preloader
Proplant 1 L gombaölõ szer III.

Proplant 1 L gombaölõ szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Házikerti dózis: permetezéshez 50 ml / 10 l víz.

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000192
  • Forgalmi kategória:
    III.
  • Gyártó:
    KWIZDA
Kultúra Károsító Dózis É.V.I
burgonyaburgonyavész3 l/ha7
cukorrépa (csávázás)csírakori betegségek20 l/tx
paprika,paradicsom,uborkatalajlakó gombák0,3-0,4 l/m37
paradicsom (szabföldi)paradicsomvész3 l/ha7
uborka (szabadföldi)peronoszpóra3 l/ha3
vöröshagymaperonoszpóra3 l/ha14
salátapalántadõlés (beöntözés),peronoszpóra (állomány kezelés)0,15%21
dísznövényektalajlakó gombák (beöntözés)0,15-0,25%-
erdészet,csemetekerttalajlakó gombák csávázás5 l/t mag-
erdészet,csemetekerttalajlakó gombák beöntözés0,15%-
tulipánhagymaoospórás gombabetegségek0,15%-

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia

Burgonyában a burgonyavész elleni védekezést előrejelzésre alapozva, a tünetek megjelenése előtt szükséges elkezdeni, és a fertőzöttség mértékétől függően 10-14 naponként, 2-3 alkalommal javasolt megismételni.

Cukorrépában a szert csávázására más hatóanyagú készítménnyel együtt javasolt felhasználni. A kezelés során először a Proplant készítményt kell a magra egyenletesen felvinni, majd ezt követően lehet a kombinációs partnerrel a csávázást elvégezni.

Paprika-, paradicsom- és uborkatermesztésben talajlakó gombák (Pythium, Aphanomyces sp.) ellen a palántaágyak kezelését beöntözéssel ajánlott végrehajtani, a készítmény vizes oldatát öntözőrózsával egyenletesen kijuttatva.

Paradicsomban a paradicsomvész elleni védekezést előrejelzésre alapozottan a tünetek megjelenése előtt kell megkezdeni, és a fertőzési helyzettől függően a permetezést 10-14 naponként, 2-3 alkalommal célszerű megismételni. A hatás növelése céljából tapadásfokozó szer használata javasolt.

Uborkában peronoszpóra ellen a megelőző védekezés ajánlott. A kezelést a fertőzés erősségétől függően 8-14 naponként, 1-3 alkalommal szükséges megismételni. Hagymában hagymaperonoszpóra ellen 4-6 leveles állapottól, az előrejelzés alapján, preventíven kell védekezni. A permetezést a fertőzési nyomástól függően 8-14 naponként, 3- 4alkalommal célszerű ismételni.

Hagymában a permetlé megfelelő tapadása érdekében nedvesítő szer használata javasolt.

Salátában a palántadőlést okozó kórokozók ellen a növények beöntözéses kezelését már szikleveles állapotban célszerű elkezdeni. Az áttűzdelt palánták legkésőbb 5-6 leveles állapotig kezelhetők. A beöntözést egyenletesen, öntözőrózsával ellátott locsolókannával célszerű elvégezni. A salátaperonoszpóra ellen közvetlenül a kiültetés után javasolt permetezni, de a kezelés legfeljebb 8-10 leveles állapotig végezhető el. A fejesedést követően a készítmény már nem használható!

Dísznövényekben és erdészeti csemetekertekben a talajlakó gombák (Pythium, Aphanomyces sp.) ellen – amennyiben talajfertőtlenítés nem történt – a vetésre, kiültetésre előkészített talajt közvetlenül a vetést, tűzdelést, palántázást, illetve dugványozást megelőzően javasolt beöntözni. A cserepes és konténeráruk beöntözésére 0,15 %-os töménységű oldatot kell alkalmazni cserepenként (11 cm-es) 100 cm3 mennyiségben. A tulipán oospórás gombák (pl.: Pythium spp.) okozta betegségek elleni védelme érdekében a lehéjazott hagymákat a készítmény 0,15 %-os koncentrációjú oldatában 20 percig ajánlott áztatni. Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagpropamokarb
Hatóanyag mennyiség722 g/l
GyártóKWIZDA
RendeltetésFelszívódó hatású szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Proplant-1-L-gombaol-szer-III-2833.pdf PROPLANT HU v9.3 CLP
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó