preloader
Safari 50 DF + Trend gyomirtó csomag I.

Safari 50 DF + Trend gyomirtó csomag I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

120gr Safari 50 DF + 0,5L Trend

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Leírás

Safari 50 DF

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény egy vegetációs időszakban legfeljebb három alkalommal használható!

Cukorrépában a készítményt a kultúrnövény két valódi leveles állapotától sorzáródás végéig kell kijuttatni 30 g/ha dózisban. A magról kelő kétszikű gyomnövények szikleveles állapotától 2 leveles fejlettségéig kell kijuttatni a készítményt. Amennyiben újabb kezelés(ek)re lenne szükség, azt mindig a gyomok szikleveles állapotától 2 leveles állapotáig kell elvégezni (a két kezelés között 7-14 nap eltéréssel).

A készítmény csak a kikelt gyomnövényeket pusztítja el, tartós hatása nincs. A permetléhez minden esetben permetezőszer segédanyagot (nem ionos nedvesítőszer) kell adagolni.

A készítmény hatékony a selyemmályva, szerbtövis fajok, szőrös disznóparéj, parlagfű, ebszikfű, mezei tikszem, pásztortáska, tarka kenderkefű, ragadós galaj, árvakelésű napraforgó*, árvacsalán fajok, egynyári szélfű, fekete ebszőlő, lapulevelű keserűfű, baracklevelű keserűfű, vadrepce, perzsa veronika ellen (*csak a hagyományos, vagyis nem tribenuron-metil toleráns és nem imazamox-toleráns árvakelés ellen).

Hatás kiegészítés céljából a készítmény kombinálható fenmedifam, dezmedifam, kloridazon, etofumezát, metamitron hatóanyagú készítményekkel. A trifluszulfuron-metil és fenmedifam kombinációt metamitron hatóanyagú készítmény alacsonyabb, - annak engedélyezett dózisától eltérően - 490 g hatóanyag/ha dózisával kombinálva is ki lehet juttatni. A készítményt csak egyenletesen fejlett, növényi kórokozóktól, rovarkártevőktől mentes répaállományra lehet kipermetezni. Ha a hőmérséklet a 25°C-t a tervezett védekezés időpontját követő 6 órán át meghaladja, a permetezést az esti órákban kell végrehajtani. A permetezés után a gépet 1 %-os szalmiákszeszes oldattal kell átmosni.

Normál vetésváltás esetén bármilyen szántóföldi kultúrnövény vethető a normál vetésidő betartásával. Kertészeti, zöldség és dísznövény kultúrák vetése, telepítése előtt kérje ki a gyártó cég munkatársainak véleményét.

A kultúrnövény kipusztulása esetén 4 hónapon belül cukorrépával, tavaszi árpával, vagy lennel vethető újra a terület.

A trifluszulfuron-metil hatóanyag a HRAC „B”, acetolaktát-szintetáz működést gátló herbicidcsoporton belül a szulfonil-karbamid hatóanyagcsoportba tartozik.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Trend

Hatásmód és hatékonyság:

Trend® 90 nedvesítőszer javítja a hatóanyag működését és/vagy módosítja a permetlé (oldat) fizikai-kémiai tulajdonságait. Lényegében megnöveli a hatóanyag mennyiségét a hatás helyén, melyet nagyban befolyásol a célfelület, esetünkben a gyomnövények levélfelszíne, ahol a permetlé cseppnek először meg kell tapadnia. Az eredmény nagyobb hatékonyság és változatlan szelektivitás.

Amit a permetezőszer-segédanyag biztosít:

  • Egyöntetűvé teszi a növényvédő szer eloszlását.
  • Szorosabb érintkezést biztosít a célzott felülettel.
  • Megelőzi vagy késlelteti a permetlében a készítmények kicsapódását vagy a kristályosodását.
  • Lassítja a permetcsepp beszáradását.
  • Javítja a stabilitást és csökkenti a hatóanyag-veszteségeket

Adagolás: szántóföldi kultúrák, vasúti pályatestek szulfonil-karbamidok hatásfokozására 0,05-0,1% - 200-300 liter víz/ha

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
GyártóFMC
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Safari-50-DF-Trend-csomag-gyomirto-I-7074.pdf Trend 90 engedélyokirat
Safari-50-DF-Trend-csomag-gyomirto-I-7075.pdf Safari 50 DF engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó