preloader
Atonik 5L növekedésszabályozó szer II.

Atonik 5L növekedésszabályozó szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN000934
 • Forgalmi kategória:
  II.
 • Gyártó:
  UPL

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
paprika,paradicsomnövekedésszabályozás,termésnövelés0,5L/ha3
sárgdinnye,uborka,gördinnyenövekedésszabályozás,termésnövelés0,5-1 L/ha3
szõlõ, cukorrépanövekedésszabályozás,termésnövelés0,5-1L/ha14
meggy,cseresznyenövekedésszabályozás,termésnövelés0,5-1 L/ha7
kukorica (takarmány, csemege,vetõmag)növekedésszabályozás,termésnövelés0,75L/ha60
napraforgó,káposztarepce (õszi)növekedésszabályozás,termésnövelés0,5-1L/ha30
szamóca málna,ribiszkenövekedésszabályozás,termésnövelés0,6 l/ha7
almanövekedésszabályozás,termésnövelés0,6l/ha7
szójanövekedésszabályozás,termésnövelés0,5-1L/ha30
búza (õszi)növekedésszabályozás,termésnövelés0,6l/ha56
máknövekedésszabályozás,termésnövelés0,6l/ha30

Leírás

Az Atonik hatóanyagai egyedülálló módon segítik a növényt a környezet káros hatásaira való gyors reagálásban, valamint a kártevők és kórokozók által okozott stressz kivédésében. Serkenti a növény tápanyagfelvételét, felfokozza az életfolyamatok intenzitását, elősegítve a több és jobb minőségű termés elérését. Közvetlen hatással van a terméskötődésre, fokozza a stresszhelyzetek okozta virág- és terméselrúgás mérséklésére, emellett serkenti a sejtnedv áramlást.

Javasolt Technológia

A készítmény alkalmazható: 

Almában 0,6 l/ha mennyiségben a piros bimbós állapot kezdetétől a júniusi hullásig 3 alkalommal. A kezeléseket 7-21 nap különbséggel kell elvégezni.

Paprikában, paradicsomban 0,5 l/ha mennyiségben a bimbófejlődés és bogyóképződés kezdeti szakasza között 2-3 alkalommal, a kezelések közötti 7 nap elteltével. 

Uborkában 0,5–1,0 l/ha mennyiségben a virágzás kezdetétől 2-3 alkalommal, a kezelések között 7-21 nap elteltével.

Görögdinnyében 0,5–1,0 l/ha mennyiségben a virágzás kezdetétől a termésfejlődés kezdetéig 2-3 alkalommal, a kezelések közötti 7-21 nap különbséggel. 

Sárgadinnyében 0,5–1,0 l/ha mennyiségben, a virágzás kezdetétől a termésfejlődés kezdetéig 2 alkalommal, a kezelések közötti 7–21 nap megtartásával. 

Szamócában 0,6 l/ha mennyiségben, az első virágok megjelenése és a magok bugaszövetben való megjelenésének időszaka között 3 alkalommal kijuttatva, a kezelések közötti 7–21 nap elteltének betartásával.

Málnában 0,6 l/ha mennyiségben a sziromlabda állapot és 50%-os bogyófejlettség időszaka között, egy vegetációban maximum 4 alkalommal. A kezeléseket legkevesebb 7 nap különbséggel kell elvégezni.

Ribiszkében 0,6 l/ha mennyiségben, virágzás kezdetekor és 50%-os bogyófejlettség időszaka között, egy vegetációs időszakban 3 alkalommal kijuttatva. A kezeléseket legkevesebb 7 nap különbséggel kell elvégezni.

Szőlőben 0,5–1,0 l/ha mennyiségben a fürtmegnyúlás és fürtlehajlás között 1–2 alkalommal, a kezelések közötti 7–21 nap különbség megtartásával.

Meggyfák kötődésének és termésének növelésére, esetenként a minőség (hús/mag arány, refrakció) javítására, 0,5 –1 l/ha mennyiségben a virágzás kezdete és virágzás vége között két alkalommal kijuttatva (gombaölő szerrel történő együttes kijuttatás esetén az alacsonyabb dózis ajánlott). A készítmény meggyben a monília elleni mellékhatással rendelkezik. 

Kukoricában (takarmány-, csemege-, vetőmag-) 0,75 l/ha mennyiségben 5–10 leveles állapotban és/vagy a bibeszálak megjelenésekor.

Őszi búzában 0,6 l/ha mennyiségben a bokrosodás végétől az 1 nóduszos állapotig egy alkalommal. 

 Cukorrépában történő felhasználása: egyszeri kezeléssel a gyökérnövekedés első szakaszában a sorzáródás után, július elején-közepén), 1,0 l/ha mennyiségben (augusztusban az egyszeri kezelés nem javasolt) kétszeri kezelés formájában a gyökérnövekedés első szakaszában a sorzáródás után (július elején-közepén), majd ezt követően 2–3 héttel 0,5–1 l/ha mennyiségben.

Őszi káposztarepcében a termés növelésére 0,5–1 l/ha mennyiségben, a szárbaindulás eleje és a virágzás kezdete között egy vagy két alkalommal kijuttatva (a kezeléseket a rovarölő szeres védekezéssel egy menetben is el lehet végezni). 

Napraforgóban 8–12 leveles állapotban majd a csillagbimbós állapot-virágzat elhajlás időszakában 0,5–1 l/ha mennyiségben. Szántóföldi permetezésnél 300–600 l/ha, légi kijuttatásánál 60–80 l/ha lémennyiség javasolt. 

Szójában 0,5–1 l/ha mennyiségben, virágzás kezdetekor, 10 %-os virágzásban egy alkalommal, 300–500 l/ha lémennyiséggel, állománypermetezéssel kijuttatva.

A készítmény felhasználható továbbá a következő kiskultúrában a felhasználó saját felelősségére: 

Mákban növekedésszabályozásra, termésnövelésre 0,6 l/ha dózisban 2 alkalommal. Az első kezelést a kultúrnövény tőlevélrózsa (2-5 leveles) fenológiai állapotában kell elvégezni. A második kezelést a szár növekedésének megindulása és a vegetatív fázis vége közötti időszakban kell elvégezni. Növényvédő szerekkel, műtrágyákkal történő együttes kijuttatás előtt célszerű keverhetőségi próbát végezni!

Dohány palántanevelésben és szabadföldi termesztésben az alábbiak figyelembevételével kell felhasználni: 

 • vízkultúrás palántanevelésben 1 ml/100 l töménységben a tápoldatba adagolva szilárd tápközeges palántanevelési technológiában a palánták egyszeri vagy kétszeri kezelésére a várható kiültetés előtt 2 héttel, illetve 2–4 nappal, 0,5–1 l/ha mennyiségben. 
 • szabadföldi termesztésben a kiültetés után 3 héttel, majd ezt követően 3 héttel 0,5–1 l/ha mennyiségben
  500 l/ha lémennyiséggel kijuttatva a megfelelő hatékonyság eléréséhez legalább egy palántakori és egy szabadföldi alkalmazás szükséges.

Egyéb Technológiai Javaslatok

Magáztatás: vetés, illetve ültetés előtt a zöldségfélék magjait az Atonik vizes oldatába áztatva jobb csírázási hatásfokot, illetve gyorsabb kezdeti növekedést érhetünk el 0,05 % koncentráció (5 ml/10 l víz) 8–12 óra áztatás során. 

Palántakezelésnél közvetlenül kiültetés előtt, vagy kiültetés után egyszer alkalmazva a palánták gyökérképződése meggyorsul, fejlett gyökérrendszer képződik. A palánták hajtásai erősebbek lesznek, az egészséges hajtások száma megnő. A kezeléshez 0,03–0,05 %-os Atonik oldatot kell használni. Tálcás palántaneveléskor közvetlenül a kiültetés előtt használjuk, ugyanis az intenzív gyökérnövekedés megnehezítheti a palánták szétválasztását. Az Atonik használata a fentieken túl segíti a palántát a „kiültetési stressz” leküzdésében. Az Atonik kiválóan használható a növényeket ért stressz (hideg, károsítók, homok- és szélverés, stb.) hatásának megszüntetésére vagy csökkentésére.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyag5-nitroguajakol Na só + nitrofenol Na só + p-nitro-fenol Na só
Hatóanyag mennyiség1 g/l+2 g/l+3 g/l
GyártóUPL
RendeltetésNövekedésszabályozó szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Atonik-5L-novekedesszabalyzo-2726.pdf Atonik
Atonik-5L-novekedesszabalyzo-7248.pdf Atonik engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó