preloader
Overdose SE 5L gyomirtó szer I.

Overdose SE 5L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001265
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    KWIZDA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza (õszi,tavaszi) árpa(õszi,tavaszi) (kivéve sörárpa)magról kelõ és évelõ kétszikû gyomok0,4-0,6l/hank
rozs,zab,tritikálé,fénymagmagról kelõ és évelõ kétszikû gyomok04-0,6l/hank
kukorica (takarmány, siló)magról kelõ és évelõ kétszikû gyomok0,6-0,8l/hank

Leírás

„Az Overdose SE azonos a Mustang SE, 04.2/5191-1/2013. NÉBIH számon engedélyezett gyomirtó permetezőszerrel.”

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Őszi és tavaszi kalászosokban (őszi búza, tavaszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa (kivéve sörárpa), rozs, zab, tritikále) és fénymagban a kultúrnövény 4 leveles állapotától a bokrosodás végéig lehet kijuttatni a készítményt. Az ebszikfű 4-6 leveles, a ragadós galaj 3-4 levélörvös, a mezei acat tőlevélrózsás állapotában, az egyéb magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre. Erős ragadós galaj, mezei acat fertőzés esetén, valamint fejlettebb gyomnövények ellen a magasabb dózist kell alkalmazni. A szer a fenti gyomfajokon túl hatékonyan alkalmazható pipacs, tyúkhúr, pásztortáska, szarkaláb, sebforrasztó zsombor, orvosi szikfű, kék búzavirág, vadrepce, ugari szulákpohánka, mezei tarsóka, parlagi pipitér, parlagfű, libatop és disznóparéj fajok, valamint árvakelésű napraforgó ellen.

Kukoricában (takarmány, siló) a kultúrnövény 3-5 leveles, a gyomnövények 2-4 valódi leveles korában kell kipermetezni a készítményt. Erős mezei acat, apró szulák, sövényszulák fertőzés esetén az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni.

Floraszulam: acetolaktát-szintetáz működést gátló (HRAC „B”, triazolpirimidin-szulfonanilid). 2,4-D-észter: hormonhatású (HRAC „O”, ariloxi-alkán karbonsav).

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyag2.4-D+frolaszulam
Hatóanyag mennyiség300g/l + 6,25g/l
GyártóKWIZDA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Overdose-SE-5L-gyomirto-szer-I-7472.pdf Overdose biztonsági adatlap
Overdose-SE-5L-gyomirto-szer-I-7473.pdf Mustang SE Okirat
Overdose-SE-5L-gyomirto-szer-I-7474.pdf Overdose SE származtatott engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó