preloader
Athos 133gr gyomirtó szer I.

Athos 133gr gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001685
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    KWIZDA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza (õszi)magról kelõ kétszikû, magról kelõ és évelõ egyszikû gyomok13-26 g/hank
tritikálemagról kelõ kétszikû, magról kelõ és évelõ egyszikû gyomok13 g/hank

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény kizárólag tavaszi kijuttatással alkalmazható. A készítmény ugyanazon a területen háromévente csak egy alkalommal használható!

Őszi búzában a készítmény a bokrosodás kezdetétől a 2 nóduszos (BBCH 21-32) állapotig juttatható ki. Tritikáléban a bokrosodás kezdetétől a bokrosodás végéig (BBCH 21-29) alkalmazható.

A készítményre érzékeny magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles fejlettségükkor a legérzékenyebbek, a ragadós galaj (Galium aparine) 2-3 levélörvös állapotában.

A magról kelő egyszikű gyomnövények esetében azok 1-3 leveles állapotában van a készítmény kijuttatásának optimális időpontja. Tarackbúza (Elymus repens) esetében a gyomnövény 3-5 leveles fejlettségénél kell kijuttatni a készítményt.

A készítmény dózisát az határozza meg, hogy milyen gyomnövény ellen irányul a védekezés.

Nagy széltippan (Apera spica-venti) ellen 13 g/ha dózisban kell alkalmazni, közepes vadzab (Avena fatua) és tarackbúza (Elymus repens) fertőzés esetén 20 g/ha dózisban javasolt kijuttatni. Rozsnok fajokkal (Bromus spp.), vadzabbal és tarackbúzával erősen fertőzött területen illetve 2-3 levélörvösnél nem fejlettebb ragadós galaj fertőzésnél a készítményt 26 g/ha dózisban kell alkalmazni.

Hatásfokozás céljából nem ionos tapadásfokozó adalékanyag hozzáadása javasolt! Ebben az esetben a keletkező habképződésre különös figyelmet kell fordítani!

Normál vetésváltás esetén a betakarítást követően ősszel őszi kalászosok és őszi káposztarepce vethetőek. Normál vetésváltás esetén a betakarítást követő tavasszal bármilyen növény vethető. Azonban a készítmény 20-26 g/ha-os dózisával kezelt területre, a kezelést követő egy évig cirok és zöldségnövények, a kezelést követő 2 évig cukorrépa nem vethetőek illetve ültethetőek!

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagszulfoszulfuron
Hatóanyag mennyiség750 g/kg
GyártóKWIZDA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó