preloader
Diniro Gold (5ha) gyomirtó csomag I.

Diniro Gold (5ha) gyomirtó csomag I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

2,4kg Diniro + 10L Successor TX + 2L Trend A Diniro® Gold 5 hektár kukorica gyomirtására elegendõ, így 0,48 kg/ha Diniro® + 2 l/ha Successor® TX + Trend® 90 0,1 % koncentrációban kerül kipermetezésre.

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
takarmánykukoricaévelõ és magról kelõ egy- és kétszikû gyomok0,4-0,5 kg/hank

Leírás

 Ez a kombináció 5 gyomirtó hatóanyagot tartalmaz, és más csomagoktól eltérően egyedülállóan magas arányban tartalmazza a Successor® TX készítményt (2 l/ha). A Successor® TX hatóanyagai (petoxamid + terbutilazin) jelentős talajon keresztüli hatással bírnak, egy- és kétszikű gyomok ellen is. A kijuttatás után lehulló csapadék bemossa a talajba, amely megakadályozza a gyomok újrakelését. A Successor® TX javítja a többi hatóanyag levélen keresztüli hatását is, ezért erősebb gyomosodás esetén mindig a Diniro® Gold csomagot válasszuk!

Az évelő gyomok, a napraforgó árvakelés és a szerbtövis esetében a hatása csak a már kikelt, kihajtott egyedek ellen érvényesül.

Diniro® Gold 5 hektár kukorica gyomirtására elegendő, így 0,48 kg/ha Diniro® + 2 l/ha Successor® TX +  Trend® 90 0,1 % koncentrációban kerül kipermetezésre. A tökéletes gyomirtó hatás, és a hosszantartó gyommentes állomány érdekében a permetezést a következőképpen időzítsük. A kukorica és a gyomok esetében is a Diniro®-nál leírt fejlettségben kezeljük a területet. Amikor már elkezdett gyomosodni az állomány, és jelentős eső várható, akkor még a csapadék érkezése előtt juttassuk ki a Diniro® Goldot (eső előtt legalább 3 órával). Így a bemosó csapadék megakadályozza az újabb gyomkelést. Ha még nincsenek kikelt gyomok, vagy kevés, akkor eső után kezeljünk, de ebben az esetben várjunk néhány napot, hogy a csírázó gyomok kikelhessenek és megfelelő levélfelülettel rendelkezzenek, hogy a készítmény hatása levélen keresztül érvényesüljön.

A Trend® 90 használata a Diniro® Gold esetében is feltétele a megfelelő hatásnak, amelyet ebben az esetben is ingyen biztosítunk a csomaghoz.

A készítmény kijuttatása 200–300 l/ha permetlémennyiséggel, apró cseppképzéssel javasolt. Tartós szárazság okozta stresszben szenvedő növények esetében a hatóanyag felvétele csökkent mértékben megy végbe.

A vetésváltásra vonatkozó korlátozások megegyeznek a Diniro® gyomirtó szernél leírtakkal.

Ha a készítménnyel kezelt kultúrnövény kipusztul, akkor a kezelt területre azonnal csak kukorica vethető. A kezelés évében ősszel őszi káposztarepce és őszi búza vethető. Őszi káposztarepce vetése esetén, és őszi búza kora őszi vetése esetén, vetés előtt legalább 20 cm mélységű szántás javasolt. Normál vetésváltás esetén a következő év tavaszán nincs veszélye az utóvetemény károsodásának, amennyiben viszont a talaj pH értéke 6-nál alacsonyabb, cukorrépa, pillangós növények, burgonya, valamint levélzöldségek nem vethetőek.

Átmeneti fitotoxikus tünetek léphetnek fel az utónövényen, szélsőséges körülmények esetén (gyenge szervesanyagtartalmú, laza homoktalajok, alacsony pH, extrém száraz időjárási viszonyok), melyek azonban nincsenek negatív hatással a termésre.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

 

 

Információk

Paraméter Érték
HatóanyagDikamba + nikoszulfuron + proszulfuron + pnetoxamind
Hatóanyag mennyiség400 g/kg + 100 g/kg + 40 g/kg + 600 g/l
GyártóFMC
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Diniro-Gold-5ha-csomag-gyomirto-I-4296.pdf Successor TX
Diniro-Gold-5ha-csomag-gyomirto-I-4297.pdf Spandis+Diniro engedélyokirat
Diniro-Gold-5ha-csomag-gyomirto-I-4298.pdf Trend 90 engedélyokirat
Diniro-Gold-5ha-csomag-gyomirto-I-4299.pdf Trend 90
Diniro-Gold-5ha-csomag-gyomirto-I-9384.pdf Diniro biztonsági adatlap
Diniro-Gold-5ha-csomag-gyomirto-I-9385.pdf Successor TX biztonsági adatlap
Diniro-Gold-5ha-csomag-gyomirto-I-9386.pdf Successor TX engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó