preloader
10*440g Principal Plus+10L SuccessorTX+2,5L Vivolt

10*440g Principal Plus+10L SuccessorTX+2,5L Vivolt

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

10*440gr Principal Plus + 1*10L Successor TX + 2,5L Vivolt A kukorica 7 leveles koráig kijuttatható.

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN000697
 • Forgalmi kategória:
  I.
 • Gyártó:
  CORTEVA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
kukorica (takarmány)magról kelõ és évelõ egy és kétszikû gyomok330-440 g/hank

Leírás

Széles hatásspektrum

Hatékony az összes fontos évelő és magról kelő, egy- és kétszikű gyomnövény ellen áru- és silókukoricában. Kiemelkedő hatékonyságú az egyszikűek ellen, mint például fenyércirok, köles, muhar fajok és kakaslábfű.

Hatásmechanizmus
Principal® Plus Gold hatóanyagai elsősorban a leveleken keresztül felszívódva fejtik ki hatásukat.
A nikoszulfuron és rimszulfuron hatóanyagok az acetolaktát-szintetáz enzimet gátolják, aminek hatására az érzékeny gyomokban a transpiráció, a légzés, és az anyagcsere a kezelést követő néhány órán belül leáll. A gyomok növekedése és fejlődése rövid időn belül megáll, de a jellemző tünetek (elszíneződés, elhalás) a kezelést követő 3-10. napon válnak láthatóvá a gyomok növekedési körülményeitől függően.
A dikamba elsősorban a leveleken, másodsorban a gyökereken keresztül felszívódva fejti ki a hatását. A hatóanyag a növényben mind a gyökér, mind a hajtáscsúcs irányába transzlokálódik.
A terbutilazin mind a leveleken, mind a talajon keresztül kifejti hatását. Levélen keresztül perzseléses tüneteket okoz a mind az egyszikű, mind a kétszikű gyomnövényeken. Talajon keresztül elsősorban a magról kelő kétszikű gyomnövényekre van hatása.
 • Dózis:
Egy kezelés: 330 - 440 g/ha + 1,0 l/ha
Osztott kezelés: 220 g/ha + 220 g/ha + 1,0 l/ha
 • Kijuttatás Időzítése
A készítményt a kukorica 3-7 leveles fenológiai állapotában lehet kijuttatni.
 • Utóvetemény

A Principal® Plus a talajban gyorsan lebomlik, ezért a Principal® Plus Gold-os kezelés után 90 nappal a legtöbb szántóföldi növény vethető.

 • Keverhetőség

A permetléhez adott nitrogén műtrágya fokozza a Principal® Plus Gold hatékonyságát számos gyomnövényen.

 

 

 

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagnikoszulfuron + rimszulfuron + dikamba
Hatóanyag mennyiség92 g/kg + 23 g/kg + 550 g/kg
GyártóCORTEVA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Principal-Plus-Gold-10440g10L-SuccessorTrend-gyomirto-szer-I-266.pdf msds_principal_plus_sccessor_t_clp
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó