preloader
Rexade 100g + 0,5L Vivolt I.
Rexade 100g + 0,5L Vivolt I.

Rexade 100g + 0,5L Vivolt I.

Vivolt tapadásfokozó 1dl/100l víz

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza (õszi )rozs,tritikálémagról kelõ egy és kétszikû gyomok50g/ha60
búza (tavaszi)magról kelõ egy és kétszikû gyomok40g/ha60

Leírás

 • Javasolt növényvédelmi technológia

  Őszi búzában, tritikáléban és rozsban 50 g/ha dózisban, tavaszi búzában 40 g/ha dózisban posztemergensen kell kijuttatni a készítményt a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a két nóduszos állapotáig. A kijuttatás időpontját elsősorban a gyomnövények fenológiai állapota határozza meg. A magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 valódi leveles korukban, a ragadós galaj 2-5 levélörvös állapotában a legérzékenyebb a készítményre. A magról kelő egyszikű gyomnövények ellen (nagy széltippan, hélazab) azok 1-3 leveles fenológiai állapotában a leghatékonyabb. A parlagi ecsetpázsit és a rozsnok fajok ellen korán, bokrosodásuk végéig alkalmazzuk. Tarackbúza ellen a készítmény a gyomnövény továbbfejlődését akadályozza, a füzér nem fejlődik ki. Hasonló hatást gyakorol a vékony egércsenkeszre is. A készítmény kizárólag tavaszi kijuttatással, egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható! Hatásfokozás céljából a készítményhez adalékanyag (pl. Vivolt) hozzáadását javasoljuk készítmény engedélyokiratában előírt dózisban.

 • Dózis

  Őszi búza, rozs, tritikále: 50 g/ha

  Tavaszi búza: 40 g/ha

 • Hatóanyag csoport - HRAC/FRAC/IRAC besorolás

  Az Arylex™ (halauxifen-metil) az auxin hatású piridin-karboxilátok közé tartozó új hatóanyag (HRAC 4. herbicid csoport).

 • Hatásmechanizmus

  Hatására az érzékeny gyomnövények csavarodnak, torzulnak és fokozatosan sárgulnak, majd aztán 2-3 héten belül (a hőmérséklet és az időjárás függvényében) elpusztulnak. A piroxszulam és floraszulam hatóanyagok pedig a HRAC „B”, acetolaktátszintetáz (ALS) működést gátló herbicidcsoporton belül a triazol-pirimidinszulfonanilid hatóanyagcsoportba sorolhatóak. Az érzékeny növényekben 2-3 órán belül leáll az ALS enzim működése, majd 10-30 nap alatt leáll a sejtosztódás (nincs új gyökér és hajtás). A leveleken nekrózis, sárgulás és antociánosodás látható. A hatóanyagok tartamhatással nem rendelkeznek és nem perzisztensek.

 • Kijuttatás Időzítése

  Bokrosodás kezdetétől 2 nóduszos állapotig BBCH 21-32.

 • Kiszerelés

  20x100 grammos műanyag flakon + 20x0,5 liter Vivolt®

  Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyaghalauxifen-metil + floraszulam + piraxulam + kloquintocet
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó