preloader
Cyperkill Max 1L rovarölõ szer I.

Cyperkill Max 1L rovarölõ szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000914
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    UPL

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza,árpa,rozs,zablevéltetvek,vetésfehérítõ bogár,gabonapoloska50ml/ha28
kukoricakukoricamoly,kukorica bogár,bagolylepkék100-150mlnk
repce,mustárlevéltetvek,ormányosbogarak,repcebolha,repcedarázs,repcefénybogár50ml/ha49
burgonyalevéltetvek50-60ml/ha7
cukorrépa,cékla,takarmányrépalevéltetvek,lisztes répabarkó,répabolha,bagolylepkék50ml/ha14
lenlenbolha,lentripsz50ml/ha49
vhagyma,fokhagyma,mogyhagyma,póréhagymadohánytripsz,hagymalégy,hagymamoly50ml/ha7
SZÁRAZ:bab,borsó, lencse,csillagfürtgyapottok-bagolylepke,levéltetvek,ormányosbogarak,tripszek50ml/ha14
zöldbab,zöldborsógyapottok-bagolylepke,levéltetvek,ormányosbogarak,tripszek50mlha7
sárgarépa,petrezs.,pasztinák,zellerlevéltetvek50ml/ha7
retek,feketegyökérföldibolhák,káposztalégy50ml/ha7
fejkáposzta,bimbóskel,karfi,brokkolihernyókártevõk,levéltetvek,bagolylepkék50ml/ha7
saláta,endívia,rukkolalevéltetvek,bagolylepkék50ml/ha7
fûszernövényekszívó-és rágókártevõk50ml/ha7
dísznövényekszívó-és rágókártevõk30-150ml/ha-

Leírás

A méhek és egyéb beporzást végző rovarok védelme érdekében virágzási időszakban, és a virágzás előtti 1 napon belül nem alkalmazható! Mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén nem alkalmazható!

Kalászosokban (búza, árpa, rozs, zab) a készítményt a vetésfehérítő bogarak, a levéltetvek vagy a poloskák tömeges betelepedésekor, illetve a lárvakelés kezdetén kell kijuttatni. A kezelést szükség szerint 10-14 nap múlva meg lehet ismételni.

Kukoricában a kukoricamoly és a gyapottok-bagolylepke elleni védekezéseket a lepkék csúcsrajzásáig, a tojásrakás előtt kell elvégezni. A rajzás menetét fény-, ill. feromon-csapda segítségével célszerű nyomon követni. A kukoricamoly elhúzódó rajzása esetén szükséges lehet a védekezés megismétlése. A kukoricabogár imágói elleni védekezés célja a bogarak tojásrakás előtti gyérítése a jövő évi lárvakártétel mérséklése, valamint a bibeszálak lerágásának, ezáltal a hiányos termékenyülésnek az elkerülése érdekében. A védekezést a tömeges rajzás idejére, lehetőleg a bogarak tojásrakása előtti időre kell időzíteni. A bogarak rajzásdinamikájáról sárga ragadós csapdák segítségével, a tojásrakásról az imágók tojástartalmának egyedi vizsgálatával (a bogarak potrohának enyhe megnyomásával és kézi nagyító segítségével) lehet tájékozódni. A kukorica virágzása idején (BBCH 61-68) a rovarölő szerrel permetezni tilos!

Repcében, mustárban a védekezést repce-fénybogár, repceszár-ormányos, repcebecő-ormányos, repcebolha ellen a kártevők táblára történő betelepedési időszakában, az imágó létszám figyelemmel kísérése mellett javasolt elvégezni. Repcebolha esetén a károsított levélfelület ismeretében kell dönteni a védekezések szükségességéről. A repce, mustár virágzása idején permetezni tilos!

Burgonyában a kezelést a levéltetvek ellen a tömeges betelepedés idején célszerű elvégezni. A kezelést szükség szerint 10-14 nap múlva meg lehet ismételni.

Cukorrépában a bagolypillék ellen a fiatal (L1-L2) lárvák megjelenésekor szükséges a készítményt kipermetezni. A levéltetvek, a répabolha és a répabarkó elleni védekezést a kártevők táblára történő betelepedése kezdetén célszerű elvégezni.

Lenben a lenbolha vagy a lentripsz táblára történő tömeges betelepedése idején célszerű a kezelést elvégezni.

Hagymafélékben (vöröshagyma, fokhagyma, mogyoróhagyma), póréhagymában tripszek ellen a készítményt kék, fehér vagy sárga színű ragadós lappal végzett megfigyelés alapján, a kártevők betelepedésének időszakában, a felszaporodás kezdetén ajánlott kijuttatni. Hagymamoly ellen a nőstények tojásrakása idején ajánlott védekezni. Hagymában hagymalégy ellen 2-3 leveles állapotban kell a kezelést végezni. A permetlé megfolyása ellen tapadásfokozó szer használata szükséges. A kezelést szükség szerint 10-14 nap múlva meg lehet ismételni.

Hüvelyesekben (száraz hüvelyesek (bab, borsó, lencse, csillagfürt), friss hüvelyesek (bab, borsó) tripszek ellen a készítményt kék, fehér vagy sárga színű ragadós lappal végzett megfigyelés alapján, a kártevők betelepedésének időszakában, a felszaporodás kezdetén ajánlott kijuttatni. Bagolypillék ellen a fiatal (L1-L2) lárvák megjelenésekor szükséges a készítményt kipermetezni. A levéltetvek és az ormányosbogarak elleni védekezést a kártevők táblára történő betelepedése kezdetén célszerű kezdeni. A permetlé megfolyása ellen tapadásfokozó szer használata szükséges. A kezelést szükség szerint 10-14 nap múlva meg lehet ismételni.

Gyökérzöldségekben (sárgarépa, petrezselyem, pasztinák, zeller, retek, feketegyökér) levéltetvek ellen betelepedéskor, sárgatálas megfigyelés alapján, az első telepek kialakulása előtt célszerű elkezdeni a védekezést. A kezelést szükség szerint 10-14 nap múlva meg lehet ismételni.

Káposztafélékben (fejes káposzta, bimbós kel, karfiol, brokkoli) a káposztalepke és bagolylepkék fiatal lárváinak megjelenésekor ajánlatos a permetezést elvégezni. A kezelés a levéltetvek ellen is hatásos. A megfelelő hatás elérése céljából nedvesítőszer alkalmazása szükséges.

Salátában, endíviában és borsmustárban (rukkolában) az első levéltetű-kolóniák illetve gyapottok-bagolylepke egyedek megjelenésének észlelésekor indokolt a védekezés elkezdése. A védekezés célja annak megakadályozása, hogy a kártevők a salátafejbe is bejussanak. Szükség esetén a védekezést 10 nap múlva meg kell ismételni.

Fűszer- és dísznövények szívó- és rágó kártevői ellen a védekezést az első imágók megjelenése után célszerű időzíteni, és szükség esetén 10-14 nap múlva megismételni.

Szabadföldi paprikában és paradicsomban a gyapottok-bagolylepke elleni védekezést előrejelzésre (fénycsapdás, szexferomon csapdás megfigyelés, valamint tojáscsomó vizsgálat) alapozva, a fiatal lárvák ellen kell időzíteni. Elhúzódó rajzáskor vagy újabb nemzedék rajzásakor szükség lehet a permetezés megismétlésére.

Hatásmechanizmus:
A cipermetrin hatóanyag az Insecticide Resistance Action Committee (IRAC) besorolása szerint a 3 Nátriumion-csatorna módosító csoport 3A Piretroidok, piretrinek alcsoportjába tartozik. A cipermetrin kontakthatású (nem felszívódó) hatóanyag.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagcipermetrin
Hatóanyag mennyiség500 g/l
GyártóUPL
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Cyperkill-Max-1L-rovarol-szer-II-3862.pdf Cyperkill Max engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó