preloader

Taltos 450WG+Polyglycol 2,5L csomag gyomirtó II.

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza (õszi), árpa (õszi),rozs,tritikáléévelõ és magról kelõ kétszikû gyomok,árvakelésû napraforgó33g/hank
árpa (tavaszi), zabévelõ és magról kelõ kétszikû gyomok,árvakelésû napraforgó25g/hank

Leírás

Kalászosokban előforduló magról kelő és évelő kétszikű gyomok ellen, mezei acat, apró szulák!

Őszi búza, őszi árpa, tritikálé és rozs kultúráknál bokrosodás kezdetétől két nóduszos állapotig (BBCH 21-32), míg a tavaszi árpa és zab esetében 3 leveles állapottól bokrosodás végéig (BBCH 13-29) permetezhető ki 200-300 liter vízben. Ezen időszakon belül a kijuttatás időpontját elsősorban a gyomnövények fenológiai állapota határozza meg. A magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 valódi leveles korukban, a ragadós galaj (Galium aparine) 2-4 levélörvös, a mezei acat (Cirsium arvense) tőlevélrózsás állapotában a legérzékenyebb a készítményre. Hatóanyagai a mezei acat rizómáiba jutva gyökérpusztulást okoznak, így gátolva az acat újrahajtását. A készítmény már tartósan 5 °C feletti hőmérsékleten hatékony. Tenyészidőszakonként egyszer lehet használni ugyanazon területen.

A kezelés évében betakarítást követően ősszel káposztarepce és kalászos gabona, míg tavasszal napraforgó, kukorica, cukorrépa, tavaszi kalászos, cirok, köles, fénymag, rizs, mustár, olajretek, kender, len, mák, hagymaféle, facélia vethető, káposztaféle palántázható. Extrém száraz időjárási viszonyok fokozzák az utóhatás lehetőségét.

A készítménnyel kezelt gabona szalmáját gombatermesztéshez komposztként felhasználni tilos!

A Taltos N 450 WG gyomirtószerrel kezelt gabona szalmájának a termelő gazdaságban kell maradnia, felhasználásával készült szervestrágyát a kétszikű kultúra vetése, ill. ültetése előtt 7 hónappal a talajba kell dolgozni! A kezelt gabona szalmája biogáz előállításához nem használható!

Hatásmód
A készítményben két hatóanyag, az aminopiralid és a floraszulam felel a biztos gyomirtásért. A hormonrendszerre ható aminopiralid piridinkarboxilsav származék, míg a floraszulam a szulfonil-anilidek csoportba tartozik, vagyis ALS gátlók közé tartozik. Mindkét hatóanyag szisztemikus, felszívódó hatású, de eltérő helyen fejtik ki hatásukat, így előzve meg egy esetleges rezisztencia kialakulását a készítmény ellen. A kezelés hatására az érzékeny gyomok fokozatosan torzulnak és sárgulnak, majd hőmérséklet és időjárás függvényében, néhány héten belül elpusztulnak.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagaminopiralid+ floraszulam
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó