preloader
Pyranica 20 WP 1kg (10*0,1) atkaölõ I.
Pyranica 20 WP 1kg (10*0,1) atkaölõ I.

Pyranica 20 WP 1kg (10*0,1) atkaölõ I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

*0,25 kg-os ill ez alatti kiszerelésben II. forg kat

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN000933
 • Forgalmi kategória:
  II.
 • Gyártó:
  BELCHIM

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
almatakácsatkák,levéltetvek0,25 kg/ha28
körtekörtelevélbolha0,75 kg/ha28
szõlõtakácsatkák,szõlõlevélatka,gobacsatka0,25-0,5 kg/ha28
kukorica(vetõmag)takácsatka0,25-0,5kg/hank
sárgadinnye, görögdinnyetakácsatkák0,25-0,5 kg/ha7
fekete bodzatakácsatkák, bodza-levélatka0,25 kg/ha21

Leírás

Pyranica 20 WP hatóanyaga a tebufenpirad hatásmódját tekintve, gátolja az atkák és levéltetvek mitokondriális légzését és az elektrontranszportját a Komplex I rendszerben. Hatásmódja egyedülálló az atkaölő szerek között, mert gyors taglózó hatása mellett, hosszú tartamhatással is rendelkezik. A növényben transzlaminárisan mozog, ami azt jelenti, hogy a Pyranica 20 WP-t a levél színére permetezve a levél fonákái részére is eljut a hatóanyag, így az ott rejtőzködő atkákat is elpusztítja. A készítmény az atkák minden fejlődési alakja (tojás-lárva-nimfa-kifejlett alak) ellen hatékonyan felhasználható. Számos hasznos, ragadozó szervezetet megkímél, és a méhekre nem veszélyes.

Javasolt növényvédelmi technológia:

 • Almában 

a szert előrejelzésre alapozva kell kijuttatni tavasszal, a piros gyümölcsfa-takácsatka 60-70 %-os lárvakelésekor, illetve vegetációban, ha a levelenkénti atkaszám eléri az átlagos 2- 3 mozgó alakot. A készítmény hosszú hatástartamú. Levéltetvek ellen a védekezéseket rajzásmegfigyelés alapján a tavaszi nemzedékek ellen, illetve a nyár végén visszarepülő ivaros pár megjelenésekor kell elkezdeni.
Körtében körte-levélbolha ellen kora tavasszal az áttelelő kifejlett egyedek, illetve a fiatal L1-L2 lárváik ellen célszerű a védekezéseket irányítani. A kezelések idejét előrejelzés alapján és nem programszerűen javasolt elvégezni.

 • Szőlőben

 levélatka, takácsatka, gubacsatka ellen a kora tavaszi áttelelő nemzedék megjelenésekor, előrejelzésre alapozva, a rügygyapotos állapotot követően, az első lomblevelek megjelenésekor közvetlenül javasolt védekezni. A nyári nemzedék ellen célszerű júliusban védekezni, így megakadályozva a telelőre vonulást. Ez a kezelés a következő évi populációt is gyéríti. A nyári védekezéseknél a magasabb dózis alkalmazása indokolt.

 • Vetőmag előállító kukoricában

 károsító takácsatkák ellen a növényeken történő felszaporodásuk kezdetén kell a készítményt kipermetezni. A kártevő egyedszámát növényvizsgálattal kell előzetesen felmérni. A védekezéseket akkor kell elkezdeni, ha levelenként 2-3 mozgó alak található. Szükség szerint egy alkalommal javasolt megismételni a permetezést legkésőbb viaszérésig (BBCH 85).

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagtebufenpirad
Hatóanyag mennyiség200g
GyártóBELCHIM
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó