preloader
Kaiso EG 1 kg rovarölõ szer II.

Kaiso EG 1 kg rovarölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000944
  • Forgalmi kategória:
    II.
  • Gyártó:
    NUFARM

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza,árpa,rozs,zab,tritikálélevéltetvek,vetésfehérítõ bogarak,gabonapoloskák0,15-0,2 kg/ha28
kukorica (csemege,takarmány)bagolylepkék hernyói,kukoricamoly,kukoricabogár0,25-0,3 kg/ha14
Kukorica (vetõmag)bagolylepkék hernyói,kukoricamoly,kukoricabogár0,25-0,3 kg/hank
Napraforgólevéltetvek,poloskák0,15-0,2 kg/ha28
Káposztarepce (õszi)levéltetvek,repcebecõormányos,repcedarázs,repcefénybogár,repceszár-ormányos0,15-0,2 kg/ha28
Cukorrépabagolylepkék hernyói,levéltetvek,lisztes répabarkó,répabolha0,2 kg/ha14
Alma,körte,birs,naspolyaalmamoly,levélaknázómolyok,levéltetvek,sodrómolyok0,2-0,3 kg/ha7
Õszi-kajszibarack,szilvagyümölcsmolyok,levéltetvek0,2-0,3 kg/ha7
Cseresznye,meggycseresznyelégy,levéltetvek0,2-0,3 kg/ha7
Szõlõszõlõmolyok0,15-0,25 kg/ha7
Szõlõamerikai szõlõkabóca0,25 kg/ha7
Feketebodzaamerikai fehér medvelepke,levéltetvek,sodrómolyok0,3 kg/ha14
Paradicsombagolylepke hernyók,levéltetvek,üvegházi molytetû0,2-0,4 kg/ha3
Bbimbóskel,karalábé,karfiol,brokkolibagolylepke hernyók,levéltetvek0,2-0,4 kg/ha7
Kelkáposzta,kínai kel,fejeskáposzta,fodroskelbagolylepke hernyók,levéltetvek0,2-0,4 kg/ha7
Paprikabagolylepke hernyók,levéltetvek0,2-25 kg/ha5
Borsólevéltetvek0,15kg/ha3
Burgonyalevéltetvek0,15-0,2kg/ha1

Leírás

Virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

Kalászosokban a vetésfehérítő bogarak, a levéltetvek és a gabonapoloskák elleni permetezést az imágók táblára történő betelepedése, ill. a lárvák tömeges kelése idején kell elvégezni. A védekezés szükségességéről az egyedszámok felmérése alapján lehet dönteni.

Kukoricában a kukoricamoly és a bagolylepkék rajzását alapul véve a fiatal lárvák megjelenésekor célszerű kijuttatni a készítményt. A kártevő rajzását fénycsapda segítségével lehet nyomon követni. A kukoricabogár imágói elleni védekezés célja a bogarak tojásrakás előtti gyérítése, a jövő évi lárvakártétel mérséklése, valamint a bibeszálak lerágásának, ezáltal a hiányos termékenyülésnek az elkerülése. A védekezést a tömeges rajzás idejére, a bogarak tojásrakása előtti időre kell időzíteni. A bogarak rajzásdinamikájáról sárga ragadós csapdák segítségével, a tojásrakásról az imágók tojástartalmának egyedi vizsgálatával (a bogarak potrohának enyhe megnyomásával és kézi nagyító segítségével) lehet tájékozódni. Ha a nővirágzás még nem haladta meg az 50 %-ot és egyidejűleg a zöld bibeszálak 1,5 cm-re történt visszarágása már észlelhető a táblában, célszerű haladéktalanul megkezdeni a védekezést. Mivel a készítmény nem hosszú hatástartamú, az imágórajzás erősségétől függően ismételt védekezés(ek)re lehet szükség, más hatásmechanizmusú készítményekkel.

Napraforgóban károsító levéltetvek ellen az első kolóniák megjelenésekor indokolt védekezni. A környező kultúrákból betelepedő mezei poloskák elleni védekezés szükségességéről növényvizsgálat alapján lehet dönteni.

Őszi káposztarepcében repcedarázs esetében a fiatal lárvák ellen kell időzíteni a védekezést (szikleveles – néhány lombleveles állapot). A permetezést repceszár-ormányosok, repce-fénybogarak és repcebecő-ormányosok ellen a kártevők táblára történő betelepedése idején a bogarak egyedszámának folyamatos megfigyelése alapján kell elvégezni.

Cukorrépában a barkó, a bolhák és a levéltetvek betelepedése idején, az első kártételek észlelésekor célszerű kijuttatni a készítményt. A bagolylepkék lárvái ellen a permetezést a lárvakelés időszakára időzítve ajánlott elvégezni.

Almatermésűekben sodrómolyok ellen a védekezést hajtásvizsgálat alapján, az áttelelő lárvák károsításának kezdetén kell végrehajtani. Almamoly és aknázómolyok ellen szintén a rajzásmegfigyelésre alapozva, a tömeges lárvakelés idején kell elvégezni a védekezést. A levéltetvek ellen a kezelést a kártevők megjelenésekor, a kis kolóniák kialakulása előtt kell elvégezni.

Őszibarackban a tavaszi permetezést a barackmoly áttelelő lárvái ellen a vessző- és rügyvizsgálatok alapján kell végrehajtani. A gyümölcsmolyok (keleti gyümölcsmoly, barackmoly, szilvamoly) ellen rajzásmegfigyelés alapján, a fiatal, kelő lárvákkal szemben kell védekezni.

Cseresznyében és meggyben a cseresznyelégy ellen a védekezést sárgalapos rajzásmegfigyelés alapján, az imágók megjelenésekor szükséges végrehajtani. A levéltetvek ellen a védekezést a kártevők megjelenésekor, a kis kolóniák kialakulása előtt kell elkezdeni.

Szőlőben szőlőmolyok ellen a védekezéseket szexferomon-csapdás megfigyelés alapján, a tömeges lárvakelés idején kell elvégezni. Amerikai szőlőkabóca ellen 0,25 kg/ha dózissal célszerű permetezni az L1-L3 fejlettségű lárvák megjelenésekor. A permetlé mennyiségét az ültetvények művelésmódjától, lombfelületének nagyságától és a géptípustól függően kell megválasztani.

Fekete bodzában amerikai fehér szövőlepke ellen a permetezést a fiatal (L1-L2 fejlődési állapotú) lárvák ellen kell időzíteni. Addig kell a permetezést végrehajtani, amíg a hernyók a hernyófészekben vannak, s nem széledtek szét a lombozaton. Sodrómolyok ellen a tavaszi permetezést hajtásvizsgálat alapján, az áttelelő lárvák ellen kell végrehajtani. Levéltetvek ellen a védekezést azok megjelenését követően, a telepek kialakulása előtt célszerű elvégezni.

Fejes káposztában, kelkáposztában, karalábéban, bimbós kelben, brokkoliban, karfiolban, valamint hajtatott és szabadföldi paradicsomban, paprikában és uborkában a bagolylepkék hernyói ellen a rajzásmegfigyelés alapján, az L1-L2 fejlődési stádiumú lárvák ellen kell védekezni. A levéltetvek ellen a permetezést a tömeges felszaporodás előtt, az élelmezés-egészségügyi várakozási idők figyelembe vételével szükséges végrehajtani. Káposztafélékben a permetléhez tapadásfokozó szer hozzáadása indokolt.

Paradicsomban üvegházi molytetű ellen a kezelést az első kis kolóniák kialakulása előtt célszerű elkezdeni. A készítmény elsődlegesen a fiatal L1 és L2 lárvák ellen hatásos. A védekezést az imágókra és a fiatal lárvákra irányozva célszerű elvégezni. A szükséges további kezeléseket más hatásmechanizmusú készítményekkel kell végezni!

Borsóban a levéltetvek elleni védekezést a kártevők megjelenésekor, a telepek kialakulása előtt kell megkezdeni. Az egyedek betelepedése és felszaporodása sárgatálas megfigyeléssel és növényvizsgálattal követhető nyomon. A megfelelő tapadás érdekében a kijuttatás során nedvesítő szer használata szükséges. A permetlé mennyiségét a kezelendő lombfelülettől és az alkalmazott növényvédelmi gép típusától függően kell megválasztani.

Burgonyában a levéltetvek elleni védekezést a kártevők megjelenésekor, a telepek kialakulása előtt kell megkezdeni. Az egyedek betelepedése és felszaporodása sárgatálas megfigyeléssel és növényvizsgálattal követhető nyomon.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyaglambda-cihalotrin
Hatóanyag mennyiség50g/kg
GyártóNUFARM
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Kaiso-EG-1-kg-rovarol-szer-II-2728.pdf Kaiso-EG-MSDS
Kaiso-EG-1-kg-rovarol-szer-II-3864.pdf Kaiso EG engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó