preloader
Mystic 250 EW 5L gombaölõ szer I.

Mystic 250 EW 5L gombaölõ szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001764
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    NUFARM

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
szõlõ (bor)lisztharmat, orbánc, feketerothadás0,4 l/ha14
búza (õszi, tavaszi), árpa (tavaszi, õszi), rozs, tritikále, zabhelmintospóriumos- és rozsdabetegségek, lisztharmat, kalászfuzáriózis, szeptóriás, pirenofórás, rinhospóriumos levélfoltosság1 l/ha35
káposztarepce (õszi)fehérpenész, szürkepenész, fómás, alternáriás betegségek, növekedésszabályozás0,5-1 l/ha56

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

Kalászosokban a fertőzés mértékétől függően egy vagy két alkalommal szükséges védekezni. A permetezést előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor – bokrosodás végétől - kell megkezdeni és szükség esetén megismételni kalászhányás-virágzás idején. A kalászfuzáriózis elleni védelmet célzottan, a virágzás idején indokolt elvégezni, biztosítva a kalászok egyenletes permetlé fedettségét.

Őszi káposztarepcében a készítmény egy tenyészidőszakban egyetlen alkalommal juttatható ki. Az őszi kezelés alkalmas a káposztarepce kifagyásának csökkentésére, a szárbaindulás késleltetésére, a gyökérnyak vastagság, illetve a gyökér/lomb arány növelésére. A permetezést ősszel a repce 4-8 leveles állapotában kell elvégezni, lehetőleg 12 °C feletti hőmérsékleten. Fagykárcsökkentés céljára a javasolt dózis 0,5 l/ha. Tavasszal, gombabetegségek ellen, a repce szárbaindulásától a becőképződésig alkalmazandó, 0,75-1,0 l/ha dózisban. A tavaszi kezelés is hat a repce növekedésére: csökkenti a növénymagasságot és a megdőlést, növeli a szárszilárdságot, serkenti az oldalhajtások képződését. A növekedésszabályozó hatás csak a zöldbimbós állapotig elvégzett permetezés esetén érvényesül.

Borszőlőben a kezeléseket előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel célszerű elkezdeni és a fertőzési viszonyoktól függően ismételni. A lisztharmat elleni permetezéseket a virágzás (BBCH 57) és a fürtzáródás kezdete (BBCH 77) közötti időszakban javasolt elvégezni. A gombaölő szer egy vegetációban legfeljebb 2 alkalommal használható fel, a további szükséges kezeléseket más hatásmechanizmusú hatóanyagokat tartalmazó készítményekkel kell végrehajtani. A kijuttatásnál az előírt permetlémennyiséget az ültetvény művelésmódjához, a lombozat nagyságához igazítva, illetve az alkalmazott géptípustól függően célszerű megválasztani.

Szisztemikus gombaölőszer.

Hatásmechanizmus:

A tebukonazol membrán szterol bioszintésist gátló hatóanyag (FRAC kód: 3).

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagtebukonazol
Hatóanyag mennyiség250 g/l
GyártóNUFARM
RendeltetésGombaölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Mystic-250-EW-5L-gombaol-szer-I-4802.pdf Mystic 250 EW
Mystic-250-EW-5L-gombaol-szer-I-4803.pdf Mystic 250EW enedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó