preloader
Calaris Pro (10ha) gyomirtó csomag I.

Calaris Pro (10ha) gyomirtó csomag I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

4,6L Calaris + 0,5L Fixpro + 2*0,5L Milagro + 5*0,5L Eucar

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
kukorica (takarmány, vetõmag, csemege)magról kelõ egy és kétszikû gyomok1,5-2,3l /hank

Leírás

Calaris Pro

A készítményt vagy bármely más terbutilazin hatóanyagot tartalmazó készítményt ugyanazon a területen hektáronként háromévente egyszer maximum 850 g terbutilazint tartalmazó dózisban lehet kijuttatni.

A készítményt nedvesítő szerrel tankkombinációban a kukorica kelése után posztemergensen kell kijuttatni, 1,8-2,3 l/ha dózisban. A kijuttatási időpont megválasztásakor a gyomnövények fejlettsége az irányadó. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-6, a magról kelő egyszikűek (kakaslábfű és ujjasmuhar fajok) a 1-3 leveles állapotukban a legérzékenyebbek a készítményre. Az egyszikűek elleni gyomirtó hatás fokozható 2-4 kg/ha ammónium-nitrát vagy más folyékony N tartalmú műtrágya hozzáadásával.

Amennyiben egyéb kukoricában engedélyezett posztemergens gyomirtó szer készítménnyel tankkombinációban alkalmazzuk, úgy a készítmény dózisa 1,5-1,8 l/ha. Tankkombinációban való alkalmazásakor mindig figyelembe kell venni a kombinációs partner engedélyokiratában előírt növényvédelmi technológiai előírásokat.

A készítmény kijuttatható a kukorica vetése után, kelése előtt (preemergensen), ez esetben a dózis 2,3 l/ha. Preemergens kijuttatás esetén a készítményt egyszikű gyomnövények ellen hatékony készítménnyel kombinációban kell alkalmazni, annak engedélyokiratában meghatározott dózisával. A készítmény csemegekukoricában, vagy vetőmag előállításban történő alkalmazása a fajtatulajdonos előzetes hozzájárulásával történhet. A készítmény kijuttatásával azonos évben vethető őszi kalászos, őszi káposztarepce, az utóbbi vetése előtt mélyszántást kell végezni. A készítmény kijuttatását követő év tavaszán, amennyiben a talaj pH értéke 6-nál alacsonyabb, nem vethető cukorrépa, pillangós növények, burgonya, valamint levélzöldségek.

Extrém száraz időjárási viszonyok fokozzák az utóhatás kockázatát.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Fix Pro

Előírt növényvédelmi technológia:

A permetezőszer segédanyag használata a felhasznált növényvédő szer dózisának a csökkentését nem indokolja.

A készítmény a szántóföldi kultúrákban engedélyezett posztemergens gyomirtó szerek hatásfokozására alkalmazható 0,1-0,2 l/ha dózisban 200-300 l/ha permetlében kijuttatva.

A permetlé készítésekor a habzás elkerülésére először a permetlé tartályt 2/3-áig fel kell tölteni vízzel, majd a keverés megindítását követően az adott gyomirtó szert, ezt követően pedig a FIX PRO adalékanyagot kell bekeverni a permetlébe. Ezután lehet a permetlé tartályt teljesen feltölteni vízzel.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Milagro 040 SC

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy, osztott kezelés esetén két alkalommal használható!

Kukoricában (kivéve vetőmag és csemegekukorica) a készítményt posztemergensen, a kultúrnövény 3 leveles állapotától a 7 leveles fejlettségéig kell kipermetezni, amikor a magról kelő egyszikű gyomnövények 1-3 levelesek, az évelő egyszikűek átlagos magassága 15-25 cm. A magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre.

Felhasználható egyszeri kezelésben 0,75-1,5 l/ha dózisban, vagy osztott kezeléssel 1,0 + 0,5 vagy 0,75 + 0,75 l/ha dózisban. Osztott kezelés esetén a két kezelés között 8-10 napos eltérés szükséges, a 2. kezelést az újabb gyomkelési, kihajtási hullámot követően célszerű elvégezni.

Erős fenyércirok (Sorghum halepense) fertőzés esetén, fejlett gyomnövények ellen (15-25 cm), amennyiben egyszeri kezeléssel alkalmazzuk 1,5 l/ha dózisban javasolt kijuttatni.

Takarmány kukoricában csapadékszegény időjárás, légköri aszály esetén nedvesítőszer használatán túl 3- 4 kg/ha ammónium-nitrát, vagy bármely más engedélyezett N tartalmú műtrágya szükséges.

Pattogatni való kukoricában a kultúrnövény 3 leveles fejlettségétől a 6 leveles állapotáig juttatható ki és az osztott kezelés nem alkalmazható. A kezelést követően átmeneti fitotoxikus tünetek (klorózis, deformáció) jelentkezhetnek. A készítmény használatára vonatkozóan a felhasználás előtt a fajtafenntartó véleményét is ki kell kérni! Kerülni kell, hogy átfedés révén dupla dózis kerüljön kijuttatásra, mert ez jelentősen fokozhatja a károsodás veszélyét.

Két évesnél idősebb smaragd tuja és nordmann fenyő kultúrákban a nyugalmi állapotban kell felhasználni 0,75-1,5 l/ha dózisban, amikor a magról kelő egyszikű gyomnövények 1-3 levelesek, az évelő egyszikűek átlagos magassága 15-25 cm. A magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre. Ősszel a készítményt akkor lehet kijuttatni, amikor a kultúrnövény befejezte a hajtásnövekedést és a leveleken kialakult a védettséget biztosító viaszréteg. Tavasszal a rügyek kihajtása előtt alkalmazható.

A nikoszulfuron hatóanyag a HRAC „B”, acetolaktát-szintetáz működést gátló herbicidcsoporton belül a szulfonil-karbamid hatóanyagcsoportba tartozik.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Eucarol Plus

A készítmény felhasználható permetlevek adalékanyagaként 0,1-0,2%-os koncentrációban.

Virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

Előírt növényvédelmi technológia:

Kertészeti és szántóföldi kultúrák védelme során a hatásfokozó készítményt az alkalmazott rovar-, gombaölő, vagy gyomirtó szer engedélyokiratban előírt dózisát tartalmazó permetléhez kell hozzákeverni. A készítmény használata a dóziscsökkentést nem indokolja. A kijuttatáshoz szükséges vízmennyiséget az alkalmazott növényvédő szer technológiai ajánlásának megfelelően, a kultúrától, a kezelendő felület nagyságától és az alkalmazott növényvédelmi gép típusától függően kell megválasztani.

A permetlé készítésekor a habzás elkerülésére először a permetlé tartályt 2/3-áig fel kell tölteni vízzel, majd a keverés megindítását követően az adott növényvédő szert vagy azok kombinációt, ezt követően pedig a segédanyagot kell bekeverni a permetlébe. Ezután lehet a permetlé tartályt teljesen feltölteni vízzel.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagmezotrion + terbutilazin
Hatóanyag mennyiség50 g/l + 326g/l
GyártóSYNGENTA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Calaris-Pro-csomag-10-HA-gyomirto-sz-I-329.pdf calaris-professional-gyujtocsomag-sds-a15901a-3-0 (1)
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó