preloader
Talendo Extra 1L gombaölõ szer II.

Talendo Extra 1L gombaölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN001026
 • Forgalmi kategória:
  II.
 • Gyártó:
  CORTEVA

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
szõlõlisztharmat0,25l/ha30

Leírás

 • Javasolt növényvédelmi technológia

  A szőlő lisztharmat elleni kezeléseket előrejelzésre alapozva, preventív módon kell elkezdeni. A kezeléseket a szőlő virágzatának megjelenésétől (BBCH 55) – fürtzáródásig (BBCH 78) célszerű elvégezni a fertőzés mértékétől függően 0,25 l/ha dózisban (25 ml/100 l koncentrációban). A permetezéseket a fertőzés erősségétől függően 10-14 napos fordulókkal kell időzíteni. A hatékony védelemhez a teljes növényállomány tökéletes befedéséhez elegendő – 500-1200 l/ha – permetlé mennyiség alkalmazása szükséges. A növényvédő szer egy vegetációban maximum 3 alkalommal használható fel. Szükség esetén a további kezeléseket más hatásmechanizmusú készítményekkel kell elvégezni. A kijuttatás során a permetlé mennyiségét a kezelendő növényállomány fejlettségétől, lombfelületétől és művelésmódjától, valamint az alkalmazott növényvédelmi gép típusától függően kell megválasztani.

 • Keverhetőségi előírások

  Levéltrágyákkal történő keverés eshetőségéről érdeklődjön a levéltrágyát gyártó cégnél. A keverhetőségről a kezelés előtt kérje ki a szaktanácsadó kollégáink véleményét! Minden esetben keverési próba elvégzése javasolt!

 • Dózisok

  Egy tenyészidőszakban 3 alkalommal használható fel

 • Hatásmechanizmus

  A proquinazid egy quinazolin típusú gombaölő hatóanyag, gátolja a spórák csírázását és a fertőzés létrejöttét, valamint a növény betegségellenálló képességét növeli a szőlőlisztharmat fertőzéssel szemben. A tetrakonazol a gombasejt ergoszterol szintézisét gátolja. A Talendo® Extra-t a szőlő lisztharmata ellen megelőző védekezésként kell alkalmazni.

 • Dózis

  Szőlő (bor-, csemege): 0,25 l/ha

 • Kijuttatás Időzítése

  Utolsó kezelés fenostádiuma:
  Szőlő (bor-, csemege): fürtzáródás

  A Talendo® Extra-t nem javasolt olyan kultúrákban felhasználni, amely szárazság, vízállás, alacsony hőmérséklet, rovarkártétel, tápanyag vagy mészhiány, vagy egyéb a növény növekedését akadályozó tényezők miatt stressz állapotba került.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagtetrakonazol + proquinazid
Hatóanyag mennyiség80 g/l + 160 g/l
GyártóCORTEVA
RendeltetésGombaölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó