzésre hajlamosító körülmények fennállásakor megelőző jelleggel javasolt a kezelés megkezdése és további 1- 2alkalommal történő megismétlése, legalább 12 napos időköz betartása mellett. Erős fertőzési nyomásban a szükségessé váló gyakoribb kezeléseket más készítmények kijuttatásával kell megoldani.

 • Cseresznyében és meggyben

az antraknózis elleni kezeléseket, azokban az állományokban, ahol a betegség korábban már előfordult, a gyümölcsnövekedés kezdeti időszakára kell időzíteni. A zöldborsó nagyságú gyümölcsállapotig 1-2 alkalommal szükséges permetezni.

 • Őszibarackban és nektarinban

a tafrinás levélfodrosodás ellen a készítményt előrejelzésre alapozva, megelőző módon, a rügypattanást követően javasolt kijuttatni. A fertőzésveszély fennállásakor a kezelést ajánlott még további, legfeljebb 2 alkalommal megismételni legalább 12 napos időköz betartása mellett. A fertőzésre különösen hajlamosító körülmények fennállásakor két kezelés között közbenső permetezés elvégzése válhat indokolttá a betegség ellen engedélyezett egyéb készítményekkel.

 • Borszőlőben

peronoszpóra ellen a védekezést előrejelzés alapján kell megkezdeni. A készítmény legfeljebb3 alkalommal juttatható ki, legalább 12 napos időtartam beiktatásával. A fertőzésre különösen hajlamosító körülmények között javasolt a készítményt felszívódó szerekkel együtt, a nagyobb dózisban kijuttatni. A kritikus fertőzési időszakban két kezelés között közbenső permetezés elvégzése válhat indokolttá a betegségellen engedélyezett egyéb készítményekkel. A növénykárosító hatás elkerülése érdekében a készítménykijuttatása 25°C hőmérséklet felett nem javasolt. Emellett a készítményt az érzékeny szőlőfajtákban a virágzást követően csak a kisebb dózisban ajánlott felhasználni.

A permetlé mennyiségét a művelésmódtól, a védendő növényfelület nagyságától, és az alkalmazott növényvédelmi berendezés típusától függően kell megválasztani. Minden esetben törekedni kell az egyenletes és teljes permetléfedésre, még a lombozat belsejében is.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

 

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagditianon
Hatóanyag mennyiség0,7
GyártóBASF
RendeltetésKontakt hatású szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Delan-700-WG-1-kg-gombaol-szer-II-2847.pdf delan700wg_30278042_sds_cpa_hu_hu_12-0
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó