A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!
Kultúra | Károsító | Dózis | É.V.I |
---|---|---|---|
szõlõ (vir.e) | peronoszpóra, orbánc | 2kg/ha | 21 |
szõlõ (vir.u) | peronoszpóra, orbánc | 3kg/ha | 21 |
alma, körte, birs, naspolya | baktériumos- és gombás eredetû ágelhalás, egyéb gombabetegségek (kivéve lisztharmat) | 2-3kg/ha | 10 |
alma, körte, birs, naspolya | tûzelhalás | 3-4kg/ha | 10 |
õszibarack, kajszibarack, cseresznye, meggy, szilva | baktériumos- és gombás eredetû ágelhalás, levéllyukacsosodás, monília, apiognomónia, tafrina | 2-3kg/ha | 21 |
ribiszke, köszméte, szamóca, szeder, fekete bodza, | levél és vesszõbetegségek | 2-3kg/ha | 21 |
málna | levél és vesszõbetegségek | 2-3kg/ha | 5 |
dió, szelidgesztenye, mandula | baktériumos- és gombás betegségek, (kivéve lisztharmat) | 2-3kg/ha | 21 |
paprika, paradicsom | baktériumos- és gombás betegségek, (kivéve lisztharmat) | 2-3kg/ha | 7 |
cukkini, uborka | baktériumos- és gombás betegségek, (kivéve lisztharmat) | 2-3kg/ha | 5 |
uborka (konzerv) | baktériumos- és gombás betegségek, (kivéve lisztharmat) | 2-3kg/ha | 3 |
bab | baktériumos betegségek, fenésedés, rozsda | 2-3kg/ha | 5 |
borsó | baktériumos betegség, aszkohita, peronoszpóra, rozsda | 2-3kg/ha | 5 |
hagyma | peronoszpóra | 2-3kg/ha | 21 |
burgonya | fitoftóra, alternária | 2-3kg/ha | 7 |
cukorrépa | cerkospórás-, ramuláriás-, fómás levélfoltosság | 2-3kg/ha | 21 |
Rézhidroxid tartalmú gombaölőszer baktériumos és gombás fertőzések ellen főleg kertészeti növények esetében. Peronoszpóra, monília, rozsda, varasodás, levél- és vesszőbetegségek, tafrina, ágelhalás, gnomónia, tűzelhalás ellen javasolt.
a kezeléseket szőlőperonoszpóra ellen az előrejelzésre alapozva, preventíven célszerű elkezdeni a 20-25 cm-es hajtásállapot körül, majd a fertőzés alakulása szerint 7-14 naponként javasolt folytatni, 20 g/10 l víz dózissal. A bogyófejlődés időszakában végzett kezelések kedvezően befolyásolják a szürkepenész elleni védekezések eredményességét. A vegetációs időszak első felében végzett kezeléseknél tekintettel kell lenni a termesztett szőlőfajta rézérzékenységére. A készítmény hatásos még szőlőorbánc ellen. Virágzás után 30 g/10 l víz dózissal permetezzünk.
Dózis: 20 g /10 l víz
Kezelések max száma: 4, kezelések között eltelt idő: 7 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 21 nap
baktériumos, gombás eredetű betegségek ellen (varasodás, monília, ágelhalás, stb.) a tavaszi és őszi időszakban, lemosó permetezés formájában javasolt kijuttatni, 30 g/10 l víz dózissal. Tűzelhalás és egyéb gombabetegségek ellen (kivéve lisztharmat) ellen a védekezéseket megelőző jelleggel, rügypattanástól zöldbimbós állapot végéig 2-3 alkalommal lehet elvégezni, legalább 7-10 napos gyakorisággal, nagy lémennyiséggel.
Dózis: 30 g /10 l víz
Kezelések max száma: 3, kezelések között eltelt idő: 7 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 10 nap
baktériumos- és gombás eredetű ágelhalások, levéllyukacsosodás, valamint őszibarackban tafrinás levélfodrosodás ellen legfeljebb levélrügy pattanásig (őszibarack), pirosbimbós állapotig (kajszibarack) illetve fehérbimbós állapotig (szilva, meggy, cseresznye) lehet védekezni a rézérzékenységből fakadó perzselési veszély nélkül. A tavaszi lemosó permetezéssel megelőzzük a monília és apiognomónia elterjedését. Ősszel, a lombhullás kezdetétől a baktériumos és gombás eredetű ágelhalások ellen a kezelés ismét indokolttá válhat.
Dózis: 30 g /10 l víz
Kezelések max száma: 4, kezelések között eltelt idő: 7 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 21 nap
a vegetációs időszak elején és a termés betakarítása után vessző- és levélbetegségek ellen lemosásszerűen javasolt a kezelés.
Dózis: 30 g /10 l víz
Kezelések max száma: 4, kezelések között eltelt idő: 10 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 21 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő málna: 5 nap
baktériumos és gombás betegségek (kivéve lisztharmat) ellen az őszi lombhullástól a levélkezdemények megjelenéséig, mandulában az őszi lombhullástól fehér-, ill. rózsaszín bimbós állapotig végezhetők a kezelések.
Dózis: 30 g /10 l víz
Kezelések max száma: 4, kezelések között eltelt idő: 10 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 21 nap
baktériumos és gombás betegségek (kivéve lisztharmat) ellen a kezeléseket előrejelzésre alapozva, megelőző módon szükséges elkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint 2-3 alkalommal 10-14 naponként célszerű megismételni. Járványveszélyes időszakban a baktériumos betegségek ellen fűszerpaprikában további 1-2 védekezés is szükséges. Hagyma és borsó permetezésénél a permetlé tapadásfokozásához nedvesítőszer hozzáadása indokolt. Bab és borsó esetében rozsda ellen, hagymában peronoszpóra ellen hatékony.
Dózis: 30 g /10 l víz
Kezelések max száma: 4, kezelések között eltelt idő: 10 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő hagyma: 21 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő paprika, paradicsom: 7 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő uborka, cukkini, bab, borsó: 5 nap
a kezeléseket az előrejelzése alapozva, preventíven kell elkezdeni, fitoftóra és alternária ellen. Később a fertőzés alakulása szerint 8-12 naponként szükség szerint megismételni.
Dózis: 60 g /10 l víz
Kezelések max száma: 4, kezelések között eltelt idő: 8 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő hagyma: 7 nap
Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!
Paraméter | Érték |
---|---|
Hatóanyag | rézhidroxid |
Rendeltetés | Gombaölõ szer |
Készlet | Raktáron |