preloader
Soiltonic E 10l talajfertõtlenítõ szer

Soiltonic E 10l talajfertõtlenítõ szer

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
Valamennyi szántóföldi és kertészetitalajkondicionálásra4-8l/ha0
kultúrában---

Leírás

Ma már köztudott és tudományosan alátámasztott tény, hogy a növényvédőszerek nagy része a hasznos élőlényekre is káros hatással van, a talajfertőtlenítő szerek a hasznos talajlakó rovarokat is ritkítják, elősegítve ezzel a biológiai egyensúly felbomlását.

Ennek következménye a növényvédelmi költségek további növekedése, a károsítók rezisztenciájának kialakulása a hatóanyagokkal szemben.

Továbbá egyes növényvédőszer hatóanyagok egészségre káros hatása is igazolt.

Az egészséges élelmiszer iránti növekvő igény, a talaj és környezetvédelem szerepének növekedése kötelez minket az innovatív és természetes anyagokon alapuló technológiák alkalmazására.

Környezetünk egyensúlyának, talajaink további kíméletes tápanyag kiaknázásának, illetve annak egyensúlyának fenntartása érdekében technológiai gondolkodásmód váltásra volt, és van szükség.

Ezen szakmai megfontoláshoz közelít a szélesedő, a mikrogranulátumokkal, folyékony készítményekkel végzett talajkondicionálás technikai adaptációja is. Ennek a technológiának  létjogosultságát  mind több kutatás támasztja alá.

Magyar kutatók, fejlesztő-, vegyészmérnökök több éves fejlesztőmunkája eredményeként született meg a Soil Tonic talajkondícionáló termék, amelynek hatóanyagát a piaci, ivóvíz, és egyéb környezetvédelmi igényekhez igazítva zeolit szemcsékre vittük fel.

Felkészülve az elterjedt alkalmazástól eltérő igényekre is, készítettük el a folyékony emulzió formulációját is. A hatóanyag természetes eredetű, növényi kivonat. Ennek köszönhetően a talajkondicionáláshoz szükséges anyagokat természetes vegyületek formájában, természetes arányokban, és  kémiai kötésben tartalmazza. Az emberi, állati, továbbá a hasznos talajlakó szervezetre, talaj, és ivóvízkészletekre  káros anyagokat nem tartalmaz.

Soil Tonic E

Talajkondicionáló készítmény, hatóanyaga természetes eredetű növényi kivonat.

A talajkondicionáló hatást a készítményben található terpéneknek köszönhetjük. Ez a régóta ismert vegyület csoport jelentősen befolyásolja a stressztűrést. Hatásukra a növény növekedése dinamikusabb, tápanyag felvétele hatékonyabb, a termésmennyisége pedig az előbbiek által több lesz. Kiváló talaj fertőtlenítő hatása is van! Távol tartja a gyökér környezetéből a kártevőket. Remek alternatívát Képvisel talajfertőtlenítő szerek csökkentésére illetve kiváltására úgy, hogy a talaj hasznos élőlényeit nem károsítjuk! Napraforgóban országszerte 3-400 kg/ha terméstöbletet hozott a kontrolhoz képest, kukoricában 7-1000kg/ha a pozitív különbség. A termés minőségére is jó hatással van, kiváltképp a beltartalomra, íz és zamatanyagokra. Felhasználási javaslat mag mellé injektálva vagy palánta mellé juttatva 2-4l/ha dózisban.

Talajkondicionáló hatás:

A talajkondicionáló hatást a készítményben található növényi terpéneknek tulajdonítjuk.

Ez régóta ismert vegyületcsoport, mely jelentősen befolyásolja a stressztűrésért felelős faktorokat, megelőzve ezzel a még nagyobb gazdasági károkat.

Hatásukra a növény növekedése dinamikusabb, tápanyagfelvétele hatékonyabb, a termése pedig több lesz.

Fokozódik a fotoszintézis, a proteinszintézis, a tápanyagok szállítódása a sejtekbe.

Soil Tonic E emulzió

Folyékony formulációjú Soil Tonic olyan kultúrákban javasolt, ahol a technológia a folyékony talajkondicionálókra adaptálódott.

Kertészetekben palántanevelés során, ültetvények telepítésekor, zöldségkultúrákban eredményesen alkalmazható.

Ha a szántóföldi vetőgép fel van szerelve megfelelő berendezéssel, a vetéssel egymenetben a mag mellé juttatható ki a Soil Tonic E.

Ajánlott technológia

Soil Tonic G és Soil Tonic E készítmények bármely szántóföldi és kertészeti kultúrában, továbbá ültetvényekben felhasználhatók.

Soil Tonic E javasolt dózisa 2-4l/ha szintén a mag, palánta mellé kijuttatva.

-Csepegtető öntözéssel 4-10l/ha

Kijuttatás módja, vízzel történő higítással.

Javasolt vízmennyiség

  • Gumóra történő ráporlasztás esetében 40-50 liter víz/ha
  • Palánták , új telepítésű fák, cserjék belocsolására 100 liter víz + 1liter Soil Tonic  javasolt
  • Csepegtető öntözéssel kijuttatva 4-10l/ha dózisban. Fontos hogy közepes vízadaggal juttassuk ki a SoilTonic E-t, a kis vízadag elégtelen hatást, a túl nagy nagyfokú kimosódást okoz, a szer a gyökérzóna alá kerülhet

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagnövényi kivonat
GyártóATTEND
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó