preloader
Basar 960 EC 5L gyomirtó szer III.

Basar 960 EC 5L gyomirtó szer III.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
kukorica(takarmány,vetõmag,csemege)magról kelõ egyszikû gyomok1,4-1,6l/hank
napraforgómagról kelõ egyszikû gyomok1,4-1,6l/hank

Leírás

Szelektív, nagyhatású készítmény magról kelő egyszikű gyomnövények ellen, jelentős kétszikű gyomok elleni mellékhatással.

  • Kukorica (takarmány, csemege, vetőmag)

kultúrában a készítmény preemergens és korai posztemergens kijuttatással (szögcsíra állapottól 3 leveles állapotig) 1,4-1,6  l/ha dózisban alkalmazható. A Basar 960 EC elsősorban a magról kelő egyszikű gyomnövények ellen hatékony, magról kelő kétszikű gyomnövények, valamint évelő egy- és kétszikű gyomfajok ellen kombinációban kell alkalmazni, a kombinációs partner technológiai paramétereinek betartása mellett. A felhasználandó dózishoz ismernünk kell a terület magról kelő egyszikűekkel való fertőzöttségét, és a talaj szervesanyag-tartalmát.  Szervesanyagban gazdagabb, kötöttebb talajokon az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban (1,6 l/ha) kell kijuttatni. 1%-nál alacsonyabb szervesanyag-tartalmú talajokon alkalmazása nem javasolt. A megfelelő gyomirtó hatás érdekében a készítményt jól elmunkált aprómorzsás talajfelszínre kell kijuttatni, 250-300  l/ha vízmennyiséggel, 150-250  mikronnagyságú cseppekkel. Normál vetésváltás során bármely kultúra vethető, ültethető utána. A jó tartamhatáshoz a kipermetezés után 2 héten belül 10-20 mm csapadék szükséges.

  • Napraforgóban preemergensen

1,4-1,6 l/ha dózisban jól elmunkált aprómorzsás talajfelszínre kell kipermetezni. A vegyszertoleráns napraforgók (Clearfield, Clearfield+,  Express) ideális alapgyomirtó szere, mert önmagában is jelentősen mérsékli a kezdeti gyomnyomást, így a posztkezeléseket sokkal könnyebben tudjuk időzíteni, amivel jobb gyomirtást kaphatunk.

Hatásmód

Az S-metolaklór legjellemzőbb hatása, hogy gátolja a fehérje- és nukleinsav-szintézist, valamint blokkolja az oxidativ foszforilációt,  zavarja a nitrátanyagcserét.  Ez csírázás- és növekedésgátlásban mutatkozik meg.

 

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
HatóanyagS-metolaklór
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó