preloader
UTEC karbamid 46% 20 kg mûtrágya

UTEC karbamid 46% 20 kg mûtrágya

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

A karbamid alapú mûtrágya, az UTEC® akár három hétig minimális kipárolgási veszteséggel kijuttatható, így hozzájárul a hatóanyag optimális hasznosulásához.

Leírás

Az UTEC® karbamid sokkal hosszabb ideig képes megtartani a nitrogén hatóanyagot a talajban, valamint nem párolog ki akkora mennyiségű ammónia sem, ami a légtérbe jutva erős emissziós hatást vált ki, így a környezetet is kevésbé terheljük. Az UTEC® a nagy szemcseméretű, granulált karbamid mellett ureáz inhibitort is tartalmaz. Az UTEC® a karbamid ammóniummá történő átalakulásának ideiglenes blokkolásával hatékonyan csökkenti a gáznemű ammónia formájában előforduló nitrogénveszteséget.

 

Kijuttatásával a nitrogén ammóniává és ammóniummá alakulása akár 14 nappal is késleltethető, ez alatt a karbamid fokozatosan alakul át veszteség nélkül., elősegítve ezzel a növény fejlődését és növelve a hozamot. A műtrágyaszemcse környezetében a pH alacsony marad, csökken az ammónia képződése ammóniumból (egyensúlyi reakció), és ennek következtében az ammónia veszteségek is csökkennek. A kijutatott nitrogén így a talajban marad.

 

Az UTEC® használatával csökken az elvégzendő munkaműveletek száma

 

Az UTEC® technológia hosszú nitrogén tartamhatású műtrágya, melynek alkalmazásával mind a szántóföldi, mind a kertészeti kultúrák tápanyagutánpótlása során csökken az elvégzendő munkaműveletek száma. Nem csak a költségeink csökkenek, de rugalmasabb az alkalmazhatósága is, mert csökken az időjárástól való függés. Az UTEC® használatakor a pétisóhoz képest fele mennyiséget kell belőle kijuttatni, az anyagmozgatás költsége is a felére csökken. A kevesebb talajtaposás hatására a talajélet javul, a talajban élő mikroorganiuzmusok száma növekedik, a növények ellenállóbbak lesznek a betegségekkel, valamint a szélsőséges időjárási körülményekkel szemben.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
GyártóAltoterra
KészletRaktáron

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó