preloader
Movento 1L rovarölõ szer I.

Movento 1L rovarölõ szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

* lombkorona mérettõl függõen

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000593
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    BAYER

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
alma,körte 1m magaslevéltetvek,vértetû,körtelevélbolha0,5-0,75l/ha21
alma,körte 2m magaslevéltetvek,vértetû,körtelevélbolha1-1,5l/ha21
alma körte >3m magaslevéltetvek,vértetû,körtelevélbolha1,5-2,25l/ha21
õszibarack,kajszi,szilva 1m magaslevéltetvek,pajzstetvek0,5l/ha21
õszibarack,kajszi,szilva 2m magaslevéltetvek,pajzstetvek1l/ha21
õszibarack,kajszi,szilva >3m magaslevéltetvek,pajzstetvek1,5l/ha21
cseresznye,meggy 1m magaslevéltetvek,pajzstetvek0,5l/ha14
cseresznye,meggy 2m magaslevéltetvek,pajzstetvek1l/ha14
cseresznye,meggy >3m magaslevéltetvek,pajzstetvek1,5l/ha14
fejes káposzta,kelkáposzta,bimbóskel,karfiol,karalábé,brokkoli,kínai kel,leveles kellevéltetvek0,5-0,75l/ha3
szõlõ (anyatelep)szõlõ gyökértetû levéllakó alakja0,5-0,7l/ha-
szõlõ (anyatelep)amerikai szõlõkabóca0,7l/ha-
szõlõ (anyatelep)szõlõkabóca0,5l/ha-
szamóca (hajtatott)levéltetvek,szamócaatka,lisztecske1l/hank
köszméte,ribiszke (piros,fekete) áfonyalevéltetvek,ribiszkegubacsatka,eperfapajzstetû0,75l/hank
paprika,paradicsom,uborka (hajtatott)levéltetvek,liszteske,tripszek,takácsatka0,75l/ha3
dísznövények (szabadföldi)levéltetvek0,75l/ha-

Leírás

Almában és körtében vértetű ellen a kezelést közvetlenül a virágzást követően célszerű elvégezni, és a telepek kialakulása szerint megismételni. Nagyobb fertőzési nyomás esetén a nagyobb dózis használata ajánlott. Körte-levélbolha ellen a kezelést, a készítmény lárvaölő hatására alapozva, előrejelzés alapján, a fiatal lárvák ellen célszerű időzíteni, és a levélbolha telepek kialakulása szerint megismételni. A levéltetvek elleni védekezést növényvizsgálat
alapján, az első telepek megjelenésekor kell elvégezni, és a kártevő számának alakulása szerint megismételni. A dózist a lombkorona magasságához kell igazítani. A készítmény hektáronkénti maximális dózisa 2,25 l/ha.

Őszibarackban, kajsziban, szilvában, cseresznyében és meggyben levéltetvek ellen a kezelés a virágzás után végezhető el, a kártevő első telepeinek megjelenésekor. A nagyobb lombkoronájú fáknál ügyeljünk a megfelelő permetlé fedettség biztosítására a hatáscsökkenéshez vezető permetlé megfolyás elkerülése mellett. A készítmény a pajzstetvek közül elsősorban a kaliforniai pajzstetű (Quadraspidiotus perniciosus) és eperfa-pajzstetű (Pseudaulacaspis pentagona) ellen használható. Gyenge fertőzéskor egyetlen, erős fertőzéskor, illetve a második nemzedék elleni védelem érdekében két kezelés is szükségessé válhat. Az egyetlen illetve első kezelést az első nemzedék lárvarajzása kezdetének észlelését (szabad szemmel történő megfigyelés vagy ragasztószalagos szignalizáció) követően 1-2 héttel kell elvégezni. A dózist a lombkorona magasságához kell igazítani. A készítmény hektáronkénti maximális dózisa 1,5 l/ha.

Káposztafélékben (fejes káposzta, kelkáposzta, bimbóskel, karfiol, brokkoli, karalábé, kíniai kel, leveles kel), fejes salátában, endívia salátában, sárgarépában, petrezselyemben, pasztinákban, zöld fűszernövényekben a levéltetvek ellen a készítményt előrejelzésre alapozva kell kijuttatni és a kezelést szükség szerint egyszer megismételni.

Szőlő anyatelepen a szőlő-gyökértetű levéllakó alakja ellen az első kezelést a felmérések alapján, az előző évi kártételi helyzet ismeretében, a szőlő 5–6 leveles állapotában kell végrehajtani és a kártevő folyamatos szaporodása esetén szükség szerint meg kell ismételni. A kezeléseknél a nyári nemzedékek ellen nagyobb permetlémennyiség felhasználása szükséges.
A szőlőkabóca (Empoasca vitis) és az amerikai szőlőkabóca (Scaphoideus titanus) esetében a lárvák ellen kell időzíteni a védekezést.

Hajtatott szamócában a védekezést levéltetvek ellen az első telepek, liszteske ellen a kártevő megjelenésekor, szamócaatka ellen a kezdeti tünetek (torz levelek) kifejlődésekor kell elvégezni. A kezelések elvégzésekor ügyeljünk
a megfelelő permetlé fedettség biztosítására a szívleveleken is, amely különösen a szamócaatka elleni védelem tekintetében fontos.

Szabadföldi szamócában a levéltetvek elleni védekezést az első kis telepek megjelenésekor kell elvégezni.
Szamócában a védekezés nem végezhető a viragzást megelőző 2 hétben, virágzásban, illetve a termény 
betakaritása előtt.

Köszmétében, áfonyában, piros és fekete ribiszkében a kezelést kizárólag betakarítás után lehet elvégezni. A készítmény kijuttatásának megfelelő időpontja levéltetvek ellen általában nyár végén, illetve ősszel van, a szárnyas alakok betelepedése után az első telepek kialakulásakor. Eperfa-pajzstetű ellen a második nemzedék lárvarajzásának kezdetekor kell védekezni.

Fekete bodzában a levéltetvek ellen az első telepek, a bodza-levélatka ellen a kezdeti tünetek (torz levelek) kifejlődésekor kell védekezni. Takácsatkák ellen - növényvizsgálattal végzett előrejelzés alapján - a felszaporodás kezdetén kell a védekezést elvégezni, mert a készitmény főleg a tojásokra és a fiatal, kifejletlen állatokra hat. Erős fertőzés esetén ismételt kezelés szükséges.

Hajtatott paradicsomban, paprikában, tojásgyümölcsben és uborkában a levéltetvek ellen a védekezést az első telepek megjelenésekor kell elvégezni. A készítmény a molytetvek lárváit és pupáit pusztítja, a kifejlett (szárnyas) alakokra nincs hatással. Erős fertőzéskor más, szárnyas alak ellen is ható, hatóanyaggal kombinációban, vagy kétszeri kijuttatással alkalmazzuk. Takácsatkáknál a készítmény főleg a tojásokra és a fiatal kifejletlen állatokra hat, így erős fertőzéskor ismételt kezelés szükséges. Tripszek ellen, erős fertőzéskor más hatóanyagú készítményekkel váltakozva történő sorozatkezelés javasolt.
A készítmény, termesztési időszakonként legfeljebb 2 alkalommal juttatható ki.

Vöröshagymában a dohánytripsz elleni védekezést a kezdeti tünetek megjelenésekor kell elvégezni.

Fokhagymában a dohánytripsz és a hagyma-levélatka ellen a kezdeti tünetek kifejlődésekor kell védekezni.

Gumós zellerben a tripszek elleni védekezést a kezdeti tünetek megjelenésekor, a levéltetvek elleni kezelést az első kis telepek kialakulásakor kell elvégezni.

Komlóban a levéltetvek elleni védekezést az első telepek kifejlodésekor kell elvégezni. Takácsatkak ellen - növényvizsgálattal végzett előrejelzés alapján - a felszaporodás kezdetén kell a védekezést elvégezni, mert a készítmény főleg a tojásokra és a fiatal, kifejletlen állatokra hat. Erős fertőzés esetén ismételt kezelés szükséges.

Szabadföldi dísznövényekben levéltetvek ellen a kártevő első telepeinek megjelenésekor kell a kezelést elvégezni. A dísznövények közül a borostyán és hortenzia fajoknál és fajtáknál valamint az angol muskátli fajtáknál, azok érzékenysége miatt, nem javasoljuk a készítmény alkalmazását.
Egyéb dísznövényekben kijuttatás előtt a helyi viszonyok között elvégzett próbapermetezés javasolt. A permetléhez adagolt adjuvánsok növelhetik a készítmény hatékonyságát, de egyúttal a növénykárosodás esélyét is, így az adalékok használata különös körültekintést igényel.

A permetlé mennyiségét a kezelendő lombfelület nagyságától függően kell megválasztani.
A készítmény hatékonysága hatásfokozó segédanyag hozzáadasával növelhető. Az olajos hatásfokozót is 
tartalmazó kombináció a perzselési tünetek elkerülése érdekében elemi ként tartalmazó szerekkel nem keverhető.

Szőlő (alany, szaporító anyag előállítás)

Károsító: szőlőgyökértetű levéllakó alakja, amerikai szőlőkabóca, szőlőkabóca (Empoasca spp.)
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,5-0,75 l/ha szőlő gyökértetű levéllakó alakja ellen,
0,7 l/ha amerikai szőlőkabóca ellen,
0,5 l/ha szőlőkabóca (Empoasca spp.) ellen
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 500-800 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 6 leveles állapottól a 3 méteres hajtáshosszúságig (BBCH 16-39)

Szőlő (szőlőiskola, szaporító anyag előállítás)

Károsító: szőlőgyökértetű levéllakó alakja, amerikai szőlőkabóca, szőlőkabóca (Empoasca spp.)
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége (l/ha vagy kg/ha): 0,5-0,75 l/ha szőlő gyökértetű levéllakó alakja ellen,
0,7 l/ha amerikai szőlőkabóca ellen,
0,5 l/ha szőlőkabóca (Empoasca spp.) ellen
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 500-800 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 6 leveles állapottól a 3 méteres hajtáshosszúságig (BBCH 16-39)

Alma

Károsító: vértetű, levéltetű, körte-levélbolhák 
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,5-0,75 l/ha (1 m-es lombkorona)
1,0-1,5 l/ha (2 m-es lombkorona)
1,5-2,25 l/ha (3 m-es vagy magasabb lombkorona)
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 800-1000 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 21
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): Virágzás végétől érés kezdetéig (BBCH 69-81)

Körte

Károsító: vértetű, levéltetű, körte-levélbolhák
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,5-0,75 l/ha (1 m-es lombkorona)
1,0-1,5 l/ha (2 m-es lombkorona)
1,5-2,25 l/ha (3 m-es vagy magasabb lombkorona)
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 800-1000 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 21
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): Virágzás végétől érés kezdetéig (BBCH 69-81)

Bodza (fekete)

Károsító: levéltetvek, bodza-levélatka, takácsatkák
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 300-1000 l
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): gyümölcsnövekedés kezdetétől a fajtára jellemző szyn kialakulásáig (BBCH 71-85)

Köszméte (egres, piszke)

Károsító: levéltetvek, ribiszkegubacsatka, eperfa-pajzstetű
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 500-1000 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): betakarítás után (BBCH 90-97)

Ribiszke (ribizli)

Károsító: levéltetvek, ribiszkegubacsatka, eperfa-pajzstetű
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 500-1000 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): betakarítás után (BBCH 90-97)

Szamóca (eper, zárt termesztőberendezésben, hajtatott)

Károsító: levéltetvek, szamócaatka, liszteske
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 1,0 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 1000-2000 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): átültetésre alkalmas, gyökeres sarjnövények kialakulásától a virágzat megnyúlásáig (BBCH 49-56), valamint levélszíneződés kezdetétől az idôsebb levelek száradásáig (BBCH 93-97)

Szamóca (eper, szabadföldi)

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 200-1200 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): átültetésre alkalmas sarjnövény állapottól a virágzat megnyúlásáig (BBCH 49-56), és a levélszíneződéstől levélelhalásig  (BBCH 93-97)

Cseresznye (ültetvény)

Károsító: levéltetvek, pajzstetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,5 l/ha (1 m-es lombkorona)
1,0 l/ha (2 m-es lombkorona)
1,5 l/ha (3 m-es vagy magasabb lombkorona)
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 500-1500 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 21
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): virágzás végétől érés kezdetéig (BBCH 69-81)

Kajszibarack (sárgabarack, ültetvény)

Károsító: levéltetvek, pajzstetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,5 l/ha (1 m-es lombkorona)
1,0 l/ha (2 m-es lombkorona)
1,5 l/ha (3 m-es vagy magasabb lombkorona)
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 500-1500 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 21
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): virágzás végétől érés kezdetéig (BBCH 69-81)

Meggy (ültetvény)

Károsító: levéltetvek, pajzstetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,5 l/ha (1 m-es lombkorona)
1,0 l/ha (2 m-es lombkorona)
1,5 l/ha (3 m-es vagy magasabb lombkorona)
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 500-1500 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 21
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): virágzás végétől érés kezdetéig (BBCH 69-81)

Őszibarack (ültetvény)

Károsító: levéltetvek, pajzstetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,5 l/ha (1 m-es lombkorona)
1,0 l/ha (2 m-es lombkorona)
1,5 l/ha (3 m-es vagy magasabb lombkorona)
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 500-1500 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 21
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): virágzás végétől érés kezdetéig (BBCH 69-81)

Szilva (ültetvény)

Károsító: levéltetvek, pajzstetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,5 l/ha (1 m-es lombkorona)
1,0 l/ha (2 m-es lombkorona)
1,5 l/ha (3 m-es vagy magasabb lombkorona)
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 500-1500 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 21
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): virágzás végétől érés kezdetéig (BBCH 69-81)

Paprika (csemege, zárt termesztőberendezésben, hajtatott)

Károsító: levéltetvek, liszteske, tripszek, takácsatka
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 800-1500 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 7
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): leveles állapottól érésig (BBCH 12-89)

Paradicsom (zárt termesztőberendezésben, hajtatott)

Károsító: levéltetvek, liszteske, tripszek, takácsatka
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 800-1500 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 7
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): leveles állapottól érésig (BBCH 12-89)

Pasztinák (szabadföldi)

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,45-0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 200-600 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 2 leveles állapottól gyökérnövekedés végéig (BBCH 12-49)

Petrezselyem (szabadföldi)

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,45-0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 200-600 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 2 leveles állapottól gyökérnövekedés végéig (BBCH 12-49)

Sárgarépa (szabadföldi)

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,45-0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 200-600 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 2 leveles állapottól gyökérnövekedés végéig (BBCH 12-49)

Fokhagyma (szabadföldi)

Károsító: hagyma-levélatka, tripszek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 400-600 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 7
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 3 leveles állapottól levélszáradásig (BBCH 13-49)

Vöröshagyma (szabadföldi, magrólvetett)

Károsító: dohánytripsz
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 150-400 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 4
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 7
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 3 leveles állapottól levélszáradásig (BBCH 13-47)

Vöröshagyma (szabadföldi, dughagymázott)

Károsító: dohánytripsz
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 150-400 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 4
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 7
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 3 leveles állapottól levélszáradásig (BBCH 13-47)

Uborka (zárt termesztőberendezésben, hajtatott)

Károsító: levéltetvek, liszteske, tripszek, takácsatka
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 800-1500 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 7
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): leveles állapottól érésig (BBCH 12-89)

Bimbós kel (szabadföldi)

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,5-0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 300-600 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 3 leveles állapottól a végleges fejméretig (BBCH 13-49)

Brokkoli (szabadföldi)

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,5-0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 300-600 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 3 leveles állapottól a végleges fejméretig (BBCH 13-49)

Fejes káposzta (zárt termesztőberendezésben, hajtatott)

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,5-0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 300-600 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 3 leveles állapottól a végleges fejméretig (BBCH 13-49)

Fehér fejeskáposzta (szabadföldi)

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,5-0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 300-600 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 3 leveles állapottól a végleges fejméretig (BBCH 13-49)

Vörös fejeskáposzta (szabadföldi)

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,5-0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 300-600 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 3 leveles állapottól a végleges fejméretig (BBCH 13-49)

Karalábé (szabadföldi)

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,5-0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 300-600 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 3 leveles állapottól a végleges fejméretig (BBCH 13-49)

Karfiol (szabadföldi)

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,5-0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 300-600 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 3 leveles állapottól a végleges fejméretig (BBCH 13-49)

Kelkáposzta (szabadföldi)

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,5-0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 300-600 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 3 leveles állapottól a végleges fejméretig (BBCH 13-49)

Fejes saláta (zárt termesztőberendezésben, hajtatott)

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 200-800 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 2 leveles állapottól 80%-os fejméretig (BBCH12-48)

Fejes saláta (szabadföldi)

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 200-800 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 2 leveles állapottól 80%-os fejméretig (BBCH12-48)

Dísznövény

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 500-1000 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): virágzás végétől (BBCH 69-89)

Bimbós kel (hajtatott)

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,5-0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 300-600 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 3 leveles állapottól a végleges fejméretig (BBCH 13-49)

Karfiol (hajtatott)

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,5-0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 300-600 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 3 leveles állapottól a végleges fejméretig (BBCH 13-49)

 

Angyalgyökér

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége (l/ha vagy kg/ha): 0,75l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 200-800 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 2 leveles állapottól 80%-os levéltömegig (BBCH 12-48)

 

Lestyán

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 200-800 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 2 leveles állapottól 80%-os levéltömegig (BBCH 12-48)

Szurokfű

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 200-800 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 2 leveles állapottól 80%-os levéltömegig (BBCH 12-48)

Borsikafű

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 200-800 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 2 leveles állapottól 80%-os levéltömegig (BBCH 12-48)

Tárkony

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 200-800 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 2 leveles állapottól 80%-os levéltömegig (BBCH 12-48)

Zsálya

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 200-800 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 2 leveles állapottól 80%-os levéltömegig (BBCH 12-48)

Izsóp

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 200-800 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 2 leveles állapottól 80%-os levéltömegig (BBCH 12-48)

Kakukkfű

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha): 200-800 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Kezelés ideje
(fenológiai állapot): 2 leveles állapottól 80%-os levéltömegig (BBCH 12-48)

Citromfű

Károsító: levéltetvek
Kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége
(l/ha vagy kg/ha): 0,75 l/ha
Kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége (l/ha)

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagspirotetramat
Hatóanyag mennyiség100 g/l
GyártóBAYER
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Movento-1L-rovarol-szer-I-257.pdf Movento_biztonsagtechnikaiokirat
Movento-1L-rovarol-szer-I-3848.pdf Movento engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó