preloader
Lontrel 600 5L gyomirtó szer I.

Lontrel 600 5L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001639
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    CORTEVA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
cukorrépamagról kelõ kétszikû gyomok, mezei acat, napraforgó árvakelés, vidrakeserûfû0,2-0,3 l/ha70
kukorica (takarmány, csemege)magról kelõ kétszikû gyomok, mezei acat, napraforgó árvakelés, vidrakeserûfû0,125-0,2 l/ha70
búza (õszi, tavaszi), árpa (õszi, tavaszi), zab, rozs, tritikálemagról kelõ kétszikû gyomok, mezei acat, napraforgó árvakelés0,125-0,2 l/ha70
káposztarepce (õszi), olajretek, len (rost, olaj)magról kelõ kétszikû gyomok, mezei acat, napraforgó árvakelés0,125-0,2 l/hank

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal juttatható ki!

Cukorrépában elsősorban mezei acattal (Cirsium arvense), parlagfűvel (Ambrosia artemisiifolia), szerbtövis fajokkal, keserűfű fajokkal, napraforgó árvakeléssel fertőzött területek gyomirtására javasolható. A készítményt a cukorrépa 4-6 leveles állapotában kell kijuttatni 0,2-0,3 l/ha dózisban. A magról kelő kétszikű gyomnövények, vidrakeserűfű (Persicaria amphibia) 2-4 valódi leveles, a mezei acat tőlevélrózsás állapotában a legérzékenyebb a készítményre. 25 ºC felett a fokozott fitotoxicitási veszély miatt a szer nem használható.

Kukoricában (takarmány, csemege) a kultúrnövény 3 leveles állapotától a 6 leveles fenológiai állapotáig juttatható ki. A mezei acat tőlevélrózsás, az árvakelésű napraforgó 4-6 leveles fejlettségénél a legérzékenyebb a készítményre.

Őszi búza, tavaszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa, zab, rozs, tritikále kultúrákban a készítményt a kultúrnövény 3 leveles korától a szárba indulás kezdetéig lehet kijuttatni 0,125-0,2 l/ha dózisban, a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles, a mezei acat tőlevélrózsás állapotában. Kalászosokban elsősorban 2,4-D, MCPA, fluroxipir hatóanyagú készítményekkel kombinációban javasolt felhasználni, ez esetben mindig figyelembe kell venni a kombinációs partner engedélyokirat szerinti kijuttatási paramétereit. Más engedélyezett készítménnyel kombinációban alkalmazva a szer mennyiségét 0,125-0,15 l/ha mennyiségig lehet csökkenteni.

Őszi káposztarepcében a kultúrnövény 4 leveles állapotától a virágbimbók megjelenéséig juttatható ki a készítmény 0,125-0,2 l/ha dózisban.

Olajretekben a kultúrnövény 4-6 leveles fejlettségi állapotában kell a készítményt kijuttatni. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles, a mezei acat tőlevélrózsás állapotában a legérzékenyebb a készítményre.

Rostlen, olajlen kultúrákban a kultúrnövény 8-12 cm-es fejlettségekor kell a kezelést elvégezni.

A szer a következő gyomnövények ellen jó hatékonyságú: Ambrosia artemisiifolia, Bifora radians, Anthemis arvensis, Centaurea cyanus, Cirsium arvense, Chrysanthemum segetum, Matricaria spp., Tripleurospermum perforatum, Sonchus oleraceus, Senecio vulgaris, Vicia spp., Helinanthus annuus.

Mérsékelten érzékeny gyomfajok: Anthemis cotula, Erigeron canadensis, Persicaria lapathifolia, Persicaria maculosa, Fallopia convolvulus, Sonchus arvensis, Taraxacum officinale, Trifolium repens.

Ellenállóak az Amaranthus spp., Capsella bursa-pastoris, Chenopodium spp., Galium aparine, Lamium spp., Raphanus raphanistrum, Sinapis arvensis, Thlaspi arvense, Veronica spp. gyomnövények.

Utóvetemény: A készítménnyel kezelt kultúrnövény növényi maradványai károsíthatják az alábbi klopiralid hatóanyagra érzékeny kultúrákat: borsó, bab, csillagfürt és más hüvelyesek, sárgarépa, petrezselyem, pasztinák és más ernyős virágzatú kultúrák, burgonya, saláta és egyéb fészkes virágzatú kultúrnövények.

Nem vethetők a fentebb felsorolt érzékeny kultúrák a készítmény kijuttatásával azonos évben, továbbá a kezelést követő tavasszal, amennyiben az előző évben júliusnál később került alkalmazásra a készítmény. A betakarítás után a lehető leghamarabb fel kell aprítani és be kell dolgozni a talajba a növényi maradványokat, hogy azok hamarabb lebomoljanak. Érzékeny növények vetése előtt meg kell győződni arról, hogy a kezelt kultúrnövény maradványai teljesen lebomlottak.

A készítménnyel kezelt kalászos kultúra növényi maradványainak bedolgozása után ugyanabban az évben csak ellenálló kultúrák (pl. kalászos) vethetők.

A klopiralid hatóanyag a HRAC „O”, hormonhatású herbicidek herbicidcsoporton belül a piridiloxil-alkán-karbonsavak hatóanyagcsoportba sor.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagklopiralid
Hatóanyag mennyiség600 g/l
GyártóCORTEVA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Lontrel-600-5L-gyomirto-szer-I-6872.pdf Lontrel 600 SL biztonsági adatlap
Lontrel-600-5L-gyomirto-szer-I-6873.pdf Lontrel 600 SL engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó