preloader
Aurora Full  (25ha) gyomirtó csomag I.

Aurora Full (25ha) gyomirtó csomag I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

10x0,1kg Aurora 40 WG + 2x5L Overdose SE/Mustang SE

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
Õszi búzaMagról kelõ és évelõ kétszikû gyomok0.04 db/ha90
Õszi árpaMagról kelõ és évelõ kétszikû gyomok0.04 db/ha90
Tavaszi árpaMagról kelõ és évelõ kétszikû gyomok0.04 db/ha90
ZabMagról kelõ és évelõ kétszikû gyomok0.04 db/ha90
FénymagMagról kelõ és évelõ kétszikû gyomok0.04 db/ha90

Leírás

Aurora 40 WG

A készítményt az őszi búza, őszi árpa 3 leveles állapotától a szárba indulás kezdetéig, tavaszi árpa, zab, fénymag esetében a bokrosodás végéig (posztemergensen) kell kipermetezni. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles állapotukban, a ragadós galaj 2-3 levélörvös fenológiai stádiumban a legérzékenyebb a készítményre.

A gyomirtási spektrum szélesítésének céljából kombinálható őszi búzában, őszi árpában, tavaszi árpában, zabban és fénymagban engedélyezett, egy hatóanyagot tartalmazó készítménnyel. Önmagában a magasabb, kombinációban az alacsonyabb dózisban kell alkalmazni. Esetenként a kezelést követően a kultúrnövényen levélperzselésben megnyilvánuló fitotoxikus tünetek jelentkezhetnek, melyeket a kultúra maradéktalanul kinő.

A szerrel ismételt kezelést végezni tilos!

Kultúrgyepben a kezeléseket a gyepalkotó fűfélék szárba indulásának kezdetéig, a gyomnövények 5-10 cm-es állapotáig kell elvégezni. A kijuttatásnál ügyelni kell arra, hogy a permetlé kétszikű kultúrnövényekre ne kerüljön, mert azokat károsítja.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Mustang SE

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

ėszi és tavaszi kalászosokban (őszi búza, tavaszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa (kivéve sörárpa), rozs, zab, tritikále) és fénymagban a kultúrnövény 4 leveles állapotától a bokrosodás végéig lehet kijuttatni a készítményt. Az ebszikfű 4-6 leveles, a ragadós galaj 3-4 levélörvös, a mezei acat tőlevélrózsás állapotában, az egyéb magról kelĘ kétszikű gyomnövények 2-4 leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre. Erős ragadós galaj, mezei acat fertőzés esetén, valamint fejlettebb gyomnövények ellen a magasabb dózist kell alkalmazni.

A szer a fenti gyomfajokon túl hatékonyan alkalmazható pipacs, tyúkhúr, pásztortáska, szarkaláb, sebforrasztó zsombor, orvosi szikfű, kék búzavirág, vadrepce, ugari szulákpohánka, mezei tarsóka, parlagi pipitér, parlagfű, libatop és disznóparéj fajok, valamint árvakelésű napraforgó ellen. Kukoricában (takarmány, siló) a kultúrnövény 3-5 leveles, a gyomnövények 2-4 valódi leveles korában kell kipermetezni a készítményt. Erős mezei acat, apró szulák, sövényszulák fertőzés esetén az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni.

Floraszulam: acetolaktát-szintetáz működést gátló (HRAC „B”, triazolpirimidin-szulfonanilid). 2,4-D-észter: hormonhatású (HRAC „O”, ariloxi-alkán karbonsav).

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagkarfentrazon-etil + floraszulam + 2,4-D észter
Hatóanyag mennyiség750 g/kg+6.25 g/liter+300 g/liter
GyártóKWIZDA
RendeltetésGyomirtó szer csomag
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Aurora-Full-csomag-I-2743.pdf Aurora 40 WG
Aurora-Full-csomag-I-4260.pdf Mustang SE
Aurora-Full-csomag-I-5431.pdf Mustang SE Okirat
Aurora-Full-csomag-I-5432.pdf Aurora 40 WG engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó