preloader
Goltix 700 SC 5 L gyomirtó szer II.

Goltix 700 SC 5 L gyomirtó szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001094
  • Forgalmi kategória:
    II.
  • Gyártó:
    ADAMA

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
cukorrépa, takarmányrépa, céklamagról kelõ kétszikû gyomok2-3l/hank

Leírás

A készítmény egy vegetációs időszakban legfeljebb 3 alkalommal használható fel!

A készítményből egy évben az összesen kijuttatott szermennyiség nem haladhatja meg az 5,0 l/ha-t

Cukorrépa, takarmányrépa kultúrában a készítmény felhasználható preemergensen, vetés után, kelés előtt 2,0-3,0 l/ha dózisban S-metolaklór, továbbá cukorrépában dimetenamid-p tartalmú készítmények engedélyezett dózisával tankkombinációban.

A cukorrépa, takarmányrépa kelése után (posztemergensen) a kezelést a kultúrnövény 2 leveles állapotától a 8 leveles fejlettségéig, a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles állapotában kell elvégezni 2,0-3,0 l/ha dózisban, fenmedifam, etofumezát hatóanyagú készítmények engedélyezett dózisával tankkombinációban.

Erős selyemmályva (Abutilon theophrasti) fertőzés esetén cukorrépában trifluszulfuron-metil engedélyezett dózisával javasolt kombinálni.

Posztemergens kezelések esetében a Goltix 700 SC maximális dózisát osztott kezelés formájában javasolt kijuttatni, oly módon, hogy a két különböző időpontban elvégzett kezelés 1,0 + 2,0 l/ha-os dózisokban történjen, kezelésenként fenmedifam, etofumezát hatóanyagú készítményekkel, vagy cukorrépában trifluszulfuron-metil hatóanyagú készítmény engedélyezett dózisával kombinációban. A trifluszulfuronmetil hatóanyagú készítmény esetében a készítményt mindkét kezelés során az engedélyezett teljes dózisban kell adagolni.

Erős napsugárzás, valamint 25 °C feletti léghőmérséklet esetén tilos permetezni, ilyenkor a munkát a hűvösebb, esti órákban kell elvégezni.

Növényi károsítók, rovarkártevők (gyökérfekély, répabolha, répabarkó) által legyengített, vagy egyéb más okból legyengült kultúrnövényt tilos kezelni!

A készítmény felhasználható továbbá a következő kiskultúrában a felhasználó saját felelősségére az Európai Parlament és a Tanács a növényvédő szerek forgalomba hozataláról valamint a 79/117/EGK és a 91/414/EGK tanácsi irányelvek hatályon kívül helyezéséről szóló 1107/2009/EK rendelet 51. cikk (2) bekezdése alapján:

Céklában a készítmény felhasználható preemergensen, vetés után, kelés előtt 2,0-3,0 l/ha dózisban. A cékla kelése után (posztemergensen) a kezelést a kultúrnövény 2 leveles állapotától a 8 leveles fejlettségéig, a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles állapotában kell elvégezni 2,0-3,0 l/ha dózisban.

Posztemergens kezelések esetében a Goltix 700 SC maximális dózisát osztott kezelés formájában javasolt kijuttatni, oly módon, hogy a két különböző időpontban elvégzett kezelés 1,0 + 2,0 l/ha-os dózisokban történjen. Az első kezelést a kultúrnövény kétleveles fejlettségétől a gyomosodástól függően lehet végrehajtani. A második kezelést ezt követően 7-14 nap múlva célszerű elvégezni.

Erős napsugárzás, valamint 25 °C feletti léghőmérséklet esetén tilos permetezni, ilyenkor a munkát a hűvösebb, esti órákban kell elvégezni. Növényi károsítók, rovarkártevők (gyökérfekély, répabolha, répabarkó) által legyengített, vagy egyéb más okból legyengült kultúrnövényt tilos kezelni! Posztemergens kijuttatás esetén a permetléhez lombtrágya és műtrágya hozzáadása tilos! Kerülni kell, hogy átfedés révén dupla dózis kerüljön kijuttatásra!

Mivel ezen felhasználás esetében a kultúrnövény érzékenysége nem igazolt, az üzemi méretű felhasználás előtt célszerű kis területen a termesztésbe kerülő fajtákkal fajtaérzékenységi vizsgálatot végezni.

A metamitron hatóanyag a HRAC „C” herbicidcsoporton belül az asszimmetrikus triazinok hatóanyagcsoportba sorolható.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagmetamitron
Hatóanyag mennyiség700g/l
GyártóADAMA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Goltix-700-SC-5-L-gyomirto-szer-II-336.pdf GOLTIX 700 SC_hu_v3
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó