preloader
Sivanto Prime 1L rovarölõ szer II.

Sivanto Prime 1L rovarölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001132
  • Forgalmi kategória:
    II.
  • Gyártó:
    BAYER

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
alma, birs, naspolya, körte (max 2 évente)levéltetvek0,4-0,6l/ha14
körte (max 2 évente)körtelevélbolha0,9l/ha14
szõlõ (bor, csemege)amerikai szõlõkabóca0,4-0,5l/ha14
szamóca (zárt termeszõ berendezés)levéltetvek0,625l/ha3
saláta (szabadföld)levéltetvek0,625l/ha3
dísznövény(zárt termesztõ berendezés)levéltetvek0,5-1,125l/hank
dísznövény (szabadföld)levéltetvek0,5l/hank
radicsom,paprika,uborka,padlizsán,cukkini (zárt termesztõberendezésben) ( 1 m-es növénymagasságik)levéltetvek, molytetvek0,56l/ha3
radicsom,paprika,uborka,padlizsán,cukkini (zárt termesztõberendezésben) ( 2 m-es növénymagasságik)levéltetvek, molytetvek1,12l/ha3
zöldborsó, zöldbablevéltetvek0,375l/ha7
szárazborssó, szárazbab, csicseriborsó, lencse, csillagfürt, lóbablevéltetvek0,375l/ha7
fejeskáposzta, kelkáposzta, bimbós kel, karfiol, brokkoli, karalábélevéltetvek0,625l/ha3
céklalevéltetvek0,625l/ha3
sárgarépalevéltetvek0,625l/ha3

Leírás

Almában, birsben, naspolyában és körtében levéltetvek ellen a kezelést a felszaporodás kezdetén, az első telepek megjelenésekor célszerű elvégezni. Nagyobb fertőzési nyomás esetén a nagyobb dózis használata ajánlott. A kisebb 0,4 l/ha-os dózis évente egyszer, a magasabb 0,6 l/ha-os dózis minden második évben juttatható ki.

Körte-levélbolha ellen a kezelést, a készítmény lárvaölő hatására alapozva, előrejelzés alapján, a fiatal lárvák ellen célszerű időzíteni 0,9 l/ha dózisban. A készítmény hatékonysága hatásfokozó segédanyag hozzáadásával növelhető, azonban ez növeli a növényperzselés veszélyét ezért ajánlott kisebb felületen próbapermetezést végezni.

Szőlőben amerikai szőlőkabóca ellen a második, harmadik stádiumú lárvák ellen célszerű védekezni. Mivel a kikelt lárvák a keléstől számított 30-40 napig nem képesek a fitoplazma terjesztésére ezért, az első lárvák megjelenésétől számított 30 nap után végzett kezeléssel tudjuk jó eséllyel a betegség terjedését megakadályozni. A fürtvirágzat nyúlása idején a javasolt dózis 0,4 l/ha, a zsendülés idején azonban 0,5 l/ha alkalmazása javasolt.

Hajtatott szamócában a védekezést levéltetvek ellen az első telepek megjelenésekor kell elvégezni. A kezelések elvégzésekor ügyeljünk a megfelelő permetlé fedettség biztosítására a szívleveleken és a képződött kacsokon is.

Hajtatott paprikában a levéltetvek elleni kezeléseket az egyedek betelepedésekor ajánlott elkezdeni, és annak intenzitása szerint, 10-14 nap múlva célszerű ismételni.

Hajtatott paradicsomban és tojásgyümölcsben molytetvek ellen a szer csak a kifejlett, mozgó alakkal, illetve az első stádiumú lárvákkal szemben rendelkezik megfelelő hatással, ezért a védekezéseknél, kombinációs partnerként a rovarok fejlődését szabályozó készítmények (keto-enol lipid bioszintézis gátlók, juvenil hormonok stb.) alkalmazása szükséges. A kezeléseket a rajzásmegfigyelés alapján célszerű megkezdeni.

Hajtatott uborkában és cukkiniben a levéltetvek elleni permetezést a telepek korai kialakulásának stádiumában javasolt kezdeni, és további felszaporodás esetén, 10-14 nap múlva célszerű megismételni. Egyes uborkafajták érzékenyebbek lehetnek a flupiradifuron hatóanyagra ezért mindenképpen ajánlott kisebb felületen próbapermetezést végezni.

Szabadföldi salátában az első levéltetű-kolóniák megjelenésének észlelésekor indokolt a védekezés elkezdése. Bár a készítmény felszívódó, de a védekezés célja annak megakadályozása, hogy a levéltetvek a salátafejbe is bejussanak.

Zöldborsóban, zöldbabban, szárazborsóban, szárazbabban, csicseriborsóban, lencsében, csillagfürtben, lóbabban, céklában és sárgarépában az első levéltetű-kolóniák észlelésekor indokolt a védekezés elkezdése.

Fejes káposzta, kelkáposzta, bimbós kel, karfiol, brokkoli, karalábé kultúrákban az első levéltetű-kolóniák észlelésekor indokolt a védekezés elkezdése. Bár a készítmény felszívódó, de a védekezés célja annak megakadályozása, hogy a levéltetvek a káposztafejbe, illetve a bimbókba és a virágzatokba is bejussanak.

Dísznövényekben a sörtés- és kéregtetvek többsége az év folyamán nem vált tápnövényt, így a dísznövények, díszfa- és díszcserjefajok esetében a védekezés már az áttelelt petékből kelt (részleges [anholociklikus] szaporodásmódú populációknál az áttelelt) nemzedék ellen megkezdődhet, és a megfigyelések alapján a vegetáció során is lehetséges. Nyár közepétől azonban bizonyos sörtéstetű fajoknál nyugvólárvák találhatók a populációban. Ebben az esetben a kezeléseket csak azok aktivizálódása, hímet és ivarosan szaporodó nőstényt szülő alakká fejlődése után javasolt elvégezni 0,5 l/ha dózisban. A tápnövényt váltó levéltetvek fő gazdanövényein, tavasszal az áttelelt petékből kelt nemzedék és az esetlegesen túlszaporodó utódai ellen célszerű védekezni. Ősszel viszont a rajzásmegfigyelések alapján, a visszatelepülő ivaros nőstényt szülő és a tojást rakó alak ellen kell irányítani a kezeléseket. A tápnövényváltó fajok nyári gazdanövényein a védekezéseket az egyedek betelepedésekor, a telepek megjelenése előtt ajánlott megkezdeni, és 7-14 naponként a kártételi veszélyhelyzet szerint célszerű ismételni. Az egygazdás fajok esetében a kezeléseket szintén a kolóniák kialakulása előtt, a megfigyelésekre alapozva kell elvégezni 0,5 L/ha dózisban.

A permetlé mennyiségét a kezelendő lombfelület nagyságától függően kell megválasztani.

Az olajos hatásfokozót is tartalmazó kombináció a perzselési tünetek elkerülése érdekében elemi ként tartalmazó szerekkel nem keverhető.

A készítmény tebukonazol tartalmú növényvédő szerrel együtt tankkeverékként alkalmazva, virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

Hatásmechanizmus:
A flupiradifuron IRAC 4D besorolású, nikotin-acetilkolin receptor agonista, szisztemikus idegméreg.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

 

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagflupiradifuron
Hatóanyag mennyiség200g/l
GyártóBAYER
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Sivanto-Prime-1L-rovarol-szer-II-352.pdf Sivanto Prime_biztonsagtechnikaiokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó