preloader
Pledge 50 WP 400gr gyomirtó szer I.

Pledge 50 WP 400gr gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN000322
 • Forgalmi kategória:
  I.
 • Gyártó:
  SUMIAGRO

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza (õszi)magról kelõ kétszikû gyomok,apera spica-venti0,06 kg/hank
kukorica(takarmány) cirok,napraforgó,szójamagról kelõ kétszikû gyomok0,08 kg/hank
szõlõ>3, almatermésûek>3,magról kelõ kétszikû gyomok0,2-0,3 kg/hank
csonthéjasok>3magról kelõ kétszikû gyomok0,2 kg/ha45
burgonyamagról kelõ kétszikû gyomok0,08-0,1 kg/hank
erdészet (tûlevelûek,lombos erdõ)magról kelõ kétszikû gyomok0,3-0,6 kg/ha-
díszfaiskola>1 (tuja,tiszafa,boróka,hamis ciprus)magról kelõ kétszikû gyomok0,1-0,2kg/ha-

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

 • Kukoricában

 (takarmány) a készítményt a kultúrnövény vetése után kelése előtt (preemergensen) kell kijuttatni. Maximális dózis 0,08 kg/ha/év.

 • Őszi búzában

 a készítményt ősszel korai posztemergensen a kultúrnövény 1 leveles állapotától, vagy tavasszal az őszi búza bokrosodásának kezdetéig kell kijuttatni. A magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 valódi leveles korukban, az Apera spica-venti 1-3 leveles korában a legérzékenyebb a készítményre.

 • Napraforgóban

 vetés után kelés előtt (preemergensen), és állománykezelés formájában is kijuttatható a készítmény. Állománykezelés esetén a kijuttatást a napraforgó, valamint a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles korában kell elvégezni. Szikleveles napraforgót kezelni TILOS, a javasoltnál fejlettebb állományban a kezelést követően a napraforgó levelein perzselésben megnyilvánuló fitotoxikus tünetek jelentkezhetnek.

 • Szójában 

a kezelést vetés előtt, 6-8 cm mélyen a talajba dolgozva (PPI)  kell  elvégezni, vagy vetés után kelés előtt (preemergensen) kell kipermetezni a készítményt, a vetést követő két napon belül.

 • Burgonyában

 ültetés után kelés előtt (preemergensen) a végleges bakhátakra kell kipermetezni a készítményt. A burgonya kelésekor lehulló nagyobb mennyiségű csapadék esetén a készítmény a kelő egyedeken perzselésben megnyilvánuló, múló fitotoxikus tüneteket okozhat.

 • Cirokban

 a kultúrnövény vetése után kelése előtt (preemergensen) kell a készítményt kijuttatni.

Szőlőben (bor- és csemege), csonthéjasokban (kajszi, őszibarack, cseresznye, meggy, szilva, ringló), almatermésűekben (alma, körte, birs, naspolya) 3 évesnél idősebb telepítésekben alkalmazható. A kezelések elvégezhetőek kora tavasszal, preemergensen növényi maradványoktól mentes jól elmunkált aprómorzsás talajfelszínre, vagy állományban posztemergensen.

 • Erdészeti kultúrákban 

(tűlevelűek, lombos erdő) a telepítés évében ill. évétől alkalmazható kora tavasszal rügypattanás előtt preemergens, vagy posztemergens kijuttatással. Preemergens kijuttatás esetén a készítményt jól elmunkált aprómorzsás talajfelszínre kell kijuttatni, posztemergens kezelésnél a magról kelő kétszikű gyomfajok 2-6 leveles állapotában kell a kezelést elvégezni. Erősebb gyomosodás, fejlettebb gyomnövények esetében az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni. A készítmény kontakt perzselő hatású, az évelő kétszikű gyomnövények föld feletti részeit leperzseli, de újrahajtásukat nem akadályozza meg.
A gyomirtó hatás fokozására a készítményhez 0,05-0,1 % – ban Spur hatásfokozó adalékanyag javasolt.

 • Díszfaiskolában 

(tuja, tiszafa, boróka és hamisciprus fajok esetén) 1 évesnél idősebb állományban alkalmazható kora tavasszal a kultúrnövény fakadása előtt, gyomnövények szempontjából preemergens vagy posztemergens kijuttatással.
Preemergens kijuttatás esetén a készítményt jól elmunkált aprómorzsás talajfelszínre kell kijuttatni, posztemergens kezelésnél a magról kelő kétszikű gyomfajok 2-6 leveles állapotában kell a kezelést elvégezni.

A készítmény kizárólag a magról kelő kétszikű gyomfajok ellen hatékony, egyszikű gyomnövények, valamint évelő kétszikűek ellen az adott kultúrában ezek ellen engedélyezett egyéb gyomirtó készítmények alkalmazása szükséges.

 

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagflumioxazin
Hatóanyag mennyiség0,5g/kg
GyártóSUMIAGRO
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Pledge-50-WP-400gr-gyomirtoszer-I-213.pdf Pledge-biztonsagi-adatlap
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó