preloader
Proplant 0,2 L gombaölõ szer III.

Proplant 0,2 L gombaölõ szer III.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
burgonyaburgonyavész3 l/ha7
cukorrépa (csávázás)csírakori betegségek20 l/tx
paprika,paradicsom,uborkatalajlakó gombák0,3-0,4 l/m37
paradicsom (szabföldi)paradicsomvész3 l/ha7
uborka (szabadföldi)peronoszpóra3 l/ha3
vöröshagymaperonoszpóra3 l/ha14
salátapalántadõlés (beöntözés),peronoszpóra (állomány kezelés)0,15%21
dísznövényektalajlakó gombák (beöntözés)0,15-0,25%-
erdészet,csemetekerttalajlakó gombák csávázás5 l/t mag-
erdészet,csemetekerttalajlakó gombák beöntözés0,15%-
tulipánhagymaoospórás gombabetegségek0,15%-

Leírás

Speciális, különlegesen hatékony gombaölő szer az Oomycetidea alosztály kórokozó gombafajai ellen

Talajkezelés:

talajfertőtlenítésre 1 m3 talajhoz 0,3–0,4 l Proplant®-ot 20–50 l vízben feloldunk, majd öntözőrózsával egyenletesen a talajkeverékre locsoljuk, és alaposan bedolgozzuk.

  • Vetés, palántázás, dugványozás előtt (pl. paprika-, paradicsom-, uborkapalánta)

, vagy közvetlenül azt követően: 0,15–0,25%-os töménységben felületi talajkezelésre is használható. Különösen érzékeny palánták, például

  • Uborka

esetében a 0,1–0,15%-nál töményebb oldat perzselési tüneteket okozhat.

  • Burgonya, paradicsom:

a fitoftóra elleni védekezést a tünetek megjelenése előtt szükséges elkezdeni 3,0 l/ha dózisban, és a fertőzési nyomástól függően 10–14 naponként, 2–3 alkalommal célszerű megismételni.

A hatás növelése céljából kontakt gombaölő szer (pl. Manfil® Plus) használata javasolt.

  • Uborka:

peronoszpóra ellen a megelőző védekezés 3,0 l/ha dózisban ajánlott. A fertőzési nyomástól függően 8–14 naponként, 1–3 alkalommal célszerű megismételni. A hatékonyság növelése érdekében a réztartalmú, kontakt hatású Champion® WG gombaölő szer használata is indokolt.

  • Hagyma:

hagymaperonoszpóra ellen 4–6 leveles állapottól az előrejelzés alapján, preventíven kell védekezni, 3,0 l/ha dózisban. A permetezést a fertőzési nyomástól függően 8–14 naponként, 3–4-szer célszerű ismételni.

  • Saláta:

a palántadőlést okozó kórokozók ellen a növények beöntözéses kezelését már szikleveles állapotban célszerű elkezdeni, 0,15%-os oldattal. Az áttűzdelt palánták legkésőbb 5–6 leveles állapotig kezelhetők. A salátaperonoszpóra ellen közvetlenül kiültetés után javasolt permetezni, de legfeljebb 8–10 leveles állapotig. A fejesedést követően a készítmény már nem használható!

Dísznövények és erdészeti csemetekertek: a talajlakó gombák ellen – amennyiben talajfertőtlenítés nem történt – a vetésre, kiültetésre előkészített talajt közvetlenül a vetést, tűzdelést, palántázást, illetve dugványozást megelőzően javasolt beöntözni, dísznövények esetén 0,15–0,25%-os, míg erdészeti csemetekertnél 0,15%-os töménységű oldattal.

Hatásmód
A hatóanyag meggátolja az érzékeny gombaszervezetek sejtmembránjainak kialakulását, a gombafonalak növekedését, a spórák képződését és csírázását. Különlegesség: a növényben csúcs – és gyökér irányban –, azaz apikálisan és bazálisan is jól mozog és kifejti védő hatását! A talajból hosszú ideig felvehető hatóanyag megelőző, sporulációgátló és gyógyító hatása kiváló növénykondicionáló hatással párosul.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagpropamokarb
RendeltetésFelszívódó szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó