preloader
FeDp vaskelát (7%) 4 kg

FeDp vaskelát (7%) 4 kg

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Leírás

A Brinkman Fe-EDDHA 7% egy 7% vasat tartalmazó vaskelát. Ez egy vízoldható vas mikrogranulátum (etiléndiamin) bis- (2-hidroxifenil-acetát). A Brinkman Fe-EDDHA 7% 2,8%-ban Orto-Ortho-kelátot tartalmaz, a fennmaradó 4,2% Ortho-Para és Para-Pata kelátából áll.

A vas ebben a műtrágyában EDDHA-keláthoz kötődik. Ez a kelát olyan növényekhez alkalmas, amelyekben a pH 6,5 körül vagy afölött van. 10-es pH-értékig stabil.

A növény a vasat a fotoszintézis folyamatához használja, ez biztosítja, hogy a klorofill képződhessen. Emellett fontos tápanyag a gyökerek növekedési pontjának kialakulásához is.

 

Adagolás

A szubsztrát kitelepítése után a lehető leghamarabb meg kell kezdeni a mikroelem kijuttatását,a felső néhány centiméterbe kell bejuttatni. Nagyon fontos, hogy a közeg puha legyen fel kell törni, ha a talaj sűrűn tömörített.

 Szántóföldi növények  1 - 5 kg/ha
 Fák  25 - 100 gr/fa
 Cserjék  0.5 - 2.5 kg/100 cserje
 Bogyós növények  0.5 - 1.0 kg/100 növény


Alkalmazás

A Brinkman Fe-EDDHA 7% olyan kultúrákban alkalmazható, ahol a pH 6,5 körül vagy afölött van, mivel az Ortho-Ortho kelát stabilan tartja a pH értéket 10-ig. Számos növénykultúrában előfordulhat ez, mint például a szántóföldi növények, fák, cserjék és bogyós gyümölcsök. Ideális vaskelát a vashiány megelőzésére.


Használat

A Brinkman EDDHA 7%-ot úgy lehet a legjobban a talajba juttatni, ha megfelelő mennyiségű vízben feloldjuk (pl. 10 gramm/liter), majd durva, alacsony nyomású permetként kijuttatjuk. A mélyen gyökerező fák és cserjék esetében a Brinkman EDDHA 7%-os oldat nyomásinjektorral a gyökérellátási zónába juttatható.

A Brinkman EDDHA 7% öntözőrendszerekkel is kijuttatható, ha 10 000 liter vízhez időszakosan 1,0 kg/hektárnak megfelelő mennyiséget adunk. A hozzáadás gyakorisága a hiány mértékétől függ.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
GyártóADOB
KészletRaktáron

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó