preloader
Rapsan Plus 5L gyomirtó szer I.

Rapsan Plus 5L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001033
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    BELCHIM

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
káposztarepce (õszi), mustár, olajretekmagról eklõ kétszikû gyomok (vetés után kelés elõtt))2,25l/hank
káposztarepce (õszi), mustár, olajretekmagról eklõ kétszikû gyomok (postemergensen)2-2,25l/hank

Leírás

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

A készítményt az őszi káposztarepce, tavaszi káposztarepce, mustár és olajretek vetése után 3 napon belül (preemergensen) kell kijuttatni 2,25 l/ha dózisban, jól elmunkált, aprómorzsás talajfelszínre. Fontos, hogy a kultúrnövény magját 2,0-2,5 cm vastag földréteg takarja.

Állománykezelés esetén 2,0-2,25 l/ha dózisban lehet alkalmazni a kultúrnövények szikleveles korától 4 valódi leveles fejlettségéig.

A magról kelő kétszikű gyomnövények 2 leveles korukban, a ragadós galaj (Galium aparine) 1-2 levélörvös korában a legérzékenyebb a kezelésre.

A készítmény ugyanazon a területen háromévenként csak egy alkalommal használható!

A metazaklór hatóanyag a HRAC „K3”, fehérje és nukleinsav szintézist gátló herbicidcsoporton belül a klóracetanilid hatóanyagcsoportba tartozik, míg a quinmerak hatóanyag a HRAC „N”, lipid bioszintézis gátló herbicidcsoporton belül a benzofurán származékok hatóanyagcsoportba sorolható.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagmetazaklór + quinmerak
Hatóanyag mennyiség333 g/l+ 83 g/l
GyártóBELCHIM
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Rapsan-Plus-5L-gyomirto-szer-I-3875.pdf RapsanPlus_MSDS
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó