preloader
Tropotox XT 5L gyomirtró szer I.
Tropotox XT 5L gyomirtró szer I.

Tropotox XT 5L gyomirtró szer I.

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
zöldborsó, szárazborsómagról kelõ és évelõ kétszikû gyomok2-4 L/ha28

Leírás

Javasolt technológia: Borsó posztemergens gyomirtására magról kelő és évelő (pl. mezei acat) kétszikű gyomnövények ellen, a borsó 10–15 cm-es fejlettségénél alkalmazható. A permetezést nagy cseppekkel, alacsony nyomásra beállított géppel végezzük.

A kezelést lehetőség szerint 20 °C alatti hőmérsékleten kell elvégezni. A fokozott fitotoxicitás-veszély miatt 25 °C felett viszont kifejezetten tilos a Tropotox-szal permetezni! Melegebb, a növényekre kedvezô időjárás esetén gyorsabban, hűvös idő esetén lassabban jelentkeznek a tünetek. Csapadékos időjárást követően Tropotox-szal csak a teljesen regenerálódott, ép viaszréteggel borított borsó kezelhető. Eső után legalább 2-3 napot kell várni a permetezéssel. Ugyancsak ne kezeljük a borsót, ha éjszakai fagyveszély áll fenn, vagy ha az állományt előzetesen fagy, illetve köd károsította. A kezelés után 3–4 órán belül lehullott csapadék csökkentheti annak hatékonyságát. A Tropotox 2 l/ha adagban kombinálható bentazon (960 g/ha) hatóanyagtartalmú készítményekkel. Felületaktív anyagokkal, vagy azt tartalmazó más készítményekkel ne kombináljuk! Az engedélyokirat szerinti kultúra fejlettséget tartsuk be, mert a túl korai, vagy túl késői kezelés károsíthatja a borsót.

Konzervborsó kezelése esetén ajánlott a fajtatulajdonossal konzultálni az esetleges fajtaérzékenységgel kapcsolatban. Kerüljük a permetlé elsodródását a szomszédos kultúrákra, ezért csak szélmentes időben permetezzünk!

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
HatóanyagMCPB Na
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó