preloader
Verben 5L gombaölõ szer I.

Verben 5L gombaölõ szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001650
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    CORTEVA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza (õszi, tavaszi), tritikálelisztharmat, pirenofórás betegség, kalászfuzáriózis, szeptóriás levélfoltosság, vörösrozsda, sárgarozsda, szártörõ gomba0,75-1 l/ha35
árpa (õszi, tavaszi)lisztharmat, ramuláriás levélfoltosság, pirenofórás betegség, rinhospóriumos levélfoltosság, törperozsda0,75-1 l/ha35
rozslisztharmat, rinhospóriumos levélfoltosság, barnarozsda0,75-1 l/ha35

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

Őszi és tavaszi búza, őszi és tavaszi árpa, tritikálé és rozs kultúrákban a levélbetegségek elleni kezelést előrejelzésre alapozottan, megelőző jelleggel kell elvégezni, kis fertőzési veszélyhelyzetben a kisebb (0,75 l/ha), közepes, illetve nagy fertőzési nyomás mellett a nagyobb (1,0 l/ha) dózis kijuttatásával. A szártörő gomba elleni kezelést a szárbaindulás kezdetén javasolt végrehajtani.

A kalászfuzáriózis elleni védekezést célzottan, a kalászhányást követően, a virágzás kezdetén javasolt elvégezni az 1,0 l/ha dózis felhasználásával, biztosítva a kalászok egyenletes permetlé fedettségét.

Hatásmechanizmus:

A proquinazid jelátviteli folyamatokat gátló felszívódó hatóanyag (FRAC kód: 13)

A protiokonazol szterol bioszintézist gátló felszívódó hatóanyag (FRAC kód: 3)

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagproquinazid + protiokonazol
Hatóanyag mennyiség50 g/l + 200 g/l
GyártóCORTEVA
RendeltetésGombaölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Verben-5L-gombaol-szer-I-5402.pdf Verben biztonsági adatlap
Verben-5L-gombaol-szer-I-5403.pdf Verben engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó