preloader
Kupfer Fusilan WG 10 kg gombaölõ sz II.

Kupfer Fusilan WG 10 kg gombaölõ sz II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN000333
 • Forgalmi kategória:
  II.
 • Gyártó:
  KWIZDA

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
szõlõperonoszpóra2,5-3 kg/ha28
uborkaperonoszpóra2,5-2,7 kg/ha5
zöldborsóperonoszpóra2,2-2,5 kg/ha14
burgonyaburgonyavész, alternáriás levélfoltosság2,2-2,7 kg/ha7
paradicsomparadicsomvész, alternáriás levélfoltosság1,8-2,2 kg/ha7

Leírás

Dupla védelem : Rézoxiklorid és cimoxanil gyári kombinációja peronoszpóra ellen.

 • Szőlő, uborka

 2,5–3,0 illetve 2,5–2,7 kg/ha. A magasabb dózist csak erős fertőzési körülmények között kell alkalmazni. A fajták rézérzékenységét a kezelések időpontjában figyelembe kell venni. A felhasznált permetlé mennyiségét – a javasolt határokon belül – ugyancsak az előbbiek szerint kell meghatározni.

 • Burgonya, zöldborsó

2,2–2,7 illetve 2,2–2,5 kg/ha, a magasabb dózis alkalmazása csak erős fertőzés esetén javasolt.

 • Paradicsom

1,8–2,2 kg/ha, erős fertőzés esetén a maximális dózist alkalmazzuk. A Kupfer Fusilan® WG-t célszerű lehet lisztharmat elleni szerekkel kombinálni, ahol erre szükség van.

 • Szőlőben szisztémikus blokkban

Kupfer Fusilan® WG 2,5–3,0 kg/ha + Talentum® 20 EW 0,15–0,24 l/ha vagy Associate® 0,25 l/ha A készítmény jól keverhető más gomba- és rovarölő szerekkel, valamint lombtrágyákkal is (Wuxal®, Agriplant® Starter).A mikrogranulátum (WG) forma a termelő számára könnyebb kezelhetőséget eredményez. A permetlé előállításakor a vízbe öntve robbanásszerűen diszpergálódik, megkönnyítve az előkészítést, gyorsítva a permetezést. A formulációnak köszönhetően a permetlé használhatósága, kijuttathatósága számottevően javult a por alakú készítményekhez képest. Figyelemre méltó a termék nagy hatóanyag-tartalma is. Nagy mennyiségű csapadék után a viaszréteg gyengülhet, ami a rézérzékenységet fokozza, ezért ilyenkor javasolt az alacsonyabb dózissal végezni a kezeléseket. A kezelést előrejelzésre alapozva, a betegség tüneteinek megjelenése előtt kell megkezdeni. A permetlé mennyiségét a kultúra művelési módjától, a lombozat nagyságától, a kijuttató gép típusától függően kell megválasztani.

Hatásmód
A réz-oxiklorid kontakt, a cimoxanil lokál-szisztémikus védelmet nyújt a kórokozók ellen. A réz (Cu++) hatóanyagot a csírázó spóra veszi fel. Ez a folyamat rendkívül gyorsan a toxikus koncentrációig fokozódik. A cimoxanil a gombák lebontó, oxidatív biokémiai folyamatait gátolja. A hatóanyag egy órán belül felszívódik a növénybe, és mintegy 3–6 napon át belső védelmet ad, ezért a betegségek megelőzésére, megállítására és gyógyítására egyaránt alkalmas.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagrézoxiklorid + cimoxanil
Hatóanyag mennyiség781 g/kg + 43 g/kg
GyártóKWIZDA
RendeltetésGombaölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Kupfer-Fusilan-WG-10-kg-gombaol-sz-II-2809.pdf Kupfer Fusilan MSDS
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó