preloader
Milagro Plus (2*0,5L+5*0,5L) gyomirtó szer I.

Milagro Plus (2*0,5L+5*0,5L) gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

2*0,5L Milagro Plus + 5x0,5L Eucarol Plus

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001062
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    SYNGENTA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
kukorica (takarmány)magról kelõ egy és kétszikû gyomok (3-6 leveles állapot)0,8-1,2l/hank
kukorica (takarmány)évelõ egyszikû gyomok,magról kelõ és évelõ egyszikû, ill magról kelõ kéátszikû gyomok,mezei acat1,2/l/ha*-

Leírás

Milagro Plus

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy, osztott kezelés esetén két alkalommal használható fel! A készítmény használat előtt alaposan felrázandó!

A készítményt a kukorica (takarmány) 3-6 leveles fejlettségű állományában kell kipermetezni, amikor a magról kelő egyszikű gyomnövények 1-3 levelesek, az évelő egyszikűek átlagos magassága 15-25 cm. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles korukban, a mezei acat tőlevélrózsás fejlettségekor a legérzékenyebb a készítményre.

Felhasználható egyszeri kezelésben 0,8-1,2 l/ha dózisban, vagy osztott kezelés formájában 0,6 + 0,6 vagy 0,8 + 0,4 l/ha mennyiségben. Osztott kezelés esetén a két kezelés időpontja között 7-15 napnak kell eltelnie. Önmagában kijuttatva 0,8 l/ha-os dózisban csak magról kelő kétszikű gyomfajok ellen hatékony. Magról kelő egyszikű gyomnövények ellen 1,0-1,2 l/ha-os dózis alkalmazása szükséges, míg évelő egyszikű gyomnövények, mezei acat, illetve fejlettebb gyomnövények ellen 1,2 l/ha-os dózisban kell kijuttatni.

Szerves foszforsav-észterrel kezelt állományban a kezelést követően csak 7 nap elteltével végezhető a gyomirtás.

Normál vetésváltás esetén, legalább 20 cm mély szántást követően ősszel őszi káposztarepce és őszi búza vethető. Normál vetésváltás esetén, legalább 20 cm mély szántást követően a következő év tavaszán nincs veszélye az utóvetemény károsodásának. Ha a készítménnyel kezelt kultúrnövény kipusztul, akkor a kezelt területre azonnal csak kukorica vethető, 20 cm mély szántást követően és 28 nap elteltével pedig őszi káposztarepce és őszi búza.

A nikoszulfuron hatóanyag a HRAC „B”, acetolaktát-szintetáz működést gátló herbicidcsoporton belül a szulfonil-karbamid hatóanyagcsoportba tartozik, a dikamba hatóanyag pedig a HRAC „O” hormonhatású herbicidek herbicidcsoporton belül az aromás karbonsavak hatóanyagcsoportba sorolható.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Eucarol Plus

A készítmény felhasználható permetlevek adalékanyagaként 0,1-0,2%-os koncentrációban.

Virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

Előírt növényvédelmi technológia:

Kertészeti és szántóföldi kultúrák védelme során a hatásfokozó készítményt az alkalmazott rovar-, gombaölő, vagy gyomirtó szer engedélyokiratban előírt dózisát tartalmazó permetléhez kell hozzákeverni. A készítmény használata a dóziscsökkentést nem indokolja. A kijuttatáshoz szükséges vízmennyiséget az alkalmazott növényvédő szer technológiai ajánlásának megfelelően, a kultúrától, a kezelendő felület nagyságától és az alkalmazott növényvédelmi gép típusától függően kell megválasztani.

A permetlé készítésekor a habzás elkerülésére először a permetlé tartályt 2/3-áig fel kell tölteni vízzel, majd a keverés megindítását követően az adott növényvédő szert vagy azok kombinációt, ezt követően pedig a segédanyagot kell bekeverni a permetlébe. Ezután lehet a permetlé tartályt teljesen feltölteni vízzel.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagdikamba + nikoszulfuron
Hatóanyag mennyiség220g/l+50g/l
GyártóSYNGENTA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Milagro-Plus-205L505L-gyomirto-szer-I-330.pdf milagro-plus-sds-a19658h-3-2
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó