preloader
Apis 200 SE 1L rovarölõ szer III.

Apis 200 SE 1L rovarölõ szer III.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
káposztarepce (õszi)levéltetvek, repcebecõormányos0,2l/ha56
-repcebolha,repcedarázs,--
-repcefénybogár,repceszárormányos--

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

Őszi káposztarepcében őszi (szikleveles állapottól 4 valódi leveles állapotig: levéltetvek, repcebolha és repcedarázs lárvák ellen) vagy tavaszi (levéltetvek, repce fénybogár, ormányosbogarak ellen) kijuttatással alkalmazható.

A védekezés szükségességéről a kártevők egyedszámának felmérése alapján lehet dönteni. Növényenként 5 repce fénybogár előfordulása esetén javasolt a védekezést elvégezni.

A permetezést 200-400 l/ha vízmennyiséggel célszerű elvégezni. Javasolt a permetlébe nedvesítő szert adagolni. A repce fénybogár elleni kezelések a területen előforduló egyéb károsítók (repceszár ormányos, repcebecő ormányos) ellen is hatásosak.

A repce virágzása idején, illetve ha a védendő táblán virágzó gyomok, vagy annak környezetében más virágzó kultúra található, a szer 0,2 l/ha dózisban nappali permetezéssel kijuttatva a méhekre nem veszélyes. Azonban a készítmény tebukonazol tartalmú növényvédő szerrel együtt tankkeverékként alkalmazva, virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

 

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

 

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagacetamiprid
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó