preloader

Növényvédelmi egyéb termékek

Trichoplus petefürkész
Trichoplus petefürkész

Trichoplus petefürkész

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
paprika,paradicsombagolylepkék100-150db/hank
kukoricakukoricamoly75-100db/hank
csemegekukoricagyapottok bagolylepke100db/hank
bab,borsó,káposztafélékbagolylepkék100db/hank

Leírás

Trichoplus

Tojásparazita fürkészdarázs a kártevő lepkék tojásai ellen

A kapszulák a Trichogrammapintoi és Trichogrammaevanescens fürkészdarázs fajok különböző fejlődési alakjait tartalmazzák. A tojásparazita fürkészdarazsak a kikelésük után azonnal párosodnak, majd a Trichoplus kapszulákból a kialakított röpnyíláson keresztül távoznak. A megtermékenyített nőstények a kártevő lepkék tojásait aktívan keresik. A nőstény fürkész a fiatal lepketojások burkát tojócsövével átszúrja, és a fejlődő hernyó mellé saját tojását helyezi. A Trichoplus tojásból kikelő lárva feléli a lepketojás tartalmát, így megakadályozva a hernyó kikelését.

Alkalmazása: A betelepítést az első kártevők megjelenésekor kell megkezdeni és a rajzás erősségétől függően kell ismételni. Az imágók kb. 10-14 nap alatt hagyják el a polisztirol kapszulát, ezért legalább kettő hétig hagyjuk a kapszulákat a növényeken! A parazitoidokat tartalmazó kapszulákat a kártevő lepke rajzáskezdetekor egyenletes elosztásban, vagy a kártevő gócpontjaiban a termékhez mellékelt papírakasztó segítségével a növények szárára akasztva, vagy más módon rögzítve kell kihelyezni. A kapszulák talajra kerülését el kell kerülni! Erős, elhúzódó kártevő rajzás esetén a sikeres védekezés érdekében a Trichoplus kihelyezését 10-14 naponta ismételni szükséges.

Tárolás: A termék érkezése után törekedjünk a minél korábbi kihelyezésre! A kihelyezésig tároljuk 5 – 10 °C közötti hőmérsékleten.

Forgalmi kategória: III. kategória

Kultúra

Károsító

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő

Dózis

kukorica 

kukoricamoly és gyapottok bagolylepke

2

100 kapszula/ha

káposztafélék (fejes káposzta, brokkoli, kelbimbó, karfiol)

bagolylepkék tojásai ellen

2

100 kapszula/ha

hajtatott és szabadföldi paprika és paradicsom

bagolylepkék tojásai ellen

2

100-150 kapszula/ha

 bab, borsó

bagolylepkék tojásai ellen

2

100 kapszula/ha

Hatásmehanizmus

Trichoplus-al kihelyezett petefürkészek megoldást jelenthetnek olyan rejtett életmódú kártevők ellen, melyeket a hagyományos növényvédőszerekkel nehezen, vagy egyáltalán nem tudunk hatékonyan kezelni (gyapottok bagolylepke, kukoricamoly). Ez a környezetbarát védekezési mód segítségünkre lehet a növényvédő szer rezisztencia elleni harcban is. Mivel a károsító alak kifejlődését akadályozzuk meg a készítménnyel, alkalmazásával megakadályozható a hagyományosan a károsítás nyomán megjelenő mikotoxintermelő gombák előfordulása is. (pl. Fusarium).

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
HatóanyagTrichogramma pintoi +Trichogamma
Hatóanyag mennyiség80%+20%
GyártóBIOCONT
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó