preloader

Búza Basic (10ha) növényvédõszer csomag I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

5L Mustang SE + 2*5L Eminent 125 SL + 1L Fentrol CS

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Leírás

Mustang SE

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

ėszi és tavaszi kalászosokban (őszi búza, tavaszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa (kivéve sörárpa), rozs, zab, tritikále) és fénymagban a kultúrnövény 4 leveles állapotától a bokrosodás végéig lehet kijuttatni a készítményt. Az ebszikfű 4-6 leveles, a ragadós galaj 3-4 levélörvös, a mezei acat tőlevélrózsás állapotában, az egyéb magról kelĘ kétszikű gyomnövények 2-4 leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre. Erős ragadós galaj, mezei acat fertőzés esetén, valamint fejlettebb gyomnövények ellen a magasabb dózist kell alkalmazni.

A szer a fenti gyomfajokon túl hatékonyan alkalmazható pipacs, tyúkhúr, pásztortáska, szarkaláb, sebforrasztó zsombor, orvosi szikfű, kék búzavirág, vadrepce, ugari szulákpohánka, mezei tarsóka, parlagi pipitér, parlagfű, libatop és disznóparéj fajok, valamint árvakelésű napraforgó ellen. Kukoricában (takarmány, siló) a kultúrnövény 3-5 leveles, a gyomnövények 2-4 valódi leveles korában kell kipermetezni a készítményt. Erős mezei acat, apró szulák, sövényszulák fertőzés esetén az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni.

Floraszulam: acetolaktát-szintetáz működést gátló (HRAC „B”, triazolpirimidin-szulfonanilid). 2,4-D-észter: hormonhatású (HRAC „O”, ariloxi-alkán karbonsav).

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Eminent 125 SL

Előírt növényvédelmi technológia:

Kalászos kultúrákban a kezelést – a fertőzési veszélytől függően – két alkalommal lehet elvégezni, először szárbainduláskor, majd a kalászhányás végén - virágzás kezdetén. Utóbbi kezelés egyben a kalászfuzáriózis ellen is védelmet nyújt.

Cukorrépában a védekezést a betegségek első tüneteinek megjelenésekor kell megkezdeni, és a fertőzési veszélytől függően megismételni.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

 

Fentrol CS

„A Fentrol CS azonos a 444/2006. NTKSZ számon engedélyezett Rapid CS rovarölő permetezőszerrel.”

Virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

Kalászos kultúrákban a vetésfehérítő bogár elleni permetezéseket a bogarak kártételi küszöbértékének (5-15 bogár/10 hálócsapás) ismeretében, általánosan a bogarak táblára történő tömeges betelepedési időszakában, illetve a lárvák tömeges kelése idején kell elvégezni. A gabonalevél-tetvek elleni permetezéseket a fertőzött növényállomány ismeretében a levéltetű kolóniák tömeges kialakulása előtt, általánosan a kalászosok szárba indulásától a virágzásig terjedő időszakban célszerű elvégezni.

Őszi káposztarepcében a védekezést repcedarázs fiatal lárváinak a betelepülésekor kell elkezdeni. Növényenként általánosan 2 db álhernyó megjelenésekor indokolt a védekezés. A kártevő elleni permetezések helyes agrotechnika alkalmazása mellett, az árvakelések irtásával részben mellőzhetők. A repcében egyéb levél, hajtás, virág és terméskárosító ellen (repce-fénybogár, repceszár-ormányos és repcebecő-ormányos, repcebolha) a kezeléseket a kártevők táblára történő betelepedési időszakában, az imágó létszám figyelemmel kísérése mellett javasolt elvégezni. Repcebolha esetén a károsított levélfelület ismeretében kell dönteni a védekezések szükségességéről. Virágzó repcében a készítmény csak méhkímélő technológiával használható fel.

Napraforgóban károsító levéltetvek ellen a védekezéseket lehetőség szerint a virágzás előtti időszakban az első kis kolóniák megjelenésekor indokolt elvégezni. A környező területekről betelepedő mezei poloskák elleni védekezésekről növényvizsgálat alapján lehet dönteni. Ha az imágók száma növényenként legalább 4 db a védekezések minden esetben javasoltak.

Borsóban a levéltetvek elleni védekezéseket a kártevők megjelenésekor, a táblára történő betelepedésekor az első össze nem függő kolóniák kialakulása előtt kell megkezdeni. A levéltetvek borsó táblára történő betelepedése és felszaporodása sárgatálas megfigyeléssel követhető nyomon. Bagolylepkék lárvái ellen a védekezéseket rajzásmegfigyelés ismeretében a fiatal L1-L2 fejlődési stádiumú hernyók ellen kell elvégezni, idősebb hernyók ellen a védekezések hatékonysága csökken. A kezeléseket általánosan 1-2 lárva/m2 kártételi küszöbérték elérésekor javasolt elvégezni. A permetlé mennyiségét a lombfelület nagyságától függően kell megválasztani. A permetléhez borsóban való alkalmazásakor tapadásfokozó szer hozzáadása szükséges. A tenyészidőszakban maximum 2 db kezelés engedélyezett.

A kezelt kultúrnövény és a károsító(k) kezeléskori fenológiai stádiumai:

  • Kalászosokban szárba indulástól virágzás végéig BBCH 30BBCH 69
  • Káposztarepcében becőképződésig BBCH 79,
  • Napraforgóban virágzás végéig BBCH 69,
  • Borsóban levéltetvek,bagolylepkék lárvái ellen virágzás előtt és hüvelyképződési stádiumban BBCH 30-BBCH 70

A gamma-cihalotrin IRAC „3A” típusú nátriumion-csatorna módosító, kontakthatású (nem felszívódó) hatóanyag.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
GyártóKWIZDA
Rendeltetésgyomirtó- + gombaölõ- + rovarölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó