preloader
Raxil 060 FS 0,25L csávázó szer II.

Raxil 060 FS 0,25L csávázó szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000947
  • Forgalmi kategória:
    II.
  • Gyártó:
    BAYER

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza(õszi) árpa(tavaszi,õszi)kõüszög,fedettüszög,porüszög,fuzáriumos és helmintospóriumos betegségek0,5 l/t magx

Leírás

Folyékony, felszívódó csávázó szer.


A kiváló biológiai tulajdonságai mellett valamennyi csírakorban fertőző gomba ellen hatásos.

A csávázószert nedves csávázás formájában kell a magvak felületére felvinni, géptípustól függően tonnánként 10-15 l csávázólé felhasználásával.

Őszi búza, őszi- és tavaszi árpa csávázására alkalmazható készítmény, mely a maggal terjedő és a talajból fertőző kórokozók ellen hatásos.

Nagy biztonsággal alkalmazható a búza kőüszög, a búza ésárpa porüszög, az árpa fedettüszög, a csírakori szeptóriás betegségek, az árpasárgacsíkoltsága és más betegségek ellen.

A nehezebben leküzdhető fuzáriumos és bipolaris-os gyökér-és szárrothadás, valamint az árpákban károsító helmintospóriumoslevélfoltosodás ellen is kielégítő (80% körüli) hatékonyságot mutat a termék.

A készítményt nedves csávázási eljárással kell a vetőmagrajuttatni. Az alkalmazott csávázólé mennyiségét elsősorban az adott kultúravetőmagjának tulajdonságai és a csávázógép típusa határozza meg.

A csávázólé javasolt mennyisége 10-20 l/vetőmag tonna. Acsávázás során törekedni kell a készítmény pontos és egyenletes adagolására.

Az üzemi körülmények között elvégzett vetőmag csávázásbiztosítja a szer pontos, precíz adagolását és egyenletes eloszlását. Acsávázás minősége szempontjából fontos a csávázandó vetőmag minősége.

A tételnek tisztának, egyenletes méretűnek, jócsírázóképességűnek és jó csírázási erélyűnek kell lennie. A csávázás minőségéthátrányosan befolyásolja a vetőmag porral, rögdarabokkal, növényimaradványokkal és tört szemekkel való szennyezettsége. Kitűnő minőségű csávázáscsak korszerű, üzembiztos gépekkel és azok szakszerű kezelésével érhető el.

A csávázott vetőmagot elkülönítve és feltűnő módonmegjelölve kell tárolni! A csávázott vetőmagot tilos emberi fogyasztásra vagytakarmányozásra felhasználni!

A vadállomány védelme érdekében tilos a csávázott vetőmagotvetés után a talaj felszínén hagyni! A csávázott vetőmag kizárólag vetésre használható fel!

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagtebukonazol
Hatóanyag mennyiség60 g/l
GyártóBAYER
RendeltetésCsávázó szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Raxil-060-FS-025L-csavazo-szer-II-9827.pdf Raxil 060 FS biztonsági adatlap
Raxil-060-FS-025L-csavazo-szer-II-9828.pdf Raxil 060 FS engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó