preloader
Aurora 40 WG 100 g gyomirtó szer I.

Aurora 40 WG 100 g gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001118
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    FMC

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
gyepmagról kelõ kétszkû gyomok50 gr/ha90
búza (õszi)magról kelõ kétszkû gyomok40-50g/ha-
árpa (õszi,tavaszi)magról kelõ kétszkû gyomok40-50g/ha90
zab,fénymagmagról kelõ kétszkû gyomok40-50g/ha90
---90

Leírás

Felhasználási javaslatok

Az Aurora® 40 WG őszi búzában, őszi árpában, zabban és fénymagban annak 3 leveles korától a szárba indulás kezdetéig, tavaszi árpában a bokrosodás végéig kell kipermetezni a magról kelő készikű gyomok 2-4 leveles, valamint a ragadós galaj 2-3 levélörvös (max. 15-20 cm) fejlettségéig. Tavaszi árpában előnye, hogy önálló használata nem befolyásolja a fehérje tartalmat. Kombinációs partnerként más készítményekkel együtt használva a kijuttatás időpontját a kombinációs partner határozza meg. Dózisa önmagában 50 g/ha, kombinációban a 40 g/ha-os dózist ajánlott alkalmazni.

Amennyiben a területen a magról kelő és évelő kétszikűek mellett a veronika fajok is megtalálhatóak, de ragadós galajtól mentes a terület, akkor a Granstar® Super 50 SX® és az Aurora® 40 WG kijuttatását javasoljuk kombinációban. Ha a területen a magról kelő és évelő kétszikűek mellett a veronika fajok is jelen vannak és a ragadós galaj is megtalálható, akkor a Tripali® használható kombinációs partnerként. Bármilyen kombináció esetén tilos a hatásfokozó használata!

Nagyon fontos, hogy a készítményhez nedvesítőszer, hatásfokozó, adalékanyagok hozzáadása még a kombinációs termékhez csomagolt vagy mellé adott hatásfokozó esetében is tilos. Továbbá nem keverhető nitrogénoldattal, UAN oldattal, lombtrágyákkal, gombaölő szerekkel és rovarölő szerekkel sem. Az Aurora® 40 WG kora tavasszal alacsony, akár 0o C-os hőmérséklettől is használható, biztosítva a korai védekezés lehetőségét. A felhasználhatóság felső hőmérsékleti határa 25oC. A készítményt a tenyészidőszak alatt csak egyszer szabad alkalmazni. Permetezésnél törekedni kell a minél jobb permetlé-fedettségre, ezért a 300 l/ha vízmennyiség használatát javasoljuk. A kezelést követően a technológia megfelelő betartása ellenére is előfordulhatnak a kultúrnövényen a perzselés tünetei, mely azonban néhány nap alatt elmúlik. 

Az Aurora® 40 WG a talajra kerülve gyorsan lebomlik így önmagában történő alkalmazása esetén utóvetemény-korlátozás nincs.

 

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

 

 

 

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagkarfentrazon-etil
Hatóanyag mennyiség400 g/l
GyártóFMC
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Aurora-40-WG-100-g-gyomirto-szer-I-2731.pdf AURORA 40 WG_CLP_2
Aurora-40-WG-100-g-gyomirto-szer-I-7478.pdf Aurora 40 WG engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó