preloader
Dikamin 720 WSC 5L gyomirtó szer I.
Dikamin 720 WSC 5L gyomirtó szer I.

Dikamin 720 WSC 5L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN000966
 • Forgalmi kategória:
  I.
 • Gyártó:
  ADAMA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
õszi búza, tavaszi búza, õszi árpa,magról kelõ és évelõ kétszikû gyomnövények1,0-1,25 l/hank
rozs, zab,tritikálemagról kelõ és évelõ kétszikû gyomnövények1,0-1,25 l/hank
kukorica (takarmány)magról kelõ és évelõ kétszikû gyomnövények1,0-1,25 l/hank

Leírás

NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA:

A készítmény kizárólag tavaszi kijuttatással, egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Őszi és tavaszi kalászosokban (őszi búza, tavaszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa (kivéve sörárpa), rozs, zab, tritikále) a készítményt a kultúrnövény 3 leveles fejlettségétől a bok­rosodás végéig lehet kijuttatni. Kukoricában (takarmány) a készítményt a kultúrnövény 3-5 leveles korában, 10-20 cm-es fejlettségekor kell kijut­tatni.A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles fejlettségükkor, az évelő kétszikűek az intenzív növekedési stádiumukban a legérzékenyebbek a szerre.A készítmény hatáskiegészítés céljából kalászosokban, ku­koricában engedélyezett, egy hatóanyagot tartalmazó herbicidekkel kombinálható, az engedélyokiratukban meg­határozott dózisukban.

A munka folyamán különös gondot kell fordítani arra, hogy a permetlé elsodródásából adódóan a szerre érzékeny kultúrákat károsodás ne érje. A 2,4 D hatóanyag hormonhatású (HRAC „O”, ariloxi-alkán karbonsav) hatóanyagcsoportba sorolható.

Légi kijuttatás: kizárólag kalászosokban legalább 10 ha összefüggő táblaméret esetén, a permetlé elsodródását gátló cseppnehezítő adalékanyag kötelező hozzáadásával és elsodródás gátló szórófej alkalmazásával. Szőlő-, gyümölcskultúra és erdő 3000 méteres körzetében rügyfakadás után tilos hormonbázisú gyomirtó szert kijuttatni. Amennyiben a mezőgazdasági repülés védett természeti területet vagy különleges rendeltetésű vadászterületet érint, a kijuttatáshoz az illetékes természetvédelmi, illetve vadászati hatóság engedélye szükséges, amelyet a légi permetezés esetén a szakirányítónak, egyéb esetben a megrendelőnek kell előzetesen beszerezni.

Permetlémennyiség: 40-60 l/ha

HATÁS FELTÉTELE, HATÁSSPREKTUM:

A kezelést 12-25 °C közötti hőmérsékleten kell elvégezni. Éjszakai fagyok esetén vagy 25 °C felett tilos permetezni.

Érzékeny gyomnövények: vadrepce, aprószulák, sövényszulák, mezei aszat, búzavirág, ugari szulákpohánka, vetési hérics, fekete csucsor, árvakelésű napraforgó, parlagfű, szerbtövis, disznóparéj-félék, vadkender.

Ellenálló gyomnövények: pipitér, füstike, galaj, ebszékfű, árvácska, tyúkhúr, veronika, árvacsalán, selyemkóró, hamvas szeder, sebforrasztó zsombor.

FONTOSABB KOMBINÁCIÓK ÉS AZOK ELŐNYEI:

Kalászosokban 2,4-D ellenálló gyomokat is tartalmazó vegyes gyomflóra esetén a Dikamin 720 WSC 0,8-1,0 l/ha-os dózisa szulfonil-karbamidokkal (pl. Trimmer 50 SX 25-30 g/ha) kiegészítve használható.Kukoricában a Dikamin 720 WSC 0,8-1,0 l/ha-os adagjának hatásspektruma Bromotril 40 EC 0,6-0,7 l/ha-os dózisával szélesíthető a kétszikű gyomok ellen.

KÜLÖNLEGES ELŐNYEI:

 • gyors, látványos hatás
 • az évelő kétszikű gyomok földalatti részeibe szívódva azok újrahajtását csökkenti
 • egyéb perzselő típusú szerekkel kombinálva azok hatása a szinergizmus révén nő

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyag2,4-D DMA
Hatóanyag mennyiség722g/l
GyártóADAMA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Dikamin-720-WSC-5L-gyomirto-sz-I-3485.pdf DIKAMIN 720 WSC_hu_v3
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó