preloader
Pantera 40 EC 1 L gyomirtó szer I.

Pantera 40 EC 1 L gyomirtó szer I.

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
cukorrépa,borsó (száraz),õszi káposztarepce,tavaszi repce,napraforgó,burgonyaegynyári egyszikû gyomok0,8-1,5 l/ha60
cukorrépa,borsó (száraz),õszi káposztarepce,tavaszi repce,napraforgó,burgonyaévelõ egyszikû gyomok: fenyércirok1-1,5l/ha60
cukorrépa,borsó (száraz),õszi káposztarepce,tavaszi repce,napraforgó,burgonyaaz)évelõ egyszikû gyomok: közönséges tarackbúza1,8-2,25l/ha60
cukorrépa,borsó (száraz),õszi káposztarepce,tavaszi repce,napraforgó,burgonyaévelõ egyszikû gyomok:csillagpázsit2-2,25l/ha60
cukorrépa,borsó (száraz),õszi káposztarepce,tavaszi repce,napraforgó,burgonyaévelõ egyszikû gyomok: gabona árvakelés0,6-1l/ha60
olajretekegynyári egyszikû gyomok0,8-1,5 l/hank
olajretekévelõ egyszikû gyomok: fenyércirok1-1,5l/hank
olajretekévelõ egyszikû gyomok: közönséges tarackbúza1,8-2,25l/hank
olajretekévelõ egyszikû gyomok:csillagpázsit2-2,25l/hank
olajretekévelõ egyszikû gyomok: gabona árvakelés0,6-1l/hank
vöröshagyma (magvetés)egynyári egyszikû gyomok0,8-1,5 l/ha30
vöröshagyma (magvetés)évelõ egyszikû gyomok: fenyércirok1-1,5l/ha30
vöröshagyma (magvetés)évelõ egyszikû gyomok: közönséges tarackbúza1,8-2,25l/ha30
vöröshagyma (magvetés)évelõ egyszikû gyomok:csillagpázsit2-2,25l/ha30
vöröshagyma (magvetés)évelõ egyszikû gyomok: gabona árvakelés0,6-1l/ha30

Leírás

A Pantera 40 EC hatóanyaga a kizalofop-P-tefuril, amely felszívódó hatású, ennek köszönhetően a tápanyagszállító-szöveteken keresztül mozog a növényben, így elpusztítja az egyszikű gyomnövények föld feletti és föld alatti részeit. Az első tünetek 4-5 nap után jelennek meg a tenyészőcsúcson nekrózis (elhaló foltok) formájában. A gyomnövény teljes pusztulásához általában 2-3 hét szükséges. A Pantera 40 EC szelektív hatással van a kétszikű növényekre, mivel azok a kizalofop-P-tefuril hatóanyagot teljes mértékben lebontják, így biztonsággal használhatjuk kétszikű kultúrnövényeink esetében.

A magról kelő egyszikű gyomok és a gabona árvakelés esetén a gabona 3-5 leveles állapotáig 0,8 l/ha, azt követően 1 l/ha dózisban, az évelő egyszikű gyomok ellen pedig 1,5-2,5 l/ha a dózisban javasoljuk. Az évelő gyomok ellen legjobb hatást a gyomok 20 cm-es állapotában érhetjük el.

A szelektív egyszikűirtó készítmények kombinációban való kijuttatását nem javasoljuk!

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagkizalofop-p-tefuril
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó