preloader
Amofoska 5-10-25 NPK 500 kg BIG mûtrágya

Amofoska 5-10-25 NPK 500 kg BIG mûtrágya

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Leírás

Termék leírása :

Az AMOFOSKA ® NPK 5-10-25 bórral magas káliumigényű növények (pl. őszi és tavaszi repce, mustár, káposztafélék, hüvelyesek, zöldségek, gyümölcsösök) intenzív termesztésére szolgáló műtrágya. Magas kálium-, kén- és bórtartalom jellemzi. A műtrágyában található kén a növények számára könnyen hozzáférhető formában serkenti a nitrogén felvételét és megfelelő felhasználását, a kálium növeli a repce ültetvények télállóságát, míg a bór - sejtosztódásért felelős mikroelem - hozzáadása biztosítja a megfelelő virágzást, ill. hüvelyek kialakulása.

Bórtartalma miatt a füvesedés utáni fejtrágyázásra nem ajánlott. Jó kálium- és kénellátást igénylő zöldségek termesztésére is ajánlott, minden keresztes virágú zöldség, sárgarépa, zeller, spenót, uborka és saláta, valamint különféle gyümölcsösök termesztésére.

Tulajdonságok:

Az AMOFOSKA ® NPK 5-10-25 bórral  dúsított műtrágya. Granulált, több összetevőből álló, a következő tápanyagtartalommal:

Összetétel:
  • 5% N – ammóniás nitrogén (összesen),
  • 10% P 2 O 5 - ásványi savakban oldódó foszfor-pentoxid
  • 5% P 2 O 5  - semleges citrát oldatban oldódik
  • 25% K 2 O - vízben oldódó kálium-oxid,
  • 4% CaO - Vízben oldódó kalcium-oxid.
  • 14% SO 3  - kén-trioxid vízoldható szulfátok formájában,
  • 0,10% B - vízoldható bór.
  • A természetes foszfátokból származó mikroelemek (Co, Cu, Fe, Mn, Mo, Zn) értékes adalékai a műtrágyának, javítva a többi összetevő felszívódását.

A műtrágyában található kén a növények számára könnyen emészthető formában támogatja és szabályozza megfelelő fejlődésüket. Ezenkívül serkenti a nitrogénfelvételt, és értékes tápanyag a kénkedvelő és magas fehérjetartalmú növények számára. A granulátum kiváló minősége (azaz egységes szemcseméretű, 2-5 mm átmérőjű) egyenletes vetést tesz lehetővé. Az állandó minőség megerősítése a 20/13-as számú tanúsítvány beszerzése erre a termékre a Puławy-i Műtrágyakutató Intézettől. 

 

Alkalmazás:

A bórtartalmú AMOFOSKA ® NPK 5-10-25 tipikus vetés előtti műtrágya, amelyet vetés után a talajba kell keverni. A magok vetését a vetés után 7-10 nappal kezdheti meg. Gyephez a műtrágyát kora tavasszal kell kiszórni. Minden talajra alkalmas, tömörségétől és savasságától függetlenül, különösen ajánlott alacsony kálium- és bórtartalmú talajokhoz.

 

Alkalmazás előnyei :

Az ammónium formájú nitrogén nem lúgozódik ki a talajból, lassan szívódik fel a növényekben, elősegíti a foszforfelvételt és csökkenti a túlzott káliumfelvételt. A részlegesen lebomlott foszfátból származó foszfor gyors és hosszan tartó hatást mutat. Az Amofoska vetés előtti használata javítja a növények gyökeresedését, megfelelő fejlődését, növeli a növények ellenálló képességét, növeli fagyállóságát, szárazságállóságát, befolyásolja a teljes virágzást és egyenletes érést, javítja a minőséget és a magas termést.

 

Információk

Paraméter Érték
RendeltetésSzórható mûtrágya
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó