preloader
Ammóniumnitrát 50 kg 34 % import mûtr.

Ammóniumnitrát 50 kg 34 % import mûtr.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Azon műtrágyákat amelyeknek az ammónium-nitrátból származó nitrogén tartalma 16 (m/m), vagy ezt meghaladja, kizárólag őstermelőknek és mezőgazdasági vállalkozóknak áll módunkban értékesíteni!

Szabályozás:

Attól függően lehet megkülönböztetni a szakmai felhasználókat, akiknek a rendelkezésére lehet bocsátani a korlátozott robbanóanyag-prekurzorokat, és a lakossági személyeket, akiknek nem lehet a rendelkezésére bocsátani a korlátozott robbanóanyag-prekurzorokat, hogy az adott személy saját kereskedelmi, üzleti vagy szakmai, ideértve az erdészeti, kertészeti és mezőgazdasági tevékenységeket is – akár teljes munkaidőben, akár részmunkaidőben végzett – tevékenységével összefüggő célokra kívánja-e felhasználni az érintett robbanóanyag-prekurzorokat, nem feltétlenül összefüggésben azon földterület nagyságával, amelyen az említett tevékenységet végzik. Ennélfogva a gazdasági szereplők nem bocsáthatnak korlátozott robbanóanyag-prekurzort sem olyan természetes vagy jogi személyek rendelkezésére, akik vagy amelyek szakmai tevékenységüket olyan területeken végzik, ahol az adott konkrét korlátozott robbanóanyag-prekurzorokat általában nem használják szakmai célokra, sem olyan természetes vagy jogi személyek rendelkezésére, akiknek vagy amelyeknek a tevékenysége nem kapcsolódik semmilyen szakmai célhoz.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Leírás

Kalciummal jól ellátott talajokon javasolt. Alap- és fejtrágyázásra egyaránt alkalmas.

Összetevők

  • Nitrogén (N)33,5%

Jellemzők

Minden növényi kultúrára ajánlott.

A termék összes nitrogéntartalma(N): 33,5%, a szemcsék 92%-a 2 és 5 mm közötti.

A hagyományos prillezett szemcseképzéshez képest a granulálási eljárással nagyobb szemcseméretű, nagyobb keménységű és egyenletesebb szemcseeloszlású műtrágya szemcsék képződnek.

A nagyobb méretű, szilárdabb szemcsék a korszerű nagy távolságra szóró röpítő tárcsás műtrágya szórógépekkel megfelelő beállítás mellett egyenletes szemcseeloszlással – igen jó szórásképpel szórhatók.

A granulálási eljárásból adódóan a szemcsék felülete zárt, vízfelvétele és ezáltal az oldódása lassabb, mint a prillezett eljárással készült műtrágyának. Ez a tulajdonsága alkalmassá teszi arra, hogy semleges, vagy gyengén lúgos (meszes) talajokon kapás növények alá alaptrágyának, vagy kultivátorral kiegészítő (fej)trágyának használjuk. A lassabb oldódással a műtrágya nitrogén hatóanyag-tartalma fokozatosan válik felvehetővé a növény számára a tenyészidőszak folyamán.

Ezt a kedvező hatást különösen a nagy nitrogén hatóanyagigényű kukoricánál tudjuk kihasználni, ha a nitrogén egy részét tápkultivátorral juttatjuk ki. Laza, meszes talajokon kifejezetten javasoljuk a kukorica nitrogén műtrágya osztott kijuttatását.

A nitrogén hatóanyag elnyújtott feltáródása és hasznosulása különösen fontos környezetvédelmi szempontból, mert ezzel a termékkel nagyobb adagú nitrogén hatóanyag kijuttatás esetén is elkerülhető a műtrágya nitrogéntartalmának csapadék hatására történő kimosódása. Ez a kimosódás káros lehet a talajvízre és hatóanyag veszteségként is jelentkezhet.

Felhasználási javaslat

Csekély pufferképességű talajokon átmeneti savanyodást okoz. A növény fejlődési ütemének megfelelő, osztott adagú nitrogéntrágyázás nemcsak a termés mennyiségi és minőségi növekedését, hanem a jobb nitrogénhasznosulást is lehetővé teszi. Tekintettel arra, hogy a magas ammónium-nitráttartalmú műtrágyák veszélyes anyagkén kezelendők, forgalmazását egyre több országban korlátozzák, így várhatóan felhasználása visszaszorul annak ellenére, hogy szántóföldi, kertészeti kultúrákban egyaránt hatékony tápanyagforrás.

Tárolás

Fedett, beázástól mentes, szellőző, tűző naptól védett helyen, - 15 és + 30 0C közötti hőmérsékleten, gyúlékony, szerves anyagoktól, szuperfoszfáttól, kálium-kloridtól, savaktól, fémporoktól, klorátoktól, kéntől mentes helyen, 2 évig eltartható a fentiek betartása esetén.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó