preloader
Silwet Star 1L tapadásfokozó szer III.

Silwet Star 1L tapadásfokozó szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000638
  • Forgalmi kategória:
    III.
  • Gyártó:
    UPL
Kultúra Károsító Dózis É.V.I
kertészet és szántóföldi kúltúráktapadásfokozó: gyomirtó szerekhez0,025-0,05%nk
kertészet és szántóföldi kúltúrákgombaölõ szerekhez0,025-0,1%nk
kertészet és szántóföldi kúltúrákrovarölõ szerekhez0,05-0,1%nk
kertészet és szántóföldi kúltúráklegulátorokhoz,levéltrágyákhoz,növénykondícionáló szerekhez:0,1%nk

Leírás

A Silwet Star egy nem-ionos típusú univerzális permetezési adalékanyag, amely egyedülállóan csökkenti a folyadékok felületi feszültségét. Ennek köszönhetően többszörösére növeli a kijuttatott permetlé szétterülését a célfelületen. Így megnöveli a kezelt növények permetléfedettségét, ezzel pedig javítja az alkalmazott készítmények biológiai hatásosságát, különösen viaszos, vagy szőrözött levélzetű növényeken.

Hatékonyság és Szelektivitás

Felületi feszültség- és habzáscsökkentő, tapadásfokozó adalék bármilyen növényvédő szerhez, levéltrágyához, növénykondícionálóhoz.

Javasolt Növényvédelmi Technológia

 

Kertészeti és szántóföldi kultúrák védelme során a felületi feszültséget csökkentő és tapadásfokozó készítményt az alkalmazott rovar-, atka- és gombaölő, illetve gyomirtó szer engedélyokiratban előírt dózisát tartalmazó permetléhez kell hozzákeverni. A Silwet Star használata a dóziscsökkentést nem indokolja!

 

A készítmény alkalmazása kontakt hatású gombaölő szerek esetében alacsonyabb (0,025 – 0,05 %-os), felszívódó hatású hatóanyagok használatakor magasabb (0,1 %-os) koncentrációban javasolt. A kijuttatáshoz szükséges vízmennyiséget az alkalmazott növényvédő szer technológiai ajánlásának megfelelően a kultúrától, a kezelendő felület nagyságától és az alkalmazott növényvédelmi gép típusától függően kell megválasztani. Gyomirtó szerek esetében a javasolt koncentráció 0,025–0,05 %. Erős egyszikű fertőzés esetén a magasabb koncentrációt kell alkalmazni.

Növényi növekedésszabályozók (regulátorok) lombtrágyák és növénykondicionáló szerek hatásosságának fokozására 0,1 % töménységben kell felhasználni.

A Silwet Star csökkenti a permetlé felületi feszültségét és fokozza a tapadását, melynek eredményeképpen jobb fedettséget lehet elérni a kezelt növényeknél. A hagyományos adalékanyagok csökkentik a Silwet Star permetléterülésre gyakorolt pozitív hatását, amelyet egyszerű helyszíni keverési próba elvégzésével javasoljuk ellenőrizni. A Silwet Star érzékeny a túl savas vagy túl bázikus közegre, így az optimális felhasználási közege pH 4–8 között van.

A Silwet Star csökkenti a permetlevek habzását is.

A készítmény dermedési pontja +2 0C. A dermedés a szer hatékonyságát nem veszélyezteti, de felhasználása előtt biztosítani kell a feltételeket, hogy újra felengedjen, ezért fűtött helyiségbe kell vinni.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagheptametil-trisziloxán + alliloxipolietilénglikol
Hatóanyag mennyiség80 %+20 %
GyártóUPL
RendeltetésTapadásfokozó szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó